Peygamberlerin yaptıkları günümüze nasıl geldi?

Hz. Yusuf'a rüya yorumlama, tabir etme, açıklama, anlamlandırma, manalandırma ilmi öğretilmiş, verilmişti.

Hz. Süleyman'a rüzgarı kontrol etme ve yönlendirme, zamanda yolculuk, cinlere hükmetme, hayvanlarla konuşma ve onlara hükmetme ilmi öğretilmiş, verilmişti.

Hz. Davud'a da Hz. Süleyman'a benzer ilimler öğretilmiş, verilmişti.

Hz. İsaya ölüleri diriltme, şifacılık ilimleri öğretilmiş, verilmişti.

Örnekler çoğaltılabilir. Eğer bunlar birer ilimse bu ilimler nereye yazıldılar? Nereye kaydedildiler? Asılları nerede? Bu ilimler aktarıldı mı? Paylaşıldı mı? Öğretildi mi?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

Peygamber efendimiz 800 yıl önce rüya yolu ile büyük bir zat a kitap yazdırdı bunu çok az insan bilir ama kitabı yazan sahis da kitapta sahane ezber bozan cinsten. Ve bu kitabı kendinden hiç bir şey katmayarak bitirip mekeye bir dam ın üzerine bırakır ve dergi eğer ben kendimden bir şey koymuşsam rabbim bu kitabı ucursun ve kitap birkaç gün sonra olduğu gibi ordan alınır. Yalnız kitap içerik açısından zengin ve ağır bir nevi gönül gözün açık değilse anlasilmayabilir. Fakat bu kitap en cik şerh koyulan kitap unvanini almis. Dedigim yazarın 500 e yakın kitabı var ve vahdeti vücut tezinin sahibi. Muhittin arabi yazin araştırın fikriniz ne olacak bakalim.

S

Kendisinde Allah ın vemediği sıfatları gören arabinin kitaplarını ehli sünnet alimleri kaynak olarak hiç göstermezler. Medyatik olanlar hariç.

Gencay Bernaze 6 yıl

Bu ehli sunet alimlerin ismini verde bizde bilelim bir araştıralım kim ne diyor hakinda eğer arabi den daha cik kalbime işlerse sanada onlarda teşekkür ederim her zaman

Serkan Çeribaşi 6 yıl