Polonya'da başımıza bir şey gelirse konsolosluğa nasıl ulaşırım?

KONSOLOSLUK DUYURUSU:

Yabancı Düşmanlığı İçeren Saldırılar – 9 Kasım 2016

Lublin'de Erasmus değişim programı kapsamında öğrenim gören bir vatandaşımızın 5 Kasım 2016 günü üç kişilik bir grubun fiziksel saldırısına uğradığı üzüntüyle öğrenilmiştir.
Benzer konularda evvelce ilgili Polonya makamları nezdinde yaptığımız girişimlere atıfla, sözlü ve yazılı yeni girişimler yapılmış ve sorumluların yakalanması istenmiştir.
Polonya makamlarının konuya büyük ciddiyetle ve sorumlulukla yaklaştığı görülmektedir.
Bu aşamada münferit nitelendirilebilecek sayılar sözkonusu ise de, bu müessif saldırıların takibi ve önlenmesine yönelik tedbirlerin en etkin şekilde alınabilmesi için vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimize de süratle bilgi vermeleri büyük önem taşımaktadır.
Vatandaşlarımızın bu tür olayları Büyükelçiliğimize,
Mesai saatlerinde 22 854 61 17 numaralı telefon numarası ve embassy. Warsaw@mfa. Gov. Tr eposta adresi üzerinden,
Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde ise yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına 7 gün 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin +90 312 292 29 29 numaralı telefonu üzerinden bildirmeleri mümkündür.
Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nin 22 854 61 11 numaralı telefonu arandıktan sonra 5 (beş) rakamı tuşlanarak bağlanmak da mümkündür.
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Ben durup dururken bir polonyalının başka ırktan olan birine saldıracağını düşünmüyorum (istisnalar olabilir elbette) ancak kendimizi kandırmayalım. Buraya okumak dışında her türlü pisliği yapmaya gelip bu ülkeye yerleşmeye çalışıp bir de utanmadan bu ülkeyi kötüleyen insanlar var ve bu insanlara eğer böyle ırkçılık dayak vs gibi durumlar söz konusu ise, polonyalılar onlara az bile yapmışlar diyorum.

G

Bunda kesinlikle haklısın. Birkaç kez şahit olduğum durum bu, taşkınlık çıkaranlar hakediyor. Ama ben oraya avrupa görmeye gitmişim, gezip kültür öğrenmeye gelmişim. Adamlar sırf sakalım var diye yanıma gelip bombacıymışım gibi dalga geçiyolardı

Faruk Yüzbaşıyeva 6 yıl

Boş savunma yapma hocam, ben dünyada taniyacagın en naif insanlardanım bana bile bela geliyor durduk yere. Ülkenin yarısından çoğu işsiz güçsüz serseri dazlak, en büyük şakaları kebap diye espri yapmak ama kebap bir ortadoğu yemeğidir türk yemeği bile değil. Lütfen cahili savunma buraya gelen herkesidrle karı kız için geliyor sanma. Ben erasmus değilim normal akademik takılıyorum, cahilliklerini koruma. Koyun gibiler, 20 yasına kadar köyde yaşayıp şehire tasindiklari icin böyleler

Onur Yapa 6 yıl

Boş savunma değil gerçekler bu. 20 yaşına kadar köyde yaşayıp şehre gelen Polonyalı cahil koyun da Türkiye'nin doğusunda eşşekle ilişkiye girip de Avrupa ülkesine gelen adam ne peki? İnsan mı? bana en az 100 tane mesaj geldi Polonya nasıl bir yer diye ve genel olarak ilk soru kızlar hakkında okulu takan yok. Buraya gelen çoğu Türk pislik, babadan zengin buraya kaçmış veya Türkiye'de bir baltaya sap olamamış burada ticaret veya kebapla uğraşan ikinci sınıf insanlar (çalıştıkları işler için kullanmadım bu sınıf kelimesini tamamen karakter ve davranış anlamında kullandım yanlış olmasın) burada 10-20 yıl yaşayıp da hala 1 kelime dahi polonca bilmeyen barzolar biliyorum. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Önce bizim ülke olarak bu pisliklerden arınmamız lazım. Yok ben böyle iyiyim ne kendime çeki düzen veririm ne de yanımdakini frenlerim dersen eee burası başka bir ülke ve o ülkeye göre yaşamak zorundasın, ülkenin cahilliği kendinedir, kendi sorunudur. Kimse seni burada zorla tutmuyor, çeker gidersin.

Goncagül Çöpoğlu 6 yıl

Dostum onda haklısın. Hatta dediğin türkiyenin doğusundan gelip barzoluk yapanlar diye. Buna da şahit oldum. Herif heryerde kürdiş kürdiş diyo taşkınlık çıkarıp dayak yediğinde türkiş... Ama yine de halkın çoğu ırkçı

Faruk Yüzbaşıyeva 6 yıl

Ulan en hipsteriniz bile manyak milliyetçi, ben doğumu dedim batı mi dedim??? Bana ne doğudan, hayır ayrıca sen nerden biliyorsun benim kaç ülke vatandaşligim var ve ya ben kimim. Genel olarak sizin insanlar on yargılı, eğer doğulu adam ile sorunun var ise sabah akşam televizyonunuzda özgürlük savaşçısı pkk diye göstermeyin, terörden kaçana vize verip kucak açmayın ozaman daha güzel olur. Ayrıca Türkiye'de yüksek refah yaşayan adamın polonyada işi olmaz, gerçek elit istanbullu kesime kucak açın bakalım "ülkeniz " nasıl gelişiyor boş konuşuyorsun, eşekle ilişki yaşayan kadın öldüren töre cinayeti yapan kesim kim? Peki ozaman neden ülkene alıp türklerin adını kirlettiriyorsun? Baban yada annen leh olabilir beni bağlamaz, ama içinde o minik parça olarakta olsa leh milliyetçisi yatıyor kimseyi kandırma hayatımda 7 kere bıçaklanmadan kurtuldum en belali yerde ömrüm geçti lütfen beni salak yerine koyma zira ben bir " janusz " değilim dostum.

Onur Yapa 6 yıl

Onur Yapa bro "janusz" derken? Bizim bi hoca vardı, 3 türk 1 çinli kız 4 kişiyiz. Biz türklere az puan verip derse gelmeyen çinliye 5 verdi adam aqq

Faruk Yüzbaşıyeva 6 yıl

Adı janusz idi yani

Faruk Yüzbaşıyeva 6 yıl

Anlamı yaşlı insan bizdeki mehmet amcalar gibi

Onur Yapa 6 yıl

Hahahaha hoca bile derste ırkçılık mı yaptı naptı aq herifi 2 arkadaşım bütün derslere geldi. Çinliyle benim 2 devamsızlık var. Gitti çinliye bastı puanı ... Deli oldum adama

Faruk Yüzbaşıyeva 6 yıl

Kimin televizyonda ne gösterdiğine karışamazsın. Kısa ve öz beğenmiyorsan çeker gidersin. NET. Bu işin en iyi empatisini ben yaparım iki ülkeyle kan bağı olan çifte vatandaş olarak. Ben Türkiye'de de ırkçılıkla karşılaştım, son zamanlarda burada da karşılaştım. Şu soruyu sordun mu hiç kendine bu halk ırkçı fakat neden ırkçı? Olaya tek taraflı bakmamak lazım zira bu ırkçılık en başından beri olan bir şey değil son bir kaç yıldır var olan bir sorun Polonya'da. Üstelik sadece Türklere karşı da değil tüm arap kökenli + roman ve çekik gözlülere karşı da var. Son zamanlarda İspanya ve Ukrayna kökenlilere de var. Polonya halkı çok sever oryantal kültürünü yemekleri, müzikleri, nargileleri, özellikle erkekleri (kızlar için söylüyorum)... Ancak sen ülke olarak her yere kebapçı açtırırsan, halk olarak burada çalışmam diyip iş sahasını doğululara bırakırsan, her farklı milletten erkeğe bacaklarını açarsan(yine Polonyalı kızlara lafım) halkın beyninde ister istemez "yahu Polonya elden gidiyor" sinyali yanar. Aynısını Türkiye'de yapsan Türkler de böyle düşünür bir süre sonra. Düşünsene her yerde pierogici falan... Üstüne ülkene gelen bu farklı ırkıtan 10 kişi geliyorsa bunlardan 1-2 tanesi dahi bozuk olsa + bunun üstüne son terör olayları ve medyanın şişirmesi de eklenince halk kafayı yer, savunmaya geçer. Ben burada bir yanlışı savunmuyorum. Sadece olaylara tek taraflı bakmanın yanlış olduğunu dile getirmeye çalışıyorum.

Goncagül Çöpoğlu 6 yıl

Kusura bakma biz multicultural bir ülkeyiz, siz gibi tek taraflı yaşama yok bizde, televizyonda karışamazsın diyorsun ama bas bas teröristleri savunup propaganda yapıyorsun sonrada sen gel doğulu diye insan ayır laf yap. Aga sizde stabil bir politik taraf yok, lahana yiyip vodka içip çevreye saldırın anca adama bak sen git kendi ülkene türkiyede ne işin var madem? Akşam akşam adamı deli etme gizli ırkçı seni gel yüzüme söyle bunları 8 milyona yakın kodumun multecisi var bizde adamın lüksüne bak traşa bak. Eğer memnun olacak isen bende çift vatandaşım ama senin gibi klasik leh, kapalı dar görüşlü değilim. Polonyanin elden gittiği yok doğulular 90larda geldi önce tarih öğren sonra yaz buraya, elden gidiyormuş ne gidiyor? Tarla sektörün mu?? Dünyaya ne katkın var iki üç firmadan başka. Boş milliyetçi neo savunma yapma lütfen, avrupada çıksan bile kimse tıklamaz dahada rahat ederler. Beni burada deli eden senin kapalı görüşlerin manipülasyon yapman, eşek siken adamla bizi bir tutman. Karı amaçlı gelenle argument üretmen, ozaman bize görede lehler kurwa sektöründe, sabah akşam içip çakışıyor Türkiye elden gidiyor??? Ne kadar cahil bir düşünce!!!! Yasin kaç biliyorum ama klasik bir yaşlı insan gibi açıklamanın var dostum

Onur Yapa 6 yıl

Ben ülkenin elden gittiği var demedim halkın bir kesimi böyle düşünüyor dedim ki bunda kendileri suçlu çünkü bu ortamı hazırlayan da onlar. İki tarafa da eleştiri var ama sen bunu anlayamıyorsun. Ayrıca multicultural bir ülke miyiz? En basitinden Türkiye'de aç bakalım bir kilise ne oluyor gör. Burada iki tane cami var bilemedin üç veya daha fazla ki bu camilere de son zamanlarda bir kaç saldırı oldu. Daha Türkiye'de kendi içinde birlik olamıyorken, kendi içinde ırkçılık varken Türk-Kürt diye birbirini öldürüyorken bana neler anlatıyorsun? Ama ben hangi cahille neyi tartışıyorum ki burada? Uzun uzun yazmaya değmez. "Stiffmeister" nickinle bilinçaltında neler yattığını biliyorum ve beni sadece güldürüyorsun.

Goncagül Çöpoğlu 6 yıl

Yav he he iyi geceler dostum. Polonyaya uğrar isen gel takılalım, kavga falan etmiyoruz burda sadece normal bir tartışma. İstediğin kadar politika konuşuruz, hatta varsa içinde böyle manyakca şeyler teke tek kavga eder sonra el sıkısiriz. Nickime bakıp karar verme, Trump manyağın önde gideni ama başkan oldu. Onyargi öldürür, Onyargi boş tartışma yaratır, beni tipim ve yaşamım ile sakın yargılama yapmaya çalışma. Dobranoć.

Onur Yapa 6 yıl

Durduk yere daha önce ülkenize giden hayvanlar yüzünden saldırıya uğramamız haksız bi sebep mi? Taşkınlık çıkaran Türk de olsa hakedene yapılır. Ama sırf top oynuyoruz diye ya da avmde geziyoruz diye bize yapılanlar ...

Faruk Yüzbaşıyeva 6 yıl