Polonya'da üniversite okumanın zorlukları

Merhaba abiler ablalar ben üniversite sınavına girdim pazartesi sonuçlar açıklanacak çok yüksek bir puan beklemiyorum 390 civarı bekliyorum ve burada yazacağım bilgisayar mühendisliklerini bitirdikten sonra iş bulabileceğimi pek düşünmüyorum o yüzden yurt dışını araştırmaya başladım ve polonya çok ideal geldi sizin düşünceleriniz nelerdir zorluklar neler yardımcı olursan çok sevinirim. Birde başvuru nasıl yapacağım danışmanlığa başvurmalı mıyım?

Ö
1 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Wroclaw Teknik, Varsova Teknik ve AGH teknik dunya siralamasinda ilk 1000 icerisind eyeralan okullar. Bu okullardan birini tercih etmen durumunda denklik sorunu yasamazsin. Varsova Teknik ve Wroclaw teknik icin hazirlik sinifina kayitlar halen devam etmekte. Wroclaw teknik hazirlik sinavi sonrasi bulats sinavindan yeter puan alan ogrencileri okula direk almakta Varsova teknik kabul sureci ise biraz daha komplike. Bu iki okulda egitim kalitesi olarak ODTU, ITU, Yildiz teknik gibi okullari aratmaz. AGH yine cok iyi bir teknik universitedir fakat bildigim kadariyla hazirlik sinifi bulunmamakta. Ingilizce IELTS, TOEFL, TOEIC vb bir sinavdan yeter puan alirsan bu okulada basvurabilirsin. Hazirlik kursunu nerede aldigin degil, hazirlik sonrasi uluslararasi bir sertifikaya sahip olman onemli. Ayrica teknik univesite basvurularinda lise 11 -12 sinifta aldigin matematik ve fizik notlarinin 5 li sistemde 3 ve uzeri lise mezuniyet notununda 70 ve uzeri olmamasi durumunda her uc okulda kabul sorunu yasaman mumkun.

M

peki ben dün bir danışmaklıkla konuştum pazartesi veya salı uğra dedi başvurumu onlarla mı yapmalıyım yoksa kendim mi forumlarda para kaptırmayın falan demişler dediğiniz not ortalamalarımda tutuyor sizce ne yapayım ?

Özgür Gökkurt 5 yıl

Hizmet sunacak sirketin Polonya'da kendi ofisi var ise ve sizin egitim alacagınız okul ile biyolojik bağı var ise, örneğin okulu trmsil ediyor/kayıt ofisi olarak calisiyor ise bunun anlamı var. Eger sirket sadece Türkiye'de hizmet hakkı olan ve Polonya'da size destek verecek düzeyde bir altyapıya sahip değilse kendi başınıza başvuru yapmaktan hiçbir farkı olmaz. Okullara evrak gönderip kayıt olmak zor bir işlem süreci değil, bunun için bir şirkete ödeme yapmayın. Eğer Polonya'da resmi işlemlerinizle ilgilenecek personeli olan, ofis desteği alabilecek bir şirket ise ve size bu hizmeti sunan kişiler mesleğin profesyonelleri ise ozanan danışmanlık şirketi desteğiyle gelmenin bir anlamı olur. Sonucta bir çok resmi işleminiz olacak ve bu konularda lokal desteğe ihtiyacınız olacak, öok iyi seviyede ingilizce konuşsak dahi bu bir çok işlemi yaparken yeterli olmayabiliyor. Hangi üniversite ve bölümde eğitim alacaksınız?

Mehmet Küçüktepe 5 yıl

bilgisayar istiyorum bölüm olarak fakat üniversite için hala karar veremedim bi danışmanlıkla konuştum hafta içi gelin dedi ondan bilgi alacaktım sizin öneriniz olan bir okul var mıdır acaba?

Özgür Gökkurt 5 yıl

Wroclaw veya Varşova teknik üniversiteleri düşünülebilir. Hangi sahada çalışmak istiyorsunuz? Yazılım mı yoksa daha çok hardware mi?

Mehmet Küçüktepe 5 yıl

yazılım tercihimdir

Özgür Gökkurt 5 yıl

Wroclaw teknoloji üniversitesinde computer science bölümü mevcut ders programıd seni tatmin edebilir diye düsünüyorum. Bu okulda bilgşssyarla alakalı iki dal var, karistirmaman icin linkini atıyorum: http://rekrutacja.pwr.edu.pl/en2/field-of-study/computer-science-in-english-language-full-time-first-degree/

Mehmet Küçüktepe 5 yıl

Danışmanlığa başvurmak veya başvurmamak sana kalmış 30 dakikalık bir irtibat için o kadar para verecek imkanın varmı onu kendın kararlaştıracaksın ayrıca. Dünya 1000 sıralamasında olan okullara başvurursan denklik sorunun olmaz. Ek olarak başvuru tarihleri polonya vatandaslarına kısa sürede olur yabancı öğrenciler okul açılmadan 2 hafta oncesıne kadar başvurabilir. Ayrıca senin 390 alıp direk denklik diye bir olay yok aynı denk üniversitelere bakılır o yoksa önüne gelen 180 i geçip özel yazıp avusturya italyada okur 4 senelik okul kazandım diye bu görüşlerede aldırış etme bilgisayar muhendisliğinide nerede okursan oku kendıne bağlı polonyadaki bu bölüm üzerine olan üniversitelerinde herhangi bir farklılığı yok türkiyeden. Ya başka ülkeleri de araştır yada türkiyede çok daha iyi yerlere gelebilirsin. Kendini geliştireceksin okulun payı %50 dir bilgisayar bilişim programcılık işlerinde.

Alexander Çilesiz 5 yıl