Polonya'da üniversite şartları sınıf geçme, sınav, yaşantı, adaptasyon ile ilgili yorumlar

Polonyada üniversite okuyan gençler ben oğlumu göndermek istiyorum. Sizden üniversite hakkında bilgi almak istiyorum. Sınıf geçmek, sınavlar, yaşantı adaptasyon ile ilgili kafamızda çok soru var. Bilgilendirirseniz sevinirim.

I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Ablacım çok kapsamlı bir soru lakin kısaca size şöyle cevap verebilirim!
Burada okullar devlet - özel, Lehçe - ingilizce olarak eğitim veriyor.
Eğer oğlunuzu devlet okuluna göndereceksiniz ve ingilizce istiyorsanız o zaman kafadan güzel bir şehirde en düşük 3 500 euro. Devlet okullarının yaptığı sınavlar ağır geçer yani demek istediğim sınıf geçmek epey uğraştırabilir, oğlunuz günü gününe ders çalışması gerek .
özel okullarda ise bu durum çok rahat ( ben kendimden biliyorum ) özel okulların fiyatları ucuzdur Polonya genelinde neredeyse yarı yarıya! Ve sınıf geçmek kolay sınavlar genelde test oluyor ve hocalar özel okul olduğu için sınavlar ağır geçmiyor .
Polonya da hayat? Bu soru oğlunuzun kalacağı şehre bağlı olarak değişir. Eğer burada bir kasabaya giderse ingilizce bilen sayısı çok az olacağından ve insanlarının yabancıya çok alışık olmadığı için hayat bir zor geçebilir. Burada ki üniversite şehirleri, Krakow, Wroclaw ama bu şehirler dışında Poznan ve Gdansk da oldukça güzel ve insanları yabani değildir oralarda ki yaşantı oldukça üst seviyed .

A