Python mı yoksa Php mi bilen kolay iş bulabilir?

Arkadaşlar Python daha ne kadar bu şekilde gidecek kimle gorussem PHP diyor Python anlayanı az diyor ve iş vermiyolar PHP mı öğreneyim ne yapayım ne yapmak lazım sizce

com-q1z7qcvzzti27b0npxul.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

php'den c#'a geçtim ve bir ayı geçti şuana kadar çok fazla zorlanmadım eksiklerimi kapatmaya çalışıyorum.
php ile o kadar kısıtlıki imkanlar kendimi bunca zaman çorba gibi bir sistemin içerisine hapsetmişim.
c# ise çoklu platformu desteklediği ve herşeyden öte studio gibi bir ideye sahip oldugu için için çok daha düzgün ve iyi sonuçlar veriyor.
ayrıca Türkiye'de php dili ufak işletmelerin tercihi hiç bir zaman mutlu olamazsın proje tabanlı yazılım geliştiren ekip-firmalar c# tercih ediyor.
yani ticari bakış açısıyla size önerim php değil c# olacaktır bu gün sokağa çıksan her yer php'ci dolu haliyle maaş-iş konusunda sıkıntılı bir dil.

K

bu yazı üzerine bütün ülke c# yazmaya kalkarsa o gün bu yorumdaki c# yazan yerleri php ile replace etmek durumunda kalabilirsin. Zamanında bir hocam şöyle bir örnek vermişti. Bir dönem patates çok değerliydi. Diğer sene herkes patates ekmeye kalktı ve patates çılgınlığı oldu herkesin elinde patladı demişti. Şimdi bu örneği senin yaklaşımınla değerlendirince ilerde de sokakta kime selam versem c# cı çıkıyor arkadaşlar bence tövbe edip php ye geri dönün diyebilirsin. Yani arz talep olayı sektör neye ihtiyaç duyuyorsa gider onu öğrenirsin x dil geliştiricisi değil yazılım geliştirici olabilmek daha değerli bence eğer yazılım geliştirici isek bu noktada bence ne dilleri nede şirketleri kötülemek yerine piyasasın talebine cevap vermek gerekir bugün insanlar ekmek yemeyi bıraksa fırınlar dükkanı kapatmak yerine insanların yiyebileceği ekmekleri üretme yoluna gidecektir sanırım diye düşüncelerimi aktarmak istedim

Haşim Agaoglu 6 yıl

benim için sorun yok şuan her iki dilide biliyorum diyebilirim. Arkadaş şuan ticari amaçla hangi dil diye sormuş bende yazdım dediğiniz gibi her dönem değişebilir örneğin web tabanlı projelerde yine. Net tercih edilirken php FW'ler öyle bir giriş yaptıki piyasaya web tabanlı projelerde tercih sebebi oldu. günümüzde ortak otomasyon yada ERP proje harici kimse. Net ile web projesi geliştirmiyor çünki php web projesi için gerekli tüm imkanları sunuyor üstelik maliyeti düşük. bu durum belki bir kaç seneye değişebilir sektör en nihayetinde sürekli değişim ve gelişim yaşayan bir sektör yazılım.

Kadir Işcan 6 yıl