Ruh sağlığı nedeniyle alınan çürük iş ve özel hayatımızı etkiler mi?

Merhaba arkadaşlar, askerlik görevini yaparken ruh sağlığı bozulup çürük alan var mı? Merak ettiğim husus, bu sebepten çürük alınırsa iş ve özel hayatımızı etkiler mi? Lütfen yardım kafayı yemek üzereyim.

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Arkadaşlar herkese yorumları için çok teşekkürler. Bugün 96 günlük askerim ve 25 yaşımdayım. 2 yıl evvel başımdan talihsiz bir evlilik geçti ve ağır psikolojik sorunlar yaşadım. Çok şükür yaşandı bitti. Tam iyi oldum derken, askerlik görevimi yapayım aradan çıksın dedim fakat demez olaydım. Burda tekrar ruh sağlığım bozuldu. Ankara'da görev yapıyorum tecilimi bozdururken ve askere gelirken her vatan evladı gibi heyecanlıydım fakat geldim umduğumla bulduğum bir olmadı. Burda askerin çoğu komutanların nazarında bi köpek kadar kıymeti yok. Gördüğümüz muamele teröristten farksız. Ayrıca katılış yaptığımda Rdm'ye çıktım durumumu izah ettim, istesem o an çürük alırdım fakat almak istemedim. Rdm bi sıkıntın olduğunda mutlaka gel dedi. Benden daha iyi durumdakiler çürük alırken, benim almamam saçma gelmeye başladı. Özetle; sivilde iş hayatımı etkileyeceğinden endişelendiğim için sabrettim fakat, buraya kadar artık etkilese de umurumda değil. Parmağınız kesilse, ya da ayağınız kırılsa bir iki aya iyileşir unutursunuz fakat ruh sağlığı öyle değil. Yaşayanlar bilir. Herkese tekrar teşekkürler hoşçakalın.

N

bence kaçma üstüne git. Askerdeyken deliren yada deli taklidi yapan çok adam gördüm. 96 gün geçtiyse kalanı daha çabuk geçiyor bence dayan. Bende ilk bir hafta ne yaptımda buraya düştüm demiştim. Sonra ortama uyuyorsun. Bide sana tavsiye ayrıntıılı yazmışsın askerden soğutma suçu var dikkat et.

Onur Işılar 6 yıl

Maalesef uyamıyorum ortama. Suçu cezayı vazgeçtim artık, gözüm karardı kardeşim.

Nuri Jasmin 6 yıl