Samanyolu galaksisinin dışına çıkmak ne kadar sürer?

Uzaya fırlatılan bir uydunun/mekiğin Samanyolu galaksisinin dışına çıkarak samanyolunu fotoğraflayacak kadar uzaklaşması tahmini kaç sene sürer?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Voyager 1 kırk yıl önce çıktı güneş sistemi dışında 21 milyar km uzakta arada bir foto çekip yolluyor.

M

öyle birşey yok, sadece güneş sistemi dışında olabileceği düşünülüyor belkide küçük bir gök taşı seneler önce voyogeri tuzbuz etti, malum sonsuz sayıda irili ufaklı göktaşı var fındık büyüklüğünde bir tanesi bile çarpsa uydunun işini bitirir .

Ozan Subasi 6 yıl

Ozan Subasi Voyager 1 den zayıf sinyaller alınıyor.

Esat Günez 6 yıl

https://theskylive.com/voyager1-tracker?fref=gc Şu bağlantıyı buldum galiba güncel olarak voyager'in konumunu gösteriyor ama ben bişey anlamadım tabiiki

uA Erhan Topalak 6 yıl

'uA' Değirmenci Dünyadan yaklaşık 21 milyar kilometre uzaklıkta ve saniyede 44 km hızla yoluna devam ediyor.

Esat Günez 6 yıl

Esat Günez teşekkür ederim bu konularda pek bilgim yok ama ilgim var. Bilgim olmadığı içinde sizlerden yardım alıyorum aklıma takılan böyle sorular hakkında. Umarım sizi de sıkmıyorum.

uA Erhan Topalak 6 yıl

'uA' Değirmenci Aslında benimde pek bilgim yok fakat burada açılan konuları ve verilen cevapları takip ederek bende bilgi sahibi olmaya çalılıyorum Sıkma konusuna gelince, sayfa yöneticisi arkadaşların bu konudan pek şikayetçi değil memnun olduklarını düşünüyorum.

Esat Günez 6 yıl

Esat Günez teşekkür ederim dostum umarım öylelerdir

uA Erhan Topalak 6 yıl

Voyager 1 güneş sistemi dışında değil, teknik olarak hala güneş sistemi içerisinde oort kuşağına doğru gidiyor.

Caner Fatime 6 yıl

Caner Fatime O konulu tartışmalı diye biliyorum çünkü henüz güneş sisteminin sınırları üzerinde bir fikir birliği yok.

Esat Günez 6 yıl

Oort kuşağı teorik olarak gayet sağlam ama doğrudan gözlemlenmedi. Oort kuşağı varsa, ki astronomi dünyasında kesin gözüyle bakılıyor, güneş sisteminin sonu oort kuşağıdır. Astronomi birliğine göre de güneş sisteminin sonu oort kuşağıdır.

Caner Fatime 6 yıl

Esat Günez şahsi fikrim nasa birçok şey hakkında yalan beyanat veriyor nasa şöyle böyle dedi diye herşey doğru olacak değil, bize ne veriliyorsa biz ona inanıyoruz

Ozan Subasi 6 yıl

NASA şeffaf bir kurum, aldığı sinyalin ayrıntılarını paylaşmak zorunda, aradaki radyo iletişimi kriptolu değil. NASA'nın aldım dediği sinyali diğer kurumlarda rahatlıkla rahatlıkla "dinleyip"(Rusya, Çin, Hindistan vb.) NASA'yı yanlışlayabilir? NASA'nın yalan söylediğini nereden çıkardınız?

Caner Fatime 6 yıl

Voyager şuan bize 19 ışık saati uzaklıkta

Abdullah İncebaldır 6 yıl