Sanal bir dünya'da yaşamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Teori:

Sanal gerçeklilik hayatımıza şu an sadece kafaya takılan bir gözlük olarak geldi, peki bu geliştirilip beyin ile entegre çalışıp insanlar kendi "dünyalarını" yaratabilseydi ve orada istediği makamı kendi seçseydi (sanatçı, topçu, siyaset adamı vs.) ve insanlar dünyadan kopup tamamen kendi sanal dünyalarında yaşasaydı ne olurdu? Savaşlar, açlık, hastalık vb şeylerin olmadığı asla yaşlanmadığı bir dünya.

Matrixi hatırlarsanız içlerindeki bir "hain" e "bu bifteğin gerçek olmadığını biliyorum, ağzıma attığımda sulu ve lezzetli gelmesinin sahte olduğunuda biliyorum. Ama lanet olsun bunu seviyorum" sözü aklıma geliyor.

Böyle birşeyin olumsuz yani neolurdu? Siz böyle bir sanal dünyada yaşamak istermiydiniz ?

Düzenleme eki: Bu fikir aslında Assasins Creed oyununda var. Abstergo firması insanlara tarihi karakterlere can vermesini hizmet olarak insanlara sunuyordu.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

İnsanlığın sonu olur.

A

Neden ?

Süleyman Borak 6 yıl

İnsanlar bağımlı hale gelir, üreme azalır. Ben dahil bir çok insan bu ortamın zaman kısıtlamasını ayarlayamaz. Yapılırsa ancak hafıza sıfırlayarak girilmesi gerekir, çünkü insan orada yalnızlıktan ölür. Bunlar benim düşüncelerim tabi ancak genel olarak insanlığın bu şekilde bir tutum alacağını düşünüyorum.

Alperen Bederr 6 yıl

Örneğin rüya kontrolü yapabilen insanların daha fazla uyuduğu ve sosyal hayatlarının başarısız olduğuyla ilgili bir yazı okumuştum. Șimdi kaynak at desen atamam ancak bunun gerçek oldugunu akıl yoluyla düşünebiliriz.

Alperen Bederr 6 yıl

Yanlız olmuyacaksın, sevdiklerin annen baban kardeşlerin de olacak ama "sanal" olarak. Gerçek değiller yani.

Süleyman Borak 6 yıl

Sanallık gerçeklik midir sizce?

Alperen Bederr 6 yıl

Örnek bir yakının hayatta değil mesela, ama o dünyanda olacak

Süleyman Borak 6 yıl

Bu onu sadece bu kişiye bağımlı yapar.

Alperen Bederr 6 yıl

Bilim hayatlarımız ile harmanlanmalı hayallerimiz ile değil.

Alperen Bederr 6 yıl

Bu bilim değilmi ?

Süleyman Borak 6 yıl

Bilim değil demedim kullanılması gereken yer hayatımız hayallerimiz değil dedim.

Alperen Bederr 6 yıl

Tamamda burda da hayatın olmuş oluyor, sadece fiziki ortamda değil sanal ortamda sürüyorsun hayatını. Bir oyun oynarken o karakteri benimsemek gibi.

Süleyman Borak 6 yıl

Ben bunun hayalden pek farkını göremiyorum. Bilmiyorum açıkçası kodlar ile yașamak insanların zevkini verir mi. Daha güzel olacağı kesin ama daha zevkli mi bilemeyiz.

Alperen Bederr 6 yıl