Sanal bir dünya'da yaşamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Teori:

Sanal gerçeklilik hayatımıza şu an sadece kafaya takılan bir gözlük olarak geldi, peki bu geliştirilip beyin ile entegre çalışıp insanlar kendi "dünyalarını" yaratabilseydi ve orada istediği makamı kendi seçseydi (sanatçı, topçu, siyaset adamı vs.) ve insanlar dünyadan kopup tamamen kendi sanal dünyalarında yaşasaydı ne olurdu? Savaşlar, açlık, hastalık vb şeylerin olmadığı asla yaşlanmadığı bir dünya.

Matrixi hatırlarsanız içlerindeki bir "hain" e "bu bifteğin gerçek olmadığını biliyorum, ağzıma attığımda sulu ve lezzetli gelmesinin sahte olduğunuda biliyorum. Ama lanet olsun bunu seviyorum" sözü aklıma geliyor.

Böyle birşeyin olumsuz yani neolurdu? Siz böyle bir sanal dünyada yaşamak istermiydiniz ?

Düzenleme eki: Bu fikir aslında Assasins Creed oyununda var. Abstergo firması insanlara tarihi karakterlere can vermesini hizmet olarak insanlara sunuyordu.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Dünyanın sonu gelirdi tek diyeceğim bu.

Ö

Nedenini yazarsanız sevinirim

Süleyman Borak 6 yıl

Bende Alperen Kardeşime katılıyorum hem yazacak o kadar şey var ki ... En basidi şuanki toplumda yanlız kalmış kişiler bunu benimseyecektir. Her zaman istedikleri olduğu için ordan çıkmak istemeyeceklerdir. Böylece şuanki eroinden pek farkı kalmayacaktır. Ve bence dünya şuan buna hazır değil. Yakın bir zaman da 3. Dünya şavaşı çıkartma çabası var gördüğümüz kadarıyla çoğu ülkede ... Eğer herhangi bir savaş durumu olmassa önümüzdeki 50 yıl içinde neden olmasın? Albert amcamızın icadı ( keşfi ) gibi olacaktır. İlk başta bilim dünyası ikiye ayrılır bu icad yararlı diyenler yararsız (zararlı) diyenler sanırım oyumu yararlıdan kullanmayacağım. Bencede böyle bir şey bizim dönemimize gelmesin .

Ömer Aysal 6 yıl

İlk başta yararlı görünecektir sonrası için atomu örnek veriyorum atomu parçaladıklarında bomba yerine iki farklı atomu birleştirip Türkiye'nin yıllık elektriğini karşılayacak enerjiyi üretebilirlerdi ama işte icatlar farklı yerlere kayıyor maalesef ..

Ömer Aysal 6 yıl