Savaşlardaki tecavüzler için ne düşünüyorsunuz?

Leipzig'de savaş sonunda bir Alman kadını iki Kızılordu askeri tarafından taciz ediliyor. Akibetini tahmin etmek zor değil sayısız tecavüz ve acılı bir ölüm. Kazanmak ve kaybetmek. Iste bu kavramlar savaşta çok şey ifade eder. Savaşı kaybetmek bir oyundan ibaret değil maalesef çok şey kaybedersiniz. Ve galipler onurdan yoksunsa eğer teslim olmuş bir ülkede cinsiyet farketmeksizin zafer tecavüzle taclandirilir. Kazanan siz olunca dünyanın geri kalanı yapılan bu onursuzluktan haberdar olmaz. Bütün suç kaybedene yüklenir.

com-j7haoywvbrshntcwrnip.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

Yerine geçme teorisi kesinlik kazanmamakla birlikte son yıllarda yapılan araştırmalarda bazı ülkelerde neandartel DNA sina rastlandı %6 civarında. Yani bu demek oluyor ki sapiens yok et yerine geç yapmamış da olabilir. Belki de bize bu aktarılan bilgi de türümuzun vahsiligine ve acimasizligina inanmamız için olabilir. Yani sapiens o kadar da kötü olmayabilir. Evrim devam ediyor bu arada hala evriliyoruz gelisiyoruz duygusal empati yeteneğimız evrilerek geliştikçe temel okul eğitiminde yerine vatan millet bayrak ırk sevgisi koyup bizi yoketmeye yönlendiriyor sistem. Yani biz yok etmek istemiyoruz sistem dogamizi bozuyor aksine. (Şahsi gözlemim)

S

ama zaten Afrika lı insanlar harici zaten neandartel kırması Sapiens değilmiyiz ?

Bedir Karteper 6 yıl

Hayır 2006 yılına kadar "neandartel turu son buldu yerine homo sapiens geçti diye biliniyordu teorilere göre sapiens tüm türleri yok edip kendi tek vvarlığını sürdürmüştü" lakin 2010 yılında sadece afrika değil şöyle modern ortadoğu ve avrupa insanı %1 neandartel DNA si malezya ve avusturya aborjinleri %6 denisova DNA si bulundu bu araştırmalar hala devam ediyor ve yeni bir karışım teorisi çıkıyor ortaya.

Sevgi Küçükgökçe 6 yıl

hatırlar yada bulursanız kaynak atarmısınız

Bedir Karteper 6 yıl

Internet ten değil yeni çıkan bir kitap var oradan takip ettim hayvanlardan tanrılara sapiens kitabi ve ikinci olarak homo deus kitabında detaylı anlatıyor araştırma yapılan merkezlerin isimleri de mevcut. Öneririm okumanızı çok yalın ve anlaşılır aktarıyor.

Sevgi Küçükgökçe 6 yıl