Sonradan müslüman olan birine hangi yolu takip etmesi tavsiye edilir? hadisler? kuran? yoksa ikiside mi?

Bir kişiyi düşünün daha önce müslüman değil.
Hristiyan, musevi, ateist fark etmez.
Sonra geldi bi kaç müslümana ben islamiyete geçmek istiyorum. Bu din nasıl doğdu peygamberi kim neler yaptı. Bu dine geçtikten sonra dinin hükümleri nedir nasıl yerine getirmeliyim-yaşamalıyım. Bana yardımcı olur musun dedi.
-birinci kişi sadece kuranı baz alan kuran dışında başka kaynak kabul etmeyen biri.
-ikinci kişi kuran ve hadisleri baz alan kişi
-üçüncü kişi kuranı okur ancak her hükmü hadislere göre verir.
SİZ hangisisiniz?
Başlangıç aşamasında nasıl bir yol gösterirsiniz?
Lütfen konuyu saptırmadan birbirimize düşmeden cevaplar mısınız?
Yorumlayabilecek olan var mı?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Sanıyorlar ki biz Kuran'a öncelik vermiyoruz sadece hadisleri dikkate alıyoruz oysaki biz öncelikle Kuranı Kerim i uyguluyoruz daha sonra böyle güzel hadisleri

H

Ins gülüm. Allahc. C. nasip ettikçe ins . Bu biraz aslında hocaları ve sakal i kapaliligi sevmeyen özgür hayatı ve dinleri yasaklardan ali koymak adına tercih edilen bir hal çoğu insanda yoksa hakkaniyet ile yaşamak isteyen kişi islamiyet le iliskilen her olay ve duruma dikkat çeker . Onu yok etmeye calismamali . Bu konuları konnusuyoruz ama kimse çözüm odaklı ilerlemiyor . Yani bu kadar sohbet herkesin sadece kendi fikri üzerine konusulup kapanıyor sonun da hiç bir karara odaklanip en doğru ve hak gözeten düşünceye dahi saygı duyulmuyor buda sonucsuz çözüm e varmak oluyor. Sohbet de havada kalıyor fikir ve dusuncelerde. Ben keşke her sohbet çözüm odaklı olsa diyorum Bu daha faydalı ve verimli olur ins .

Ayseğül Sokur 6 yıl

Evet haklısınız

Hasiyne Durhan 6 yıl