Spor yapıp dikkatli besleniyorum ama kilo veremiyorum, ne yapmalıyım?

Merhabalar, bir çözüm arıyorum. Sizlerin tecrübeleri belki yol gösterir. 168 boyunda 105 kılıyım. Bir yıldır aktif spor yapıyorum ve dikkatli besleniyorum. Fakat bir yılda hic ilerleme kaydetmedim. Belki kilo alacaktım onu engelleyebildim bilemiyorum. Her uygulama başlangıcında 4 kilo veriyor fakat bu kiloyu hemen geri alıyorum. Bana bir yol gösterin. Rutin tahliller normal görünüyor diyor doktor. özel yaptırmam gereken bir test tahlil var mi.

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

D vit, b12, demir açığınız olabilir, tiroid için tsh t3 t4 ölçtürürdüm bozukluk var mı diye ve eğer varsa tiroid için etkili 10 11 tane vitamin mineral var bunlardan biri eksik olabilir diye düşünürdüm, tiroiddeki bozukluk da kilo kontrolünü etkiliyor, insülinimi ölçtürürdüm 5 den yüksek olmamasına dikkat ederdim, i sülin ölçtürememişsem hba1c nin 4,9 en fazla 5 olmasına razı olabilirdim, trigliseritimin yüksek olmamasına dikkat edetdim ve eğer yüksek ise basit karbonhidratları fazla tüketiyorum diye düşünürdüm, sağlıklı doğal yağlar olan tereyağı zeytinyağı fındık ceviz fıstık gibi tohumlardan yemiyorsam tohum yağlarıda almamıyorum ve yağ yemezsem kilo veremeyeceğimi kilomu koruyamayacağımı bilirdim, hazır gıda şekerliler unlular nisastalıları çok tüketiyorsam zaten kilo veremeyeceğimi bilirdim, yani karatay beslenmesi yapıyorsam ki onda acıkınca doyuncaya kadar doğal doğru beslenme var zaten kilo problemim zaten olmaz. İki yıldır aynı kilodayım ve hem lastik gibi eklemlerim esnek rahat, hem de fazla hareketli bir hayatım var. Ama sizin aktif spor yaşamınız varsa dr kontrolunde almanız daha önemli.

S

İlk cümlenizdeki bahsettiğiniz tüm eksikler bende var. Ve tam olarak aç dahi kalsam kilo veremiyorum. Tiroidlerim normal çıkıyor. D ve b12 için iğne verdi doktor. Emzirdiğimi söylemeyi unuttum ve bu yüzden başlayamadım henüz. Vücudumun çöktüğüne şahit oluyorum desem abartmış olmam

Veda Kukula 6 yıl

Tiroitin antikorlarına da baktırmalısınız bence çünkü tiroidin sğlıklı üretilip çalışabilmesi için d vit ve b12 de var o 11 tane vitamin mineral arasında. Eksikliği de tiroit deerleriniz normal görülebilir ama tiroit antikorlarınız ölçüldüğünde farklı sonuçla karşılaşabilir dr unuz. Bir de b12 takviyesi alırken ve yeni almışsanız tiroid değerleriniz hatalı sonuç verir dikkat etmeniz gerek. Emzirme döneminde süte geçen vitamin minerallerinizden dolayı da haliyle beslenmede de yetersiz kalıyorsa yanlış beslenerek emilim sorunu oluyorsa eksiklik olabiliyor zaten.

Sadiye Alır 6 yıl

Dr unuza vakit kaybetmeden yani iğneyi kullanma hakkınızı kaybetmeden sorun bence, yenisini yazmaları için zaman gecmesi gerekebilir fırsatı kaçırmayın. Bir de b12 iğnesi olacağınız veya demir ilacı alacağınız öğünde süt ürünü tüketmeyin bence emilimi bozmasın.

Sadiye Alır 6 yıl

Aç kalarak kilo alınır çünkü enerji kaynağı gelmeyecek diye vücut strese girer ve depolar diye biliyorum. Karatay beslenmesi de de iki öğün var ama zamanla geçiş süreci oturana kadar ara öğün zaten var. Kahvaltı karatay kahvaltısı olunca zamanla ara öğüne gerek kalmıyor akşam yemeği yetiyor. Geçiş sürecinde ise aralarda acıkınca yerli ceviz çiğ badem fındık fıstık doğal yoğurt veya öğle yemeği yenmişse akşam daha hafif yemek yeterli geliyor zaten. Ki siz emziriyorsunuz sizin iki öğüne geçmeniz bence bu dönemde dr izni ve bilgisi olmadan doğru olmaz.

Sadiye Alır 6 yıl

çok teşekkürler sadiye hanım bu değerli bilgiler için. Doktor internetten araştırıp geldiğim için pek dinlemedi beni, çoğu şeyi soramadım bile. Şimdi direkt bunları isteyeceğim. Gerçekten çok teşekkürler

Veda Kukula 6 yıl

Dr a soracaklarınızı önceden not alın daha stressiz bir muayene olur her iki taraf için. Ben hamileyken dr uma notlarımla giderdim, önceden hazırlıklı olduğum için muayenede dr um da ben de sorunsuz ve zaman kaybı olmadan görüşürdük, neyi sormadım endişem hiç olmazdı.

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır tam olarak aynı alışkanlık bende de var ama doktor sen bildiklerini bir kenara koyup benim dediklerimi dinle deyip bazı testler istedi. Biraz tavırlıydı araştırıp gelen hastalara karşı:) şimdi ilk iş tiroid antikor testi isteyeceğim. Çok teşekkürler tekrar

Veda Kukula 6 yıl

Doktorunuzla iletisimi sağlıklı kurmaya çalışın olmuyorsa ben olsam dr umu değiştiririm. Vücudum hakkında bilgi alma hakkım var sonucta.

Sadiye Alır 6 yıl

Sadiye Alır kesinlikle öyle. Başka dr gitmeyi planlıyorum. Bakalım inşallah toparlayacağım. Gerçekten çok faydalı oldu sohbet. Sağolun

Veda Kukula 6 yıl

Ben teşekkür ederim, bebeğinizi benim yerime koklayın mis gibi kokar onlar çok severim o kokuyu gecmiş olsun size simdiden.

Sadiye Alır 6 yıl

ay koklayayım hemen çok teşekkürler ilginize, değerli sohbetinize.. İyi geceler diliyorum

Veda Kukula 6 yıl

İyi geceler

Sadiye Alır 6 yıl