Suç genetik mi?

Suç genetik mi?
Cinayet işleyenlerin beyin emarlarının, benzediği, suça yatkınlığın, doğuştan olabileceği gündemde. Bunun yanında, beyin emarı suça meyilli çıkan ama normal hayat süren insanlarda var.
1-Doğuştan bu özelliği olan kişiler, sevgi ve ilgi ile büyürse normal yaşantı sürüp, eğitim aldıkları mesleği, diğer insanlar gibi yapabiliyorlar.
2-Doğuştan bu özelliği olan kişiler, sevgi ve ilgi görmeyen, bir çocukluk geçirirlerse, cinayet işleme olasılıkları çok fazla. Buna göre
Toplumun (aile, devlet, çevre) çocuk yetiştirmekde sorumlulukları ve görevlerini ne oranda yapabildikleri. Çocuğa sağlanan maddi, manevi imkanlar, o insanın cinayetle ilgisini belirliyorsa, hukuksal alanda değişimler göndeme gelmeli mi?
Sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin kurbanı katil ve o katilin öldürdüğü masumların hakları vs. Çok birleşenli bir denklem.

com-ft695moujna33m63j9g8.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Şöyle bir araştırma söz konusuydu: Suça meyilli ve suç işlemiş insanların birbirine benzediğini, hatta maymuna benzediğini, genetiğinin benzer olduğunu iddia ediyordu. Bu mümkün değil tabiki. Hani benzeyebilir belki bir gen belki herhangi bir şey. Suçtan kastımız nedir önce ona bakılmalı. Toplumdan topluma göre bu kavram değişebilir. Ama bizim ülkemiz göz önünde bulunduğunda yani çocukların eğitimi ve yetiştirilişi en çok aile tarafından verilir. Aile etkeninin çok önemli olduğunu söyleyebilirim ama bi yerden sonra çocuk artık aileden değil çevreden etkilenmeye başlar. Çevre bazında okuduğu okul, muhattap olduğu arkadaşları vs. De aynı derece de önem taşır. Belli bir yaştan sonra da kişi başklarıyla iletişim de olsa da, hayat zorluklarıyla karşılaşsa da artık karakter oturacağı için değişim çok zordur.

S