Takva..
Malum ayette takva sahibi olanlar cennete yerleşir diye söyleniyor..
Kim olabilir ki bu takva sahipleri?
Takva'nın en önemli göstergesi "iyi" insan olmak ve başkalarına iyilik yapabilme yeteneğinde ve çabasında olmak..
Takvayı sadece inançlı olmak diye alamayız..
Çünkü Kur'an da inananlar cennete gider demiyor takva sahibi olanlar diyor.. İnanmak takvanın sadece bir unsuru.. Tamamlayıcı daha pek çok şey olması gerekir..
Neler olabilir bunlar?
İyi olmak,
İçerisinde yaşanan çağa ayak uydurabilir olmak,
İnsanlığa faydası olacak sanat, bilim, kültür, ahlak, adil paylaşım, vicdan, vatan sevgisi, dürüstlük, doğaya saygı, kadına verilecek değer, çocukların geleceğini önemsemek gibi düsturları destekleyecek şekilde yaşamak, helal yoldan kazanmak, kul hakkı yememek.
Yani kısacası yakışanı yapabilen insan olmak
İnanç sahibi olmak, inancına saygı duyulmasını taleb ederken, inançsızlığa da gereken kadar saygı duyabilmek, ırkçı olmamak.. Çok okumak, kâinat hakkında bolca düşünmek, sistemi ve işleyişi anlamaya çaba göstermek, barışı desteklemek, saldırıya uğranması halinde değerlerini gerekirse canını ortaya koyacak şekilde savunacak cesaret sahibi olmak..
Dini rütielleri bilmek, tatbik edebilmek..
Vergi ve zekat gibi finans müesseselerinin ayakta tutulmasına katkı sağlamak..
Takva sahibi olmanın göstergesi, kılık kıyafet, şekil şemal, gösterişçi ibadetler değil karakter sahibi olmaktır
Sayed Monem
["Tarihi belirlenemeyen bir zamanda Şeytan secde etmemiş ve Cennetten kovulmuştur. Adem ve Havvayı kandırarak onların da Cennet'ten kovulmasına sebep olmuştur.
Gereği düşünüldü;
Kur'an'da delaleti açık olan ayetler, mütevatir hadisler ve icma üzerinden hareketle mevcut delillerin incelenmesi sonucunda suç fiilini Şeytan''ın işlediği kesin olarak anlaşılmıştır. Secde etmeyerek Allah'a isyan etmiş ve Adem ile Havva'yı kandırarak cennetten kovulmalarına sebep olmuştur.
Kur'an'da delaleti açık olan ayetler, mütevatir hadisler ve icma üzerinden yapılan incelemelerde;
Allah, Şeytanı suç işlemeye teşvik ederek azdırmış, fiilin işlenmesinden sonra da cehennem ile sözleşmiş, Cehennemi insanlarla dolduracağını ve Şeytana yardımda bulunacağını vaat etmiştir.
Ayrıca son derece korunaklı olan Cennete, her şeyden haberi olan Allah'ın, Şeytana yardım ederek Cennete girişini sağladığı ve suçun nasıl işleneceği hususunda da yol gösterdiği de anlaşılmıştır.
Bu yüzden Allah da suça iştirak ettiği anlaşılmıştır.
Yapılan incelemelerde, işlenen suçun iştirak katkılarının birbirini tamamladığı, Allah ve Şeytan'ın, suçu beraber işledikleri fiil üzerinde de ortak hakimiyet kurdukları anlaşıldığından, müşterek fail olarak sorumlu tutulmaları gerekmektedir.
Cehennemin de suça iştirak ettiği Kur'an'da delaleti açık olan ayetler, mütevatir hadisler ve icma üzerinden hareketle anlaşılmıştır. Cehennemin suçun işlenmesinden sonra insanların yakılmasını sağlamak suretiyle suça, maddi yardım fiilini işlediği tespit edilmiştir.
İnsanlık Adına Karar;
Suçu sabit görülen Allah ve Şeytanın İnsanlığa karşı işledikleri suçlar sabit görüldüğünden, İnsanlığın deneyimleriyle oluşturduğu ortak akıl ve ahlak değerlerinde idam cezası olmadığından, insanlık vicdanın da ömür boyu hapsine,
İnsanlığın deneyimleriyle oluşturduğu ortak akıl ve ahlak değerlerinden tamamen uzaklaştırılmalarına,
Suça maddi yardım ve yataklık eden Cehennem'in sürekli olarak kapatılmasına,
İnsanlığın deneyimleriyle oluşturduğu ortak akıl ve ahlak değerlerinden tamamen uzaklaştırılmasına
İnsanlığın ortak akıl ve ahlak değerlerinin verdiği yetkiyle,
İnsanlık adına oy birliğiyle karar verilmiştir."]