Tanrı ırkçı olabilir mi?

Tanrı, Irkçı'mıdır? Maide 64 ve 82'ye bakarsak !!

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Sadece ırkçı değil, cinsiyet ayrımcı, kindar ve öc alıcıdır da... İnsan onuruyla bağdaşmayan köleliği onaylar. Tıpkı ilkel köleci toplumun düzen sağlayıcıları gibi korku, şiddet ve tehditlerle ikna etmeye çalışır.

Ö

zamanın koşullarına ve düzenine göre normal...

Oktay Ataseven 5 yıl

Gerçi o zamanın koşullarında bile kabul edilemez bir takım olumsuzluklar getiriyor. Daha önce özgür iradesiyle sokağa çıkabilen, toplumsal yaşamın bir çok alanlarında aktif rol oynayabilen kadınları " cahiliye dönemindeki gibi süslenip sokağa çıkmayın, evinizde oturun" gibi toplumun o zamana kadar kabul etmediği daha bir çok yaşam biçimini korku ve tehditle oluşturmaya çalışıyor.

Öner Acurol 5 yıl

islamiyetten öncede arap toplulukları ata erkil idi ve kapanma örtünme çoğunlukla vardı.. Muhammed bunu dahada katılaştırdı sadece... Ticarete gelince islamiyetten önce araplarda kadınlar istisna olarak vardı fakat bu kadınlara yönelik katı politika kadınların sosyal hayattan iyice tecrit edilmesine neden oldu...

Oktay Ataseven 5 yıl

İslamdan önce kadınlar bu kadar sosyal hayattan dışlanmamıştı. En ünlü putları Lat, Uzza ve Menat isimleri bile dişildir. İslam o dönemi eleştirirken "onlar da dişilere taparlardı" der. Zaten İslam gelir gelmez bu örtünme kurallarını hemen hayata geçirememiştir. Tıpkı şaraptan ilk dönemler övgüyle bahsettiği gibi.. Ne zamanki giderek yaygınlaşmış, kendisine muhalif olanları bertaraf etmiş, ondan sonra kademe kademe kendi çağının çok gerisinde insan onuru ve aklıyla bağdaşmayan şeriat kurallarını hakim kılmıştır.

Öner Acurol 5 yıl