Tanrı nasıl varolmuştur?

Arkadaşlar Tanrının varlığını savunanlara (müslüman, hristiyan, yahudi vs) postlar arasında sormama rağmen bir cevap alamadığımdan ayrı bir post açma gereği duydum.

Hayatta hiçbir şey tesadüf eseri olmamıştır. Herşey bir matematiksel kurallar sonucunda vs biri tarafından kurgulanmıştır. Ok tamam
Soru şu:

TANRI NASIL VAROLMUŞTUR??

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Ben dinlerin insan aklından çıkıp insan eliyle yazılan öğretiler olduğunu düşünüyorum... Ama başlangıcı tetikleyen var oluşu başlatan soyut veya somut birseyin olduğunu düşünüyorum çünkü evren ne kadar rastgele gözüksede belli kaideler içinde var olsunu sürdürmekte. Bence öncelikle herkesin farklı anlam yüklediği ister tanrı ister ilah ister lah ister ra ister allah olsun kimilerine gore ilahi üstün bir varlık kimilerine göre bende dahil bir başlatıcı bu varlığın net tanımını yapmak lazım diye düşünüyorum yapılan tanımlarda eksiklikler ve çelişkiler olduğu görülüyor ki eğer ilâhi kudretli bir varliksa çelişki olmaması lazım degilmidir ?

M

Dinler olarak kesin bir kanıya varılsa da tanrının varlığı veya yokluğu bilimsel olarak henüz kesin kanıtlanamamıştır. Fakat hem bir çok bilimsel çalışma verileri hem tanrının varlığı ve evrendeki olaylar tanrının gücü hakimiyeti hakkında çelişkiler oluşturmaktadır.. Netice itibari ile kendi şahsıma 《tanrının varoluşu》 bir bilinmezlik olarak görüyorum. Tanrı gerçekten kendini varetmişmidir? Bilinmiyor. Burada kişinin inancı devreye giriyor.. Kimi tanrıya inanırken kimi de inanmıyor )

Ali Eşlik 5 yıl

Bende kitaplardaki gibi bir ilahi güce inanmıyorum çok çelişkili tanımlar var. Ama bir başlatıcı gücün var olduğunu düşünüyorum şimdilik.

Mutlu Dönmeak 5 yıl

Şuna da rastlıyoruz (inanılır inanılmaz) çeşitli büyüler var. Ve bunların bir çoğunun gerçek olduğuna etkisine inanılıyor. Tanrı ise yasaklıyor. Eğer bu büyülerin kabulurluğu tanrı iradesinde değilse kimin iradesinde?

Ali Eşlik 5 yıl

Cinler karabasan gibi olaylar mi

Mutlu Dönmeak 5 yıl