Tanrının yok olduğunu nasıl kanıtlarım münazarada?

birkaç gün sonra münazara yapacaz, bu münazara tanrının varlığı ile tanrının yokluğu ile ilgili olacak, ben tanrının yokluğunun tarafındayım, bu müzarada neler diyebilirim yardımcı olur musunuz?

com-jg2z6sy0yi7ljfnf85j1.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Balinanın evrimi. İsterseniz detaylı girelim. Uzun yazacağım. Bu yüzden okuma alışkanlığı olanlara hitap ediyorum. Balinaların evrimi ve evrim metotları. Evrim dünyadaki tüm canlıların akraba olduğunu söyler. Biyoloji bunu metabolizma olarak doğrular. Peki sadece biyoloji yeterli mi? Darwin'in başlattığı ve bugün moleküler biyolojinin yapıtaşı olan bu fikir yoksa hayal ürünü mü?

evrim metotları ile balinaları öğreneceğiz. Biyologlar balinaların metabolizma olarak 4 ayaklı kara memelileri ile akraba olduklarını söylerler. Yetmez..

1. metot

karşılaştırmalı anatomi

balinalar suda yaşasa da anatomileri bir kara memelileri ile aynıdır. Plasentaları vardır, canlı doğum yapar, bebeklerini emzirir, solungaçları yoktur, akciğerleri vardır, tüyleri vardır ve en önemlisi burun delikleri vardır. Yalnız kara memelileri gibi burun delikleri başlarının üstünde yer alır.

bir balinanın kafa tasına baktığınızda nefes yoluna bağlı iki çift tepede delik görürsünüz. Bir diğer ayırıcı özelliği arka bacaklarıdır. Balinaların arka tarafında iskeletlerine bakıldığında işlevselliğini yitirmiş bir kalça uyluk ve kaval kemiği bulunur. Tıpkı kara memelilerinde ki gibi.

2. metot

embriyo karşılaştırması

balina embriyosu ile insan embriyosu ilk oluşum evresinde tamamen aynıdır. Kol ve bacak yumruları ikisinde de rahatça görülür. Embriyo geliştikçe işlevselliği farklılaşır. Yine balina embriyosu ve insan embriyosunda burun ve delikleri aynen görülür. Baline embriyosu geliştikçe delikler yukarı kaymaya başlar. Bu da balinaların 4 ayaklı kara memelerinden gelebileceğini gösterir.

ama yetmez.

3. metot

fosil kayıtları

34 ve 40 milyon yıllık ayrı iki balina türüne bakalım ki post görselinde de mevcut. Basilosaurid iskeletinde hava boşluğu arkada değil, önde de değil. Tam ortada yer alıyor. Tam bir ara geçiş formu.

yine bu iskeletin arka tarafında bir çift ayak görüyoruz. Tam gelişmemiş ama dışarıda. Yürütemeyecek kadar küçük. Ama gayet düzenli ve seçiliyor. Kalça, omur, kaval, parmaklar..

ne kadar geriye gidersek o kadar kara memelisine benzeyecek evrime göre. Doğru mu? 47.5 milyon yıl önce yaşayan meiacetus iskeleti. Bu canlı bir çok sebepten balina olarak kabul edilir. İskeleti deniz canlılarının arasında bulunmuştur. Perdeli el ve ayakları ile güçlü yüzücü olduğunu anlayabiliriz.

dişleri ve kendine özgü orta kulak yapısı hem `basilosaurid` hem de günümüz balinası ile uyuşuyor. Bilim insanları bir çok balinalara benzeyen fosil buluyor ve bu da balinaların kara memelilerinden evrimleştiği fikrini pekiştiriyor.

4. metot

dna

dna bir canlının tarihidir. Evrim bilimciler yukarıdaki metotları izlemeden dahi sadece dna'ya bakarak türün yakın akrabalığını anlayabilir.

ama evrim her zaman kesin kanıtlarla konuşur.

balinanın dna'sı balıklar, ahtapotlar ve aklınıza gelen diğer türlerle karşılaştırılmıştır. Çıkan dna sonuçlarına göre balinanın dna'sının yakın akrabası su aygırı çıkmıştır.

bu balinaların su aygırılarından geldiği anlamına gelmez. Peki ne anlama gelir. Aynı ortak atadan geldikleri anlamına gelir. Baktığınızda balinalar etçildir, su aygırıları ise otçul. Ama dna yalan söylemez. Ama ayrıntılara bakarsak antik balina kemiklerindeki ön ayak bileklerinin şekli sadece su aygırı ve yakın akrabalarında bulunuyor. Su aygırısı da yavrusunu doğuruyor ve su altında emziriyor. Ve balina ve su aygırıları vücut içi testislere sahip tek memelilerdir.

yani 4 bağımsız metot diyor ki balinalar 4 ayaklı kara memelilerinden geliyor`.

bu yöntemlerle maymunlarla ortak atadan geldiğimizi ve memelilerin sürüngenlerden evrimleştiğini de keşfettik. Sürüngenler de amfibi denilen canlılardan evrimleşmiş. Amfibiler balıklardan ve balıklar da yeterince geriye giderseniz halkalı solucandan evrimleşmiştir.

toparlarsak...

birbirinden bağımsız tüm bu bilimsel yöntemler bize tek bir şeyi haykırır..

tüm canlılar akrabadır. Ve DNA YALAN SÖYLEMEZ.

D