Tavafın amacı nedir? Bisikletle de tavaf yapılır mı sizce?

Tavafın amacı nedir? Bisikletle de tavaf yapılır mı sizce?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Kabenin üzerinde 2,5 Ton som altından yapılmış bir örtü var, bu duruma gayri kuranı diyenler hakkinda ipe sapa gelmez yorumlar yapılıyor. Kapısı altından olan ve üstünde altın örtü bulunan bu yapıta Pakistanlı Muhammed Ikbal bile bu Kabe tekrar bir puthane olmuştur diyor. Müslümanlar Peygamberin sırrından haberdar değil diyor. Evet putperest bir ibadet olan şeytan taşlama, hacerül esved taşını kuranda bulamayan bir azınlığa Kafir diye hitap ediliyor.

Sizce normal mi?

A

Kabe allah ile insan arasında, insanın ibadet yapabilmesi için bir bağlantıdır sadece. Sebebi ise Mekke'nin coğrafi konumu. Mekke dünyanın ve evrenin altın oran merkezi. Tabi kimileri kabeyi putlaştırarak, İslamiyet üzerinde kötü bir algı yaratmaya çalışıyor.

Mahsum Büyükçiftci 6 yıl

Ilginç puthane de olabiliyormuş altın oran merkezi!

Aslı İşgüden 6 yıl

Siz hiç kabenin maketini yapıp evlerde o maketê dönerek taptıklarını gördünüz mü? Kabe dünyada sadece bir noktada bulunan ve insanların Allah'a yönelmek aracı olarak kullandıkları bir şey. İbadet yapan kişi Allah'a dua eder. Kabe binasına değil. Ayrıca kabeyi bir put olarak görenler ve ona ibadet edenlerin biraz daha Kuran'a bakmalarını öneririm.

Mahsum Büyükçiftci 6 yıl

MAhsum bak altin oran dedin, kiz cürüttü altin oraninizi gelecekde vazgececekmisin altin orandan

Cem Turkarslan 6 yıl

Kuran'da da kabenin konumu ve Allah'a ibadet ile ilgili bilgi veriyor. Sonuç olarak hepsinin aşağı yukarı doğru olduğunu görebilirsiniz. Kuranın çıktığı dönemde matematikin bu kadar geliştiğini sanmıyorum

Mahsum Büyükçiftci 6 yıl

Kuran ı okumadıģımı mı düşündüz.? Kabe maket olursa Put elimizle yapınca Put deģil? Dua etmek için bizlere bir yön tayin edildiģini siz nereden çıkardınîz çok merak ediyorum.

Aslı İşgüden 6 yıl

Kurandaki Hac ın bu olmadıģını gördüm. Kuranı üzerine düşüne düşüne okumanızı tavsiye ederim. Bilhassa Insanlara hacı ilan et yürüyerek yada deve üzerinde SANA gelsinler ayetini. !

Aslı İşgüden 6 yıl

Çünkü eğer put olsaydı, örneğin Hristiyanların elindeki çarmığ ve kilislerdeki isa heykelleri gibi olurdu. Diğer inanış biçimlerinde olduğu gibi cansız bir heykelin önünde diz çöküp heykelden yardım istemek gibi olurdu. Ama Kabe sadece bir bağlantı. Nasıl karşındaki kişi ile uzaktan bağlantı kurmak için uzaydaki antenlerden yararlanıyorsak, Allah a ibadet etmek için Kabeyi bağlantı olarak kullanırız

Mahsum Büyükçiftci 6 yıl

Yani inanamıyorum şu savunduģunuza. Islam dan önce kabenin içerisinde putların olduģu herkesin malumu. Onlar da o putları bir aracı olarak görüyordu.. Içerisindeki puta tapmakla.. Bulunduģu bir yapıya doģru tapmak arasındaki farkı anlıyamıyorum ben. Islam da tapınmak yok. Ibadet etmek Kulluk etmek anlamına gelir. Kulluk etmek ise salih ammeler içerisinde bulunmayı kapsıyor. Başka bir anlamı yok.

Aslı İşgüden 6 yıl

Kuran dikili taslar diye lanet ediyor bunlar hala tasin pesinde

Cem Turkarslan 6 yıl

Şarjım bitiyor malesef sonra devam yazarım. Gözünüzü seveyim dikkatli okuyun. Kuranda gerçekten bu kelimeler geçiyormu. Yoksa parantez içerisinde ilaveler mi yapmışlar.

Aslı İşgüden 6 yıl