Teknolojinin ilerlemesi insan acısından faydalı mıdır?

Teknolojinin ilerlemesi insan acısından faydalı mıdır??
uzmanlar acıklama yapti:
"30 yıl içinde medeniyet çökecek
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Medeniyet dediğiniz ney oldan başlamak lazım teknoloji mi medeniyet?

S

ulusal seviyedir medeniyet...

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Ulusal seviye hangisi kriterler belirler?

Süleyman Keyfi 6 yıl

Örf adet kültür veya din mi kriterleri ?

Süleyman Keyfi 6 yıl

medeniyet ve kültürü karsilastirirsak medeniyet daha genel icerikli degil mi?

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Medeniyet daha kapsamlı dediğiniz doğru ...karıştırılan olay örf adet din uzaklaşmanın medeniyet ile karistirlmasi ...Medeniyet bunları barındırır normalde uzaklasikdikca medenilesmiyoruz ...batı medeniyetine gelirsek bana göre hiçte medeni değil ırk din dil o kadar da rahat yasayamazsin batıda da doğuda fark etmiyor ...Medeniyet denilen olay yoktur geçelim zaten...

Süleyman Keyfi 6 yıl

Belki 30 yıla da kalmayacak bu gidişle.

P

nasil cöker medeniyet?

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Medeniyeti hangi gözle gördüğünüze bağlı,benim gözümde medeniyet manevi değerleri ifade eder.manevi değerler inişe geçti mi çöküş yakın demektir.

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

teknoloji ile medeniyet nasil bagdastirilabilir?

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Teknoloji güzeldir yerinde kullanılırsa.günümüzde de pek yerinde kullandığımızı söyleyemeyeceğim.

Pınar Hürremoğlu 6 yıl

Teknoloji dogru mantik ile kullanilsa dunya cennet olurdu.

Y

mantigi olabilir mi

Gülhan Çiğdem 6 yıl

kısmen yoksa kominizim gelecek kapitilazim çöker

U

kominizm nasil gelecek ? insanlar gaddarlasacak ki

Gülhan Çiğdem 6 yıl

iktisat öyle diyor üretim makinalaşıyor insan iş gücüne azalıyor üretimin satılabilmesi için işçi sınıfı olmalı makinalar işçi sınıfının yerini alırsa işçi sınıfı para kazanamaz kısır döngü yani sonunda devlet taban gelir verecek işsizlik fonu gibi bişe

Ugur Gürkan 6 yıl

makinayi elinde bulunduran kesim guclu olur yine dengesizlik artar

Gülhan Çiğdem 6 yıl

makinen var ama alacak müsteri yok ne yapacan yani paranın malın kıymeti kalmaz tek makina ihtiyaç karşılamaz ast olan yiyecek

Ugur Gürkan 6 yıl

makinaya bagli bu durum

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Pilotsuz uçak üretiyorlar. Teknoloji ilerliyor ama kaçımız böyle bi uçağa binebiliriz:)

U

herkes cekinir

Gülhan Çiğdem 6 yıl

yoo yıllar önce asarü kullanan görevliler vardı şimdi asansörü kim kullanıyor

Ugur Gürkan 6 yıl

Tamam da asansör kullanılan birşey mi:) 4 tuş altı ekipmanlarda eğitime bile gerek yok

Uğur Köktaş 6 yıl

Helede intihar eden robotu okuduktan sonra binmek cesaret ister

Hasiyne Durhan 6 yıl

yapay zekaya güvenip nasıl üretime geçmisler orasi da ayri cesaret istiyo kendi aralarinda dil üretip konuşmaya başlamışlar

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Medeniyetle teknoloji bence çok farklı konular

U

kesinlikle katiliyorum bir parallellik olamaz bile aralarinda

Gülhan Çiğdem 6 yıl

Aslinda cok da farkli degil..amishleri düsunün..hepsinin teknoloji bilgisi olmasina ragmen,teknolojiyi reddederek yasiyorlar:) kendi medeniyetlerini kurmuş adamlar cok da memnunlar.. modern çağin öngordüğü medeniyet teknolojiden geciyor...

Kübra Günhan 6 yıl

Medeni olan medeniyetini yaşar olmayan zaten hayvan aleminde yaşar gider

C

Ekmek bıçağı gibi düşünün. Bıçakla cinayette işleyebilirsin yemek yapmak içinde kullanabilirsin. Cinayet işleniyor diye piyasadan bütün bıçakları toplasak mutfakta Ne kullanacağız? Yani teknolojide kötüye kullanırsak kötü,iyi kullanırsak iyidir Fakat işgücü ekonomi sanayi alanında teknolojinin gelişmesi işsizlik gibi birtakım olumsuzlukları mevcut insanların tembelleşmesine (önce fiziksel olarak sonra zihinsel olarak ) sebep oluyor. Yeni bir takım psikiyatrik ve fizyolojik hastalıklar mevcut. Ayrıca çevre kirliliğe sebep verebiliyor internet pc laptop cep telefonu vs. İnsanların sosyal ilişkilerine zarar verebilir

H

Teknolojik gelişmeler ülkeler arası rekabeti meydana getirir. çünkü; teknoloji üreten ülkeler diğer ülkeler karşısında özellikle ekonomik ve askeri yönden üstünlük sağlar bu da büyük bir rekabete yol açar. Teknolojik gelişmelerle birlikte teknolojik gelişmeyi gerçekleştiren ülkeler diğer ülkelere bir hakimiyet sağlamış olurlar. Bu durum da hep daha fazlasını daha iyisini istemeye neden olur. Bunun sonucunda teknolojisi üstün olan ülkeler diğer ülkelere baskı uygular ve o ülkeleri kendi himayeleri altına almak isterler. çünkü teknolojisi üstün olan ülkelerin ekonomik durumları, askeri durumları, eğitim durumları, sağlık durumları ve hemen hemen her alandaki durumları diğerlerine göre daha iyidir.Teknolojinin hızla gelişmesiyle ve özellikle sanayi devriminden bu yana dünyada sömürgecilik sistemi gittikçe artmıştır ve günümüzde de devam etmektedir. Teknoloji dünyada küreselleşmeye ve sömürgeleşme hareketlerine yol açtığı gibi sömürgecilik bir yönüyle sermaye ihracı demektir. Bu nedenle sömürgeciliğin yayılmasıyla birlikte dünyanın her yerinde kapitalizm hızla yayılmaktadır. Tüm bunlar da dünyada açlık,gelir dağılımında adaletsizlik ve savaşlara en kötüsü nükleer savaşlara neden olmuştur. (Atom bombasının patlaması)
Teknolojik gelişmelerin neden olduğu birçok hastalık vardır özellikle son 30 yıldan bu yana bu konuda birçok araştırma yapılmaktadır. örneğin 1994’te Abd’de ve Finlandiyada yapılan araştırmalar elektromanyetik alanların çok sık etkisinde kalan işçilerde Alzheimer hastalığının normal insanlara göre daha çok görüldüğünü ortaya koydu. 1998’te gerçekleştirilen bir başka araştırmada radyo operatörleri, endüstriyel donanım işçileri, veri işleme aygıtı tamircileri, telefon hattı işçileri, elektrik santralleri ve trafo merkezlerinde çalışan işçilerde film makinistlerinde Alzheimer Parkinson gibi hastalıklarla birlikte başka birtakım nörolojik bozuklukların daha çok ortaya çıktığı anlaşıldı.
1979’da Abd’de yapılan bir araştırmada enerji iletim hatlarına 40 m’den fazla yaklaşan çocukların normal çocuklara göre 2-3 kat daha fazla kansere yakalandığı ortaya çıktı.
Haziran 1998’de Almanyada yapılan bir araştırmada cep telefonlarının yüksek tansiyonla ilişkisi ortaya kondu. İngilterede yapılan bir başka araştırmada cep telefonu kullanıcılarının baş ağrıları, baş dönmesi ve dikkat dağınıklıkları gözlendi. Dünyada 200 milyon cep telefonu kullanıcısı var ve cep telefonlarının kanserle ilişkisi merakla araştırılıyor. Beyinlerinde tümör oluşmuş onlarca kişi iletişim şirketlerine dava açmış durumda.
Cep telefonlarının insan sağlığını olumsuz etkilediği ortaya konuldu.
Son yıllarda teknoloji ve sanayinin hızla gelişmesi, çevre sorunlarının da artmasına sebep olmuştur. Artan nüfusla birlikte devreye giren altyapılar, faaliyete geçtikleri günde bile yetersiz kalmaktadır. Bu plansız endüstrileşme ve sağlıksız kentleşme, nükleer denemeler, bölgesel savaşlar, verimi artırmak amacıyla tarımda kimyasal maddelerin bilinçsizce kullanılmasıyla birlikte, gerekli çevresel önlemler alınmadan ve arıtma tesisleri kurulmadan yoğun üretime geçen sanayi tesisleri, çevre kirliliğini tehlikeli boyutlara çıkarmıştır. Yapılan araştırmalar Dünyadaki mevcut çevre kirliliğinin% 50’sinin, son 35 yılda meydana geldiğini ortaya koymaktadır.
Hızlı nüfus artışı, çevre sorunlarına önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Türkiye, OECD ülkeleri arasında en yüksek nüfus artış oranına sahiptir. Birleşmiş milletlerin yaptığı nüfus tahminlerine göre, Türkiye nüfusunun 2025 yılında 92 milyona yükselmesi beklenmektedir. Bu durum ülkemizin bugün olduğu kadar, gelecekte de çevre sorunları ile karşılaşacağının bir göstergesidir.
Bilgi çağının gelişmiş ülkeleri 21. yüzyıla teknolojinin doruğuna ulaşmış olarak girme çabaları içindeyken, teknolojinin insanlığa sağladığı yararlar yanında, canlılar ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri her geçen gün artmaktadır.
20. yüzyıl başlarında tüm dünyada hızlı kentleşmenin, artan nüfusun ve hızla gelişen teknolojinin yarattığı önemli bir çevre sorunu haline gelen gürültü kirliliği üzerinde durulması gereken önemli bir konu haline gelmiştir. Kısaca teknolojik gelişmenin doğal sonucu olarak gürültüye maruz kalan insan sayısı da hızla artmıştır. ülkemizde son yıllarda gürültünün insan sağlığı ve çevresi üzerindeki olumsuz etkileri arttıkça bu konuda yapılan araştırmaların sayısında önemli bir artış görülmüştür.
Gürültü; insanların işitme sağlığını ve algılamasını olumsuz etkileyen, fizyolojik, psikolojik dengelerini bozabilen, iş performansını azaltan önemli bir çevre kirliliği türüdür.Akustik kirlilik ya da gürültü; gelişmiş ülkelerde diğer kirlilik türlerine göre daha yaygın bir tür olarak; kişisel ve toplumsal yaşam kalitesinde düşüşe neden olmaktadır. Fabrikalar çevre kirliliğine neden olur.
Televizyon ve internet aile içi iletişimi koparmaktadır. Aile içi iletişimin kopması çocukları da aileden koparıp yalnızlığa itmektedir.

H

Uygulanmakta olan mevcut biyoteknolojik yöntemlerle bitkisel ürünlere aktarılan genler bitki, bakteri ve virüs kaynaklıdır. Gen aktarımı veya değişikliğe uğratılması sırasında antibiyotik dayanıklılık genleri kullanılmaktadır. Gen aktarımı ile birlikte diğer organizmalardan hastalık ve alerji yapacak özelliklerin taşınma olasılığı transgenik ürünlerin birincil ve ikincil metabolik ürünleri içinde beklenmeyen biyokimyasal ürünlerin bulunması riskini ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca, antibiyotik dayanıklılık genlerinin insan ya da hayvan bünyesine geçmesi nedeniyle dayanıklılık oluşması, transfer edilen genlerinin insan ya da hayvan bünyesine geçmesi nedeniyle dayanıklılık oluşması, transfer edilen genlerin insan bünyesindeki bakterilerle birleşme olasılığı, virüs kaynaklı genlerin dayanıklılık genini diğer virüslere transfer etme olasılığı da insan ve hayvan sağlığı için oluşabilecek risklerle ilgili diğer kaynaklardır.
Küresel ısınma kuşkusuz günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Ve az çok teknolojik gelişmelerle ilgisi vardır. Küresel ısınma doğaya salınan aşırı karbon salımından kaynaklanmaktadır. Karbon salımı da fosil kaynaklı yakıt kullanımından kaynaklanmaktadır. Sanayi devriminden sonra makineleşmeyle birlikte fabrikaların bacalarının doğaya saldığı karbon salımı bunun en belirgin delilidir.
Uzay yarışı Abd ve Sscb arasında 1957’den 1975’e kadar süren resmi olmayan rekabettir. Uzaya uydu ve sonda yollayarak keşfetmek, insan göndermek, ay’a insan indirmek gibi çabalar içerir. Uzay savaşı soğuk savaşın bir parçasıdır. Yarışın başlangıcı, 2.Dünya savaşı’ndan kalma roket teknolojisine, savaştan sonra ortaya çıkan uluslararası gerginliğe ve Sovyetlerin 4 ekim 1957′de Sputnik 1 adlı ilk yapay uyduyu fırlatmasına dayanır. Uzay Yarışı, soğuk savaş döneminde SSCB ve ABD arasındaki kültürel ve teknolojik rekabetin önemli bir parçası haline geldi. İki ülkenin birbirini olası bir sıcak savaştan önce moral olarak çökertme çabalarında, uzay teknolojisi araç olarak kullanıldı.
Uzayın olanaklarından yararlanmak için yapılan çalışmalar soğuk savaşın bir parçası haline gelmiştir.
Teknolojinin olumsuz sonuçlarından bir tanesi de halktaki tüketim kültürünü yükseltmesidir. Günümüzde oldukça yaygın olan ve gittikçe ivmesini arttıran tüketim kültürü halkın sosyokültürel yapısına zarar vermektedir. ’Komşum da var ben de neden olmasın?’ sorusunu soran insanlar gittikçe doyumsuzlaşmakta ve anlamsız bir tüketim bilinci içerisine girmektedir. Teknolojinin bu sorunla yakından ilgisi vardır. özellikle sanayi devriminden sonra makineleşmeyle birlikte bir ürünü çıkaran sermaye az geçmeden başka bir ürünü piyasaya sürmekte ve can alıcı reklamlarla kamuoyunu cezbetmektedir.
İnternet insanların işlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapan, günümüzde insanlığın vazgeçilmez bir unsurudur. Ancak bununla birlikte işlerini bir tıkla yapan insanlar günlük hayatta uzun uğraşlarla başarılabilen işler için yaptıkları çalışmalar da zorlanmaktadırlar. Bir tıkla birçok işini sanal ortamda halleden insanoğlu günlük hayatta kitap okumak, ders çalışmak, bir yarışma için proje hazırlamak… gibi konular için çalışırken zorlanmaktadır.Uzun uğraşlar sonunda çalışmasının meyvesini toplamaya değil, bir tıkla işlerini yoluna koymaya alışmış olan biz insanlar günlük hayattaki işlerimizde ister istemez zorlanmaktayız.
Günümüzde bilgisayara bağımlı hale gelen insanların sayısı yadsınamayacak kadar çoktur. Bilgisayar bağımlısı insanlar günlerinin büyük bir kısmını bilgisayar ekranının başında geçirmektedir. Bilgisayara uzun süre gözlerini dinlendirmeden bakan insanlarda göz bozuklukları, kurallara uygun olarak oturmayan insanlarda bel, boyun rahatsızlıkları diğerlerine göre daha sık görülmektedir. Ayrıca zamanlarının büyük kısmını bilgisayar başında geçiren insanlarda sürekli hareketsiz kalmaları nedeniyle şişmanlık diğer insanlara göre,daha fazla görülmektedir. Yine zamanlarının büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiren insanların büyük bir kısmının sörf yaparak zaman öldürdüğü bilinen bir gerçektir.

H

Kısa Tanımlarla Teknoloji Nedir?
Teknoloji Nedir?
Teknoloji Küçük bir mucizedir.
️Teknoloji Nedir?
4. Leventten Taksime 13 dakikada gitmektir.
Teknoloji Nedir?
Her ülkenin peşinde koştuğu dildir.
Teknoloji Nedir?
2 saatte İstanbuldan Trabzona gitmektir.
Teknoloji Nedir?
Teknoloji hayatın kolaylaşmasıdır.
Teknoloji Nedir?
İstenildiği zaman size ulaşılabilmesidir.
Teknoloji Nedir?
Oturduğun yerden kanalları değiştirebilmektir.
Teknoloji Nedir?
Teknoloji kitle silahlarıyla toplu ölümlerdir.
Teknoloji Nedir?
Arkadaş bulma yönetimdir.
Teknoloji Nedir?
Teknoloji zaman kazanmaktır.
Teknoloji Nedir?
Teknoloji işsizliğin artmasıdır.
Teknoloji Nedir?
300 km/saat hızla gidebilmektir.
Teknoloji Nedir?
Lost’u internetten izleyebilmektir.
Teknoloji Nedir?
Ehliyet sınavına internetten girebilmektir.
Teknoloji Nedir?
Uzaktan eğitimdir.
Teknoloji Nedir?
Teknoloji Obezliğin artmasıdır.
Teknoloji Nedir?
Teknoloji bağımlılıktır.
Teknoloji Nedir?
Emin ellerde olmaktır.
Teknoloji Nedir?
Alışkanlıkların değişmesidir.
Teknoloji Nedir?
Hava atmak için kullanılan bir yöntemdir.
Teknoloji Nedir?
Patronun kamera sistemiyle çalışanları takip etmesidir.
Teknoloji Nedir?
Binbir yolla dolandırılmaktır.

H

hem zarar hem yarar

Gülhan Çiğdem 6 yıl

bencede çökmesede ona yakın

M

Yasama mudahale eden kapitalizm her yonuyle insanligi bitirecektir

K

Medeniyet ve teknoloji çok güzel bir değerlendirme ile bakış açısı
tebrikler gülhan çelik
evet medeniyet yok olacak
elimizde sadece teknoloji kalacak
ve insanlar medeni olmayı sahip oldukları teknoloji ile kiyaslayacaklar şimdiden elindeki telefonu kim icad etti diyenler iyi bir örnek bu konuda

A

Benim naçizane fikrim Teknoloji ile medeniyet sanki ters bir ilişkiye sahip.

H

Medeniyet asla bitmez ki bitseydi "holyewoodun bize gösterdiği" mağra aamları olurduk.

T

Medeniyet kendini daima yeniliyor cunku..rönesans ve reform..modernizm ve postmodernizm gibi...yeni buldugun şey eskise bile bir üst model olan akımi süruyorlar piyasay

K

Gerci ne medeniyetinden bahsediyorsak artik..medeniyet basli basına acayip buyuk bir konu zaten

Kübra Günhan 6 yıl

medeniyet insan var oldukca olacaktır diyorum !

G

var olmayan medeniyet yıkılamazda merak etmeyin

T

medeniyet herzaman vardir ? derecesinden dolayi yok diyemeyiz

Gülhan Çiğdem 6 yıl