Tesettür pranga mıdır?

Tesettür ve Pranga
'' Muayeneye gelen tesettürlü kızlarımız ve kadınlarımız soyununca, dayanılmaz bir ter kokusu yayılır. Memelerinin altı kırmızı ve kokulu bir sıvı ile kaplıdır. Din uğruna eliniz ıslanır, mideniz bulanır. Türbanları yumurta gibi sert olsun ve dik dursun diye, eski röntgen filmlerini kesip, iki kat eşarbın altına koyuyor bazıları. Başlarını açtıklarında, baş derileri, havasızlıktan suları akan, cılk yaradır. Ve bizden, yani hekimlerden, tam da bu yaralar için tedavi isterler. Dünyada bu kadar iğrenç bir manzara ile karşılaşmamışsınızdır Mine hanım. D vitamini eksikliğinden geçtim, fındık kadar beyni olan erkek zihniyetinin marifeti bu işte! Yeryüzünde kadınlarına bunu reva görürken, öbür dünyada açık saçık hurilerin hayali ile yaşamak yetiyor o zihniyete!.." Pranga türbandır, pranga çarşaftır, pranga tesettürdür ve görüntüden silinen kadını, yok saymak, kemiklerini eritmek, cılk yaralar açmaktır... MineG. Kırıkkanat'ın bir Yazısı

Laikliğe ve Cumhuriyete '' Pranga '' Diyenlerin Okumasını İsterim.

Alıntıdır

com-zrgkhwql06jmqmy53zfj.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Yeni nesil yeni akın artik modamidir nedir butun başı kaplıyor eşarp bide bonesi var saç teli gözükmesine engel olmak için.
Ya bizim ninelerimizde başını örter di bi yemeni tamam bu kadar.
Simdikleri hic tasvip etmiyorum.

F

O basortunun altina giyilen pantalonlari adnanin kedicikleri giymez. Bide bir makyaj yapilio, amanin dersein

Eda Ucuz 5 yıl

Resmen komedi ya.. Dün aksam sahilde gördüm başı kapalı sımsıkı sekilde ama pantolon giymis yirtik kot ustune uzun kollu şeffaf penye giymis sutyenide siyahdi apaçık belli. Bu nasil kapanma nasil giyim..

Furkan Basir 5 yıl

Bunlarin amaci islam falan diil ya, yeni bir mida yeni bir fikir akimi

Eda Ucuz 5 yıl

Sanırım oyle. Bak ben giyinmede ve yaşam tarzında özgürlükler tarafindayim. Birakin insanlar istediğini giysin açıksa açık kapaliysa kapali. Ama arada kalıp ta soytarı olmamak lazim. Sen kapili olcan ama acikdan dahada açık olcan bu olmaz olmamasi lazim.

Furkan Basir 5 yıl

Kapanmanin amaci nedir. Dikkat cekmesin kadın, usturuplu giyinsin, dinin emri boyle. Lan sen açık olsan bu kadar dikkat cekemzsin. Bunun sebebi kizlarin kendi rizasiyla degil aile baskisi nedeniyle kapanmasindadir.dogasi ile duzenun kurallari arasinda sıkışmak

Eda Ucuz 5 yıl

Ne biliyim ben. Herkes haklı bişey denmiyor kimseye. Biraz aşırı olacak ama.. Madem kapanmanin nedenlerinden bi tanesi namus icin oluyor ama namussuzlugun coguda turbanlilardan çıkıyor nasıl olacak bu iş?

Furkan Basir 5 yıl

Insanlar ne sahte ne duzembaz yaratik.. Allaha imanlarinda bile menfaat beklentisi var

Eda Ucuz 5 yıl

O farkli menfaat hepimizde var menfaat olmasa kimse evlenmez cocuk bile yapmazdi. Ama bunların ki apaçık belli. Ne diyelim Allah hidayet versin.

Furkan Basir 5 yıl

Allahi kandirmak...

Eda Ucuz 5 yıl