Toplumun şeriat rejimine evrilmesi nasıl engellenebilir?

Toplumun bir şeriat rejimine doğru evrilmesi için ne yapmak gerekir; ne tür etkenler bu işi zorlaştırır?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Din düşmanlığı yapmamak bunlardan biridir. İnsanları radikalliğe iter.

M

Her eleştiriyi bir düşmanlık olarak algılamak nasıl bir şey? Bir şeriat rejimine geçmek isteyenler var ise eğer, asıl onlar din düşmanlığını körüklerler bence. Ayrıca toplumsal farklılıklar doğal olarak tartışmayı da beraberinde getirir. Bu durumda her iletişimden bir düşmanlık çıkarmak kişisel bir problemdir. Düşmanlığın iki yönü vardır, rüzgardan nem kapanlar hiç yoktan düşmanlık üretenlerdir de aynı zamanda. Gelinen sonuçların bir etki tepki ve iki tarafı olduğu unutulmamalıdır. Düşman, düşman dediğin zaman ortaya çıkar; yoksa her şey konuşulur, tartışılır.....

Alpay Delikbaş 6 yıl

Her eleştiriyi düşmanlık olarak algıladığımi nerden çıkardın? Sana gerçekten saygımı kaybettim artık. Git bir psikoloğa görün.

Mehmet Saltürk 6 yıl

"Her eleştiriyi bir düşmanlık olarak algılamak nasıl bir şey?" sorusunda yer alan her eleştiriyi bir düşmanlık olarak algılayan kişi olarak sizi kastettiğimi ve bunu size yakıştırdığımı neresinden anladınız sorunun? Oruçlu oruçlu hakaret etmek nasıl bir duygu, umarım oruç tutmuyorsunuzdur?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Hakaret mi? Her şeyi büyütüyorsunuz. Ya Hu daha kim olduğumu, ne yaptığımı bilmiyorsunuz. Oruç tutmuyorum ben. 2 gün tuttum oda kültürüm diye eş dostla bundan haz alıyorum. Kendimi bir kalıba sokma. Hiç bir zaman inançlı ya da inançsız olduğumu belirtmememe rağmen siz kalıba sokmaya devam ettiniz.

Mehmet Saltürk 6 yıl

Tabi kendinizi bir kalıba sokmadığınız için her eleştiriyi kendinize, şahsınıza yapılmış olarak görüyorsunuz; olabilir tabi! Sözlerinizi tartışırım ben, şahsınızı değil. Saygı sözleredir, tersdüz edip algılayan ben değil, siz oluyorsunuz bu durumda. Bu ikidir saygımı kaybettim deyişiniz, saygınıza ihtiyacım yok, tartışıyorsanız sadece sözleriniz yeterli. Psikolog için öneride bulunurken kendinizin normal olduğunuzu iddia ediyorsunuz, öyle mi?

Alpay Delikbaş 6 yıl