Türk tarihinde dönüm noktası olan savaşlar

Tarihimizdeki zaferle sonuçlanan ve büyük dönüm noktası savaşlarımız hangi savaşlardır?
Malazgirt savaşı: Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı.
Varna savaşı: Osmanlıyı Avrupa’dan atma ümitleri sona ermiştir.
İstanbulun fethi: Ortaçağ kapandı Yeni çağ açıldı. Osmanlı Yükselme dönemine girdi. Karadeniz-Akdeniz ticaret yolu Osmanlılara geçti.
Çanakkale savaşı: Önemini yazmaya gerek var mı
Peki ya bir sonraki büyük savaş? Sizce kimlerle, hangi tarihte ve nerede büyük karşılaşmaya gireceğiz? Gelecekteki zaferlerimiz hakkında yorumlarınızı merak etmekteyim. Suriye, Irak savaşları gibi çol çocuk savaşlarından bahsetmiyorum. Gerçekten büyük! Dünya tarihine okkalı bir damga vuran.

com-s9am6x367ipbxaxu9j39.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Birleşik Avrupa Orduları ve Nato, bir çok bahane ile Letonya Litvanya ve Estonya üzerinden geçerek Rusya'yı işgale başlayacak, Minsk, St. Petersburg düşecek, Çin de Rusya'nın yanında yer aldığını açıklayacak. Türk Ordusu ise zaten karışık olan Rusya üzerinden öteki Türk devletlerine ulaşacak, Rus egemenliğindeki Türkler bağımsız olacak (Yakutistan vb) böylece dünya birbirini herken Turanı kurmuş olacağız. Bu sırada Moskovaya 30 km kala tüm ekipmanları buz tutan Abd, Nato, Avrupa orduları, Moskova önündeki Çin ve Rus güçleri tarafından püskürtülmeye başlayacak. Dünya birbirini hırpalayıp yorgun düşmüş bir duruma geleceğinden büyük Turan Birliği Devleti, zaman kazanarak kısa sürede süpergüç olacak ve savaşa girecek, önce ABD ve müttefiklerini, sonra Rusya ve müttefiklerini haritadan silerek tüm dünyaya hükmedecek.

O

Yarın gerçekçi bir şekilde bir senaryo daha yazacağım.

Oğuz Keceli 6 yıl

Bu arada Yakutsk bağımsız olunca Çin ile Rusyanın bağlantısı kesileceğinden bize muhtaç olacaklar. Çin bizi çiğneyerek Rusyaya yardım ulaştıramayacak çünkü öyle bir durumda Abd safına geçeriz ve dengeler bozulur. Çin ile Rusya arasındaki ikmal hattını sağlayacağız, karşılığında yeni dünya düzeninde büyük paylar alacağız.

Oğuz Keceli 6 yıl

Güldürdün bildiğin 2.Dünya savaşındaki Nazi almanyasının rusya daki hali gibi getirmişsin natoyu ve abd yi Biraz daha realist yaparsan yorumumu yazarım:D

Ali Tüter 6 yıl