Ücretsiz adli yardım ve hukuki destek nereden alınır?

Burada ücretsiz hukuki bilgi isteyenlere: Maddi imkan yoksa Adli Yardım büroları var adliyelerde. Hemen ücretsiz bir hukuki bilgi ile katkıda bulunmak istedim:)

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Bu bile ücretsiz bir bilgidir. Teşekkürler. Öğretmenim ve internette bir grupta soru paylaşıp çözemeyen öğrenci varsa ücretsiz yardım ederim. Bence çaresiz kalmış ve hiç bilgisi olmayan insanları desteklemek bu kadar problem olmamalı.

M

Biz bu bilgileri paylaşarak para kazanıyoruz

Kaan Avağ 6 yıl

Ben de soru çözdüğüm bilgileri kullanarak para kazanıyorum. Söylenilenlerin ayrıntılı bilgi verme kısmına katılırım ama hangi mahkemede dava açacağını bırakın da sorsun insanlar. Temel bilgileri öğrensinler.

Merve Sabırlı 6 yıl

Yani tamam bu sorunun cevabı ile bütün meselesini halledebilecek vatandaş?

Cansel Bekçibaşı 6 yıl

Yorgunu yokuşa sürüyorsunuz. Madem ücretsiz olarak yararlanabilecekleri bir yer var, sosyal medya üzerinden bilgi almaları neden rahatsız ediyor?

Merve Sabırlı 6 yıl

Sosyal medya üzerinden isteyen istediğine bilgi verebilir. Ama bunu bir avukat yapamaz kanun gereği. Yasaksa yasak herkese yasaktır. Buradan kendine müvekkil temin eden her avukat da bu yasağı çiğnemiş sayılır. Eğer bir hak kaybı olduğunu düşünüyorsa insan elbette ki bir zahmet adliyeye gidiversin.

Cansel Bekçibaşı 6 yıl

Ayrıca sanmayın ki avukatlar hiç özel hayatlarında eşe, dosta ahbaba böyle bahsettiğiniz yönlendirmeler yapmaz. Elbette ki yapabilir. Ama burada durum farklı.

Cansel Bekçibaşı 6 yıl

Burada ki yazan herkes illaki o "avukat arkadaslarinizdan" birine gidiyor merak etmeyin. Insanlar sadece ne yapmalıyım diye soruyor. ?

Kübra Bahalı 6 yıl

Iki yılı aşkın bu kuruptayim hiç bir avukat arkadaşın ben ilgilenirim beni ara adı altında müvekkil ile anlaştığını şahit olmadım... Zaten verilen bilgiler yüzeysel bilgiler.... Örn.. Icra tebligatına noterlikten itiraz et demek de kanunen yasak olan bilgi olmamalı.. Düşüncenizi katılmadığım başka bir konuda burda insanlar vekil avukat tutmanın önemini kavrıyor avukatı hak kaybının bilincine varıyorlar.. Endişelerimiz yersiz vefa olgusu karsilik sız olan menfaatlere daha etkilidir. Buda insanların hukuk bürolarına olan sempatisi oluşur derim... Saygılar

Özver Arslanpir 6 yıl

Kaan Avağ bana yasal olmadığını hangi mevzuat ile kanıtlayacaksın bekliyorum?

Devrim Tfn 6 yıl

Öğretmenlerin ücret almadan soru çözmesini engelleyen bir kanun yada meslek kuralı yok. Ancak avukatın ücretsiz hizmet vermesini engelleyen bir Avukatlık Kanunu ve meslek kuralları var. Öğretmenlik mesleği ile avukatlık mesleğini kıyaslayarak hata yapıyorsunuz merve hanım.

Aybala Güreler 6 yıl

Avukatlık hizmeti olarak düşünmüyorum çünkü. İnsani bir yardım söz konusu, yönlendirme yani. Sonuç olarak insanların büyük bir kısmı avukat bulmaları gerektiği fikrine ulaşıyor. Bu kadar gaddar olunmamalı.

Merve Sabırlı 6 yıl

Avukatlık hizmeti olarak düşünmüyorum çünkü. İnsani bir yardım söz konusu, yönlendirme yani. Sonuç olarak insanların büyük bir kısmı avukat bulmaları gerektiği fikrine ulaşıyor. Bu kadar gaddar olunmamalı.

Hikmet Çarhan 6 yıl