Uzay araştırmalarının ne faydası var?

İnsanoğlu galiba uzayda hiçbir zaman uzun seyehat edemeyecek.
Işık hızıyla gitsek bile güneş sistemi dışına bu pek mümkün gözükmüyor.

Peki uzay araştırmalarının maden dışında bize ne gibi(dünya dışından) katkıları olabiliyor?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Warp Motorlarını ve Miguel Alcubierre'i bir araştırın. Şu an için çok başındayız ama 200 yıl sonra galaksiler arası yolculuk bile yapıla bilir.

H

2.000 diyelim ona.

Zafer Evler 6 yıl

Hocam teknolojik gelişim hızımızın sürekli katlanarak ve ivmelenerek arttığını düşünerek 200 yıl dedim, bilemeyiz tabi ki tam olarak

Hüseyin Tpl 6 yıl

hızlanarak artacağı için ona 2.000 diyelim.

Zafer Evler 6 yıl

Haklı olabilirsiniz, o motorların teoride ki gibi çalışması için gereken enerji miktarını elde etmek bizim medeniyetimizin çok ilerisinde bir medeniyetin fizik bilgisini gerektiriyor. Ben sadece şu an kilit konumunda olan kütleçekimi bilmecesinin çözüldüğü an gerisinin çorap söküğü gibi geleceğine inandığım için 200 yıl yazdım. Tabi çorap söküğü gibi gelmezse belki de hiç o noktaya gelemeye bilirizde.

Hüseyin Tpl 6 yıl

Galaksiler arası yolculuk bence biraz fazla oldu

Qalib Şahinyazan 6 yıl

Neden yapılamasın, warp motoru çalıştırılabilirse, yıldızlar arası yolculuk ile galaksiler arası yolculuk arasında hiç bir fark kalmaz. Bence olma ihtimali var ama biz göremeyiz büyük ihtimalle.

Hüseyin Tpl 6 yıl

Hüseyin bey Warp motorlarının hızı ne kadar olucak? Yani uzay zaman dokusunu hangi hızla bükecek ?

Qalib Şahinyazan 6 yıl

Ürelibilecek kütle çekim kuvveti büyüdükçe uzay zamanı çekip itmede o kadar hızlanabilir diye biliyorum. Ve kullanacağımız gemi gerçek anlamda hızlanmayacağı için, uzay zamanda dalga sörfü yapacağı için ışık hızı sınırı gibi bir problemde olmayacak. O yüzden bence hız sınırı yok. Ama hem negatif hem pozitif kütle çekimi üretebilmemiz gerek her şeyden önce ki bunu deneye bilelim. Hatta önce kütle çekiminin olmasını sağlayan şeyin tam olarak ne olduğunu bulmamız gerekiyor bütün bunlar için, o yüzden biz göremeyiz büyük ihtimalle dedim.

Hüseyin Tpl 6 yıl

Hüseyin Tpl Warp sürücülerinin işıktan 1000 kat daha hızlı yol aldığını var sayarsak yine galaksiler arası yolculuk için yetmiyor

Qalib Şahinyazan 6 yıl

1000 Kat belki de bu teknoloji için çok düşük bir hızdır, belki 1000000 katı yada çok daha hızlı şekilde yapılabilecek. Ama bunlar tabi ki sadece teori, Kütle çekiminin ne olduğunu anlayıp tam olarak kontrol edemeden bilemeyeceğiz malesef.

Hüseyin Tpl 6 yıl

Hüseyin Tpl Warp sürücüleri hakkında okuduğum yazıların bir çoğunda işık hızının 10 katına çıkacağını yazıyordu.

Qalib Şahinyazan 6 yıl

Şu an çok müsait değilim, ama araştırıp öyle yazıcam buraya, 10 katı ile sınırlı değil diye biliyorum.

Hüseyin Tpl 6 yıl