Yağmurda çatım akıtıyor; ev sahibi mi, apartman yönetimi mi yaptırır?

Selamlar oturduğum evin çatısı böyle rutubet oluyor izolasyonu yapılmadığı için akitip.. Bu evde kiraciyim. Çatının akıttığı durumlarda izolasyonu apartman yönetimi mi ev sahibi mi yoksa ben mi yaptirmaliyim? Sinusitim var ve böyle bir yerde uyumak kafam davul gibi olmuş halde uyanmama sebep oluyor. Hasta olmam da yakındır.

com-788qbqdqn5qru52fg201.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Çatıdan kaynaklı bir durum olduğunda bu konu hakkında apartman yönetimi sorumlu. Ana taşınmazın ortak kullanıma ait alanı sayılıyor. Yani şöyle düşünün çatıyı sadece en üst kattaki kişi kullanmıyor o apartman(ana taşınmaz)a ait ve herkes kullanıyor. Ev sahibinize durumu zaman kaybetmeden bildirin. Apartman yöneticinizle konuşsun.

B

Apartmana ait olsa da ev sahibini bilgilendirmek gerek yani her türlü...

Sema Dagistan 6 yıl

Ev sahibinin konutu sizin kullanımınıza uygun tutma yükümlülüğü var. O yüzden ona başvurup sorunun çözülmesini istemeniz lazım. Zaten kat maliki de olmadığınız için apartman yönetimi ya da kat malikleri kurulunda alınacak bir karara etki edemezsiniz. Ev sahibinizi bilgilendirin. Gerekirse evin kullanıma uygun durumda olmadığı hususunda ihtar çekin. Kendisi uğraşıp bunu telafi etmek zorunda. Etmediği takdirde kira bedelinden indirim, tazminat, kira sözleşmesini fesih gibi türlü türlü haklariniz var. Ama onarımı apartman yönetimi yapmak durumunda bu sizi çok alakadar etmiyor. Ev sahibinin sorunu.

Basak Kivanç 6 yıl

Ihtar çekmek nasıl oluyor çok cahilim bu konularda kusura bakmayın

Sema Dagistan 6 yıl

Noter kanalıyla ihtarname çekmek. Evdeki şu ayibin onarilmamasi durumunda şu şu haklarımı kullanacagimi bildiririm şeklinde.

Basak Kivanç 6 yıl

Çok teşekkür ederim

Sema Dagistan 6 yıl

Rica ederim hak kaybına uğramamak adına bir avukatla calismanizi tavsiye ederim.

Basak Kivanç 6 yıl