Yapı Kredi bankasının internet bankacılığından hesabım ele geçirilmiş ve para çekilmiş yardım

Merhaba;
Yapı kredi bankası internet bankacılığı hesabım ele geçirilip hesabımdan QR kodu ile para çekilmiş. Bankaya bana ait olmayan işlem dilekçesi verdim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Banka parayı ödemeyi reddediyor.
Çalıştığım işyerinde aynı yöntemle mağdur olan çok sayıda kişi var. Ancak iki kişiye parası iade edildi. Ne yapabilirim
Teşekkürler.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Bir şöyle bir yol izleyebilirsiniz savcılığa suç duyurusunda bulunup o ATM den kamera kayıtları alınıp suçludan zararı karşılatma yoluna gidebilirsiniz.

Ü

Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ancak bu kadar şey bilen birisi Atm'ye elini kolunu sallayarak geleceğini sanmıyorum.

Ahmet Ilkkutlu 6 yıl

Ahmet Ilkkutlu çekmesi icin mecburen ATM kullanacak en basitinden kullandığı cihazdan kişinin kim olduğuna bile ulaşılabiliyor

Ülfet Karalı 6 yıl

ATM kullanılmış tabi. Atm numarası paranın çekildiği saat hepsi belli. Savcılığa bunun için tekrar başvuru yapmama gerek var mı, yoksa ilk başvuru sonucu inceleme yapılır mı??

Ahmet Ilkkutlu 6 yıl

Yazmış olduğunuz dilekçeye belirtmismiydiniz yada ifadeye? Ayrıca bankada doldurduğunuz harcama itiraz formunun nüshasını da verin. Savcılıktan aldığınız belgeleri de bankaya iletin. Umarım ulaşırsınız. Biz yapıkredi bankasında şube personelinin yardımıyla atm detayından parayı çeken kişinin bilgilerine ulaşıp bankadan aldığımız müşteri bilgilerini savcılığa verdik o kişi üzerinden işlemler devam etti ve Zararımızı karşılattik

Ülfet Karalı 6 yıl

Açıkçası ben hesabımı ele geçirilmesinden dolayı bankanın açığı olduğunu düşünerek suçu bankaya yıkmaya çalıştım. Ancak savcının söylemiyle yazılan ifade tutanağında parayı çeken kişi suçlandı. Yani sizin dediğiniz olmuş bu durumda.

Ahmet Ilkkutlu 6 yıl

Prosedür böyle maalesef bir Yandan da banka haklı. Sizin icin söylemiyorum bir çok müşteri pat diye kart şifresini söylüyor tc sini paylaşıyor gelen SMS i önemsemiyor. Herkesin zararını da karşılayamıyor. Sonuçta babamın bankası değil objektif olarak yorumlarsak durum böyle. Sizde savcılıktan olumlu sonuç alırsınız umarım. Birde bazı operatörlerde online hizmetlerde size gelen SMS i aramayı detaylı gördüğünüz bölümler var. SMS in gönderilip gönderilmediğini birde ordan kontrol edin isterseniz.

Ülfet Karalı 6 yıl

Şansımı deneyeyim.

Ahmet Ilkkutlu 6 yıl