Yaratıcının yaratıcısı kimdir?

Dünyayı yaratanın var olduğuna inanmamak mümkün değil.
Bir yaratıcısı ki o
Ol dediğinde olur.
Peki yaratıcısı kim nasıl yarattı?
Müslümanım ve bunu sormak benimde hakkım!
Bana bunun açıklamasını biri yapabilirmi lütfen
Ve lütfen küfür ve hakaret li yorum yapmayın

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Eğer Allah i da biri yaratsaydi yaratıcı Allah olmazdı. O da bizim gibi yaratılan olurdu. Ve bizim ozelliklerimizi taşırdı.

Ö

Şu an yapay zekalı insanımsı robotlar üretme aşmasına geldik. Belli ki bu teknoloji çok daha ileri gidecek. Ornegin bir 100 yıl sonra tamamen insanımsı özeliklere sahip robotlar yaptık diyelim. Bu robotların tanrısı kimdir? Insan mi yoksa tanrı mi? Bu mantığı insanın yaradılışı için de kullanabilir miyiz?

Yusuf Burkan 6 yıl

Biz elimizdeki imkanlarla yapıyoruz bunu. Elimizdeki imkanları gelistiriyoruz. Adi ustunde yapay zeka yapay insan. Allahin bize vermiş olduğu Akli kullanarak gelistiriyoruz bunu. O nun izni sayesinde üretiyoruz, yaratmiyoruz aslında. İzin vermese onu da yapamayız. Sizce bu durumda kimdir asıl yaratıcı?

Özlem Kygs 6 yıl

Elbette doğru söylüyorsunuz. Mevcut varlık alemi ve doğa yasaları olmasaydı bunu yapamazdık. Ancak robotların gözünden olaya baktığımızda robotun tanrısı ya da üreticisi insandır. Sonsuz bir gerilemeye gidemeyiz elbette bir ilk neden vardır ama bu canlılık alemini ilk nedenin yaratması şart mı? Robotları nasıl ki ilk neden yaratmadiysa insanları da ilk neden yaratmamış olabilir. Bu mantık dışı bur şey mi? Tüm dinlerden bağımsız düşünmeye çalışıyorum. Dinleri temel alırsak konu kapanmıştır. Tartışamayız akıl yürütemeyiz.

Yusuf Burkan 6 yıl

Ama bir yaratıcı var öyle değil mi? Bunda hemfikiriz sanırım. O zaman ilk nedeni son nedeni aramaya gerek var mi? Robotun tanrısı insansa insanın ve evrenin tanrısı kimdir insan mıdır yine,,?

Özlem Kygs 6 yıl

Özlem Kygs Hayır elbette bir ilk neden vardır. Mantık bize bir ilk neden olması gerektiğini söyler. Ancak insan doğrudan ilk neden tarafından mı yaratılmıştır yoksa ilk nedenin yarattığı tarafından mı yaratılmıştır? Bu önemli bir soru değil mi sizce?

Yusuf Burkan 6 yıl

Evet önemli bir soru. Bir tanrıyı tanrı yaratmış ise peki o nerde? Niçin haberimiz yok? Dini bilgileri karıştırmayalım diyorsunuz ama karıştırmak zorundayız. Bir yaratıcı varlığını ispatlamak için kitap ve peygamber göndermiştir. Tamam dini de geçelim desek evrene baktığımızda bir yaratıcıdan başka bir yaratıcıyı da görmemiz gerek hatta bu soru onu da kim yaratmişa kadar gider. Peki sonra ilk yaratanı hiçbir zaman bulamayacağız bu durumda!! O zaman kendini bildiren görmemizi sağlayan bir bildiriye belgeye ihtiyacımız var. Allah bunu göndermiş. Onu yaratan varsa pekala o da gonderebirdi bunu.

Özlem Kygs 6 yıl

Dini bilgilere girdiğimiz için sorgulamıyorum bunu. Çünkü din kutsaldır en ufak sorgulamalar insanların kutsalına saldırı gibi algılanabilir. Bu yüzden haddimi aşmak istemem. Burada duruyorum

Yusuf Burkan 6 yıl

Aslında neler soyleyeceginizi biliyorum. Saldiri ya da baska bir anlamdan ziyade sonuca varamayacagiz. Burda durmamız bence de uygun olanı

Özlem Kygs 6 yıl

Özlem Kygs Evet burada duralım ama şu şekilde konuyu bağlamak isterim: Buradaki anahtar kelime "BİLEMİYORUZ". Herkesin yaptığı tek şey akıl yürütmek. Bilmediğimiz bir konuda hiç kimse düşüncesini başkasına dayatmamalı. Buna ben de dahilim. Burada yapacağımız tek şey sohbet tadında beyin fırtınası olmalı. En ufak fikir ayrılıklarında karşımızdaki insana "fitneci" ," fesat" "nifak tohumu eken" "kafir" şeklinde ifadelerle yaklaşmamamız lazım. Bence en önemli nokta bunlar.

Yusuf Burkan 6 yıl

Bu şekilde yaklasimim olmadı kimseye olmaz da. Saygi gördüğüm sürece saygı gosteririm. Bilemiyoruz evet. Bu bilememezlik aklımızın ne kadar yettigi ile alakalı. Aslında aynı yerden bakıyoruz çünkü insaniz. Sorgulama yapmalıyız. Ancak çözüm yollarımız farklı işte Yusuf Burkan

Özlem Kygs 6 yıl