Yaratıcının yaratıcısı kimdir?

Dünyayı yaratanın var olduğuna inanmamak mümkün değil.
Bir yaratıcısı ki o
Ol dediğinde olur.
Peki yaratıcısı kim nasıl yarattı?
Müslümanım ve bunu sormak benimde hakkım!
Bana bunun açıklamasını biri yapabilirmi lütfen
Ve lütfen küfür ve hakaret li yorum yapmayın

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Tekin Taşli Genişkol Smith kardeşler burada birşeyler yazayım dinleyin isterseniz, aklında soru veya en ufak bir nokta kalanlar akaid okumalarını güçlendirsinler. Şimdi bu iki kardeşimizin yazdıklarına bir yorum da biz getirelim.

Zat'ta tevhid nedir ?

Tevhidin aslı ve özüdür. Cenab-ı hakkın bir zatı var; O'nun varlığı O'nun zatı başka hiçbir zata benzemez. Yani bizim şu alemde gördüğümüz hiç bir varlığa Cenab-ı hak benzemez. Aklınıza tanrı tasavvurunda gelen hiç birşey Cenab-ı hakkı anlatmaz. Kısaca aklınıza Allah'la ilgili ne geliyorsa, Allah o değildir. Çünkü görmediğimiz varlığı düşünmeye çalışmak felsefi mantık açısından tutarsızlık olur. Bir ikincisi Allah'ı şimdiye kadar gördüğümüz bizi bu noktaya getiren hayat tecrübelerinin sonucunda ulaştığımız değer yargılarına ve varlıklara nispet ederek düşünebiliriz ancak Allah'u teala her bir varlık ve nesneden münezzehtir, Onun düşünülmesi için hiç birşeye gereksinim duyulamaz. O da bu dünya da pek mümkün görünmüyor. İnşallah inanan her müslüman ahiret aleminde Allahu tealanın izzetini görecek hissedecek.

Şimdi gelelim ikinci konuya:

Cenab-ı Hak var mıdır? Vardır.

Bende varım, siz de varsınız. Karşımdaki bilgisayarda var. İçinde bulunduğum oda da var. Yukarıda bahsedildiği gibi yapay zekalar, robotlar da var. Fakat bütün bu varlıklar VAR KILINMIŞ varlıklardır. Varlığı kendinden olan varlıklar değildir. Varlıkları başka bir varlığa bağlıdır, onun sayesinde var olabilmektedirler.

CENAB-I HAKKIN VARLIĞI KENDİNDEN VE ZORUNLUDUR.

Onun için bizim kelam alimlerimiz Cenab-ı Haktan bahsederken "Cenab-ı Vacibul Vucüd", yani varlığı zorunlu olan varlık derler. Yani varlıklar iki şekilde anlaşılır:
1)Varlığı zorunlu varlık(Cenab-ı Allah)
2)Varlığı zorunlu olmayan varlık(mümkin varlıklar, diğer yaratılan herşey)

Pekala varlığı zorunlu olmak ne demektir ?

Eğer bir varlığın varlığı zorunlu ise vucudu vacib ise, O'nun varlığının bir başlangıç noktası yoktur. Son noktası da yoktur. Cenab-ı hak dışındaki varlıklarının tamamının varlığı bir gün son bulacakken O'nun varlığı hem EZELİ hem EBEDİ dir. Hak teala bazı varlıklarının ömürlerini yarattıktan sonra EBEDİ olarak takdir edebilir mi edebilir. Örneğin ahiret hayatı. Ama yine de bu oranın dahi yaratılmadığını göstermez.

Ayrıca bu başlangıç ve son kelimeleri ZAMAN kavramı içerisinde anlam kazanan ifadelerdir.
Bir yerde zaman yoksa bu ifadelerden bahsedemeyiz. Zaman yani maddenin 4. boyutu olarak bildiğimiz bu bileşen yoksa herhangi bir başlangıç ve son ifadesine gerek yoktur. Zamanın olmadığı yerde mekanın varlığını da düşünemeyiz. (Burada bir parantez açmak gerekirse ışık hızının geçildiği ortamda tabi teorik olarak zamanın durduğu söylenilebilirken mekanın varlığı devam etmektedir orada. Bunun cevabı için Einstein'ın özel ve genel görecelilik teorilerinin incelenmesi anlaşılması gereklidir. Meraklı ve ilgili kardeşler varsa buradan araştırabilirler.)

Dolayısı ile Zaman ve mekanın olmadığı yerde hareket olmaz. Cenab-ı Hak için harekette söz konusu değildir. Çünkü bu da bir zaman mekana bağlı bir durumdur. Onun varlığı hakkında konuşurken sadece 4 boyutta yaşayan varlıklar olduğumuzu, varlığın birçok boyutunun olduğunu unutmadan Allah hakkında biçim, suret, silüet gibi mümkin varlıklara has özelliklerle onu tanımlamaya uğraşmak mantıksız bir uğraş olacaktır.

Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun. İmla kuralları ve diğer yazdıklarımla ilgili yanlışlıklar var ise kusuruma bakmayınız. Gayemiz sadece doğrunun ne olduğunu anlamaya çalışmak varsa böyle bir doğru gücümüz yetiyorsa onu ortaya çıkarmaya çalışmaktır.

Saygılarımla..

G