Yarı otomatik çift kavramalı şanzıman kullanmanın püf noktaları?

YARI OTOMATİK ÇİFT KAVRAMALI ŞANZIMAN KULLANMANIN PÜF NOKTALARI (DCT, DSG, ECD....)

Yokuşta Frene tam basın. Asla ve asla freni bırakıp gaza basmadan yokuşta aracın kalkmasına izin vermeyin. Bırakın öndeki araç kalksın siz bir kaç saniye bekleyin ve" hill holder" desteği ile güvenli kalkın. Yokuşlarda yarım debriyaj kullanıyor durumuna düşmemeye çalışın.
Auto Hold donanımınızda varsa kullanın. Olsa da olmasa da sıkışık trafikte çok dur kalk yaparken "Manuel" modda aracı kullanın vites geçişlerini siz kontrol edin. Bu sayede sürekli 1-2 arası değişim olmayacağı için şanzıman daha az ısınıcaktır.
Beklemelerde frene sağlam basın. Frene bastığınızda şanzıman kavramayı bırakır. Aksi takdirde şanzıman beyni kavramayı bırakıp bırakmama arasında kalır, ve bu şekilde kullanmaya devam etmeniz durumunda kısa süre içerisinde kavrama problemleri gelişebilir. Şanzıman beyninin değişimine kadar giden ciddi sorunlara sebebiyet verebilir!
Trafikte normalden uzun beklemelerde vitesinizi "N" konumunda tutarak ısının düşmesini sağlayabilirsiniz.
Park ederken. Önce Frene basın sonra el frenini çekip "P" konumuna öyle getirin. Bu özellikle meyilli yerlere park ederken yükün şanzımana binmesini önler. Bunu alışkanlık haline getirirseniz şanzıman ömrünü uzun tutabilirsiniz. Meyilli yada değil aracınızı park ettiğinizde bunu uygulayın.
Şanzıman ısınma uyarısı can sıksa da şanzımanınızın sağlığı açısından hayatidir. 250 dereceye ısındığında ilk uyarıyı verir (5 dakika dinlendirmenizi ister), 300 derece ye ulaşmadan 2. uyarıyı verir (10 dakika dinlendirmenizi ister), 3. uyarıyı vermez ve şanzımanı hasar görmemesi için kitler ve "N" konumuna alır. Bu sayede kavramanın yanmasını önler.. Bu kitleme sırasında hareket halinde olmamanız yada zor durumda kalmamanız için UYARILARA UYUN!
Arazi şartlarında yoğun patenaj'a düştüğünüz durumlarda mutlaka "Manuel" de kullanın. "D" konumunda kullanmayın. Patenaja düştüğünüz durumlarda şanzıman çok daha çabuk ısınır. Gerekirse yol şartlarına göre arazide mutlaka şanzımanı dinlendirerek ve soğutarak yolunuza devam edin.
Bu yukarıda yazılanlara uymanız noktasında sorunu çok daha az yaşamanız olasıdır. Bu "püf noktaları" DCT ve benzeri tüm 7 ileri Çift Kavrama Şanzımanlı araçlar için uygundur.

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

İ20 otomatiklerde ne gbi önerilerin olur coşkun abi

A