Yemekleri doğal ateşle pişirmek mi yoksa elektrikli aletlerle pişirmek mi sağlıklı?

Birsey soracam ;mutfağımizdaki elektrikli araçlar kullanmak sağlığımız için zararlı mi yani yemegimizi doğal gaz ve ateşle pişirmek mi sağlıklı, elektrikli çaycı, elektrikli fırın gibi araçlar zararlı mı sağlık açısından?
Teşekkürler

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

evrimsel olarak ateşte (özellikle odun ateşi) pişen şeyleri sevmeye programlıyız lakin bu nispeten daha sağlıksızdır. Evrimsel süreç bizi onları ateşte pişirip yemeye yöneltti lakin evrim senin multu veya uzun yaşamanı şeyine takmıyor. Sağlıklı bir şekilde bol bol çocuk yaptıysan, evrimin seninle işi bitmiştir. O yüzden 80 yaşında sağlıklı olmanın yolunu evrimsel mekanizmalarda aramak geri zekalılıktır. Biz bu sevgimizin evrimden geldiğini biliyoruz lakin buna pozitif önyargılı davranmaktansa negatif yönlerini bilerek yaklaşmalıyız. Konu beslenme olunca bu evrimsel mekanizmacılar geliyor sinir oluyorum henüz gelmemişler peşin peşin saydırmak istedim. Evrimle alakalı okuyup ettikleri şeyler hakkaten bir halta yaramamış demektir.

kettle iyidir. Sağlıklı diye mangalda sevip bunu bir rutin haline getirecek olanda günde iki üç kez yapsın ki belki şans yüzümüze güler de gen havuzundan çıkarlar

M