Yemekleri doğal ateşle pişirmek mi yoksa elektrikli aletlerle pişirmek mi sağlıklı?

Birsey soracam ;mutfağımizdaki elektrikli araçlar kullanmak sağlığımız için zararlı mi yani yemegimizi doğal gaz ve ateşle pişirmek mi sağlıklı, elektrikli çaycı, elektrikli fırın gibi araçlar zararlı mı sağlık açısından?
Teşekkürler

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Evet. Fritoz, ketıl ve tost mk vb rezistans direk gıdaya temas ettiği için ağır metal salınımı olur. Malesef sürekli kullanıyoruz.

M

Tencere, tava, çaydanlık..? Bunlardaki fark ne? İçinden elektrik geçmesi değil de ateşle ısınıyor olması mı?

Habip Kücüktütüncü 6 yıl

Atesle pisirmenin faydalari sayilmakla bitmez. Ki atesin sicakligina dayanabilecek bakteri parazit varsa bile eminim ki sayili ve cok enderdir. Su bir gercek ki ayni yagi defalarca kullanmaz isek besini pisirme surecini grreginden fazla uzatmaz isek zararindan cok faydasi olacagi kesindir. Ama ayni yag ile 2 kere patates kizartmanin bile zararli olacagi gercektir.

Ş

Çüş

Murat Demirkaya 6 yıl

Ne oldu yanlis bir sey dediysem duzeltebilirsin. Ama esek dilinden anlamiyorum! Mesela cus ne demek?

Şafak Özsoylucu 6 yıl

Elektrikli isiticilarin ise zararli olacagini dusunmuyorum. Metal salinimi konusuna girersek eger, civa salinimina maruz kalmadigimiz surece elektrikli aletler zarar verecek duzeyde salinim yapmaz. Molekuler duzeyde belki. Ama metabolizma bunu telafi edecektir. Ama teflon icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Teflon tavalar kullanim suresi bittigi halde kullanilmaya devam edilirse yuzeyindeki parcaciklar besine daha kolay nufuz eder ve uzun vadede elbette zararlari gorulecektir. Diye dusunuyorum. Bu konuda daha yetkin bir arkadas yanlislarimi duzeltirse sevinirim,

Ş

Herseyimiz elektrik oldu o yüzden çok tedirginim

Y

Yok sanilanin aksine dunyanin kendi manyetik alani bence gunumuz elektriksel aletlerden daha cok zarar verecek potansiyele sahip. Tabi gerekli sure ve gozlem yapilmadan zararli duzeyde olacagini sanmiyorum ki bunun icin zaten tum elektrikli cihazlar belli bir test ve olcum surecinden geciyor. Kozmik Anaforda iyon radyasyonu konusunu anlatan bir yazi vardi. Eger bakarsaniz sizi aydinlatacaktir

Ş

Malesef teflon kaplama ev aletlerinde çelik yerine alüminyum kullanıldığı icin yüzey kaplaması cizildiginde gıda maddelerine ağır metal salınımı kaçınılmaz oluyor.

M

Asıl tehlikenin alüminyum folyo olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi?

M

Yapma ya

Murat Demirkaya 6 yıl

Bişey olmaz, herşeyleri organik, yemekleri ateşte pişen yerlilerin ortalama ömür süreci 35-40 yıl. Biz hormonlu sera domatesi, teflon tava ve doğalgazla ortalama 80 yaşıyoruz.

Z

Buyuksehirlerde solunan egzost gazlari ve stresete var.

Şafak Özsoylucu 6 yıl

Abi bundan gelişen tıbbın rolü var. Teflon tavanın değil. Bu arada ateşten pişen çayın tadını hiçbir ocak vermez

Doğan Tepir 6 yıl

Tabiki vermez çünkü sen bu yargıyı benimsedin ve ateşte pişen çayı görüyorsun. Gerçekten böyle bir şey söyleyebilmek için her iki çayı da denetmemiz lazım bence

Efe Olgun 6 yıl

80 yaşına kadar hastalıklarla boğuşup kalitesiz hayat yaşamaktansa 40 yaşında mutlu ve sağlıklı ölmeyi yeğlerim. Bence yaşam süresinin uzunluğundan ziyade kalitesi önemli. Ayrıca paketlenmiş olarak yediğimiz içtiğimiz şeylerin çok büyük bir bölümü (bence) sağlığa zararlı. Bunu önlemek çok zor.

Büşra Witt 6 yıl

Büşra Witt hanım beslenmenize dikkat ederseniz, sürekli spor yaparsanız, sigara, alkolden uzak durursaniz ve eğer aileden gelen genetik bir hastalık yoksa ve stresten uzak durursaniz 90 yaşına kadar sapasağlam bir hayat surebilirsiniz

Doğan Tepir 6 yıl

ne salak salak sorular bunlar ya

yanıt vermek gerekirse, elektrikli ısıtıcıda çay granit yüzeyde mi ısınıyor, yoksa çelik yüzeyde mi? Çaydanlık iç yüzeyi hangi malzemeden?? bu gibi detayları vermelisiniz ki karşılaştıralım.

E

Herseye maydanoz olma. Bay bilmiş

Yüksel Çelikklran 6 yıl

evrimsel olarak ateşte (özellikle odun ateşi) pişen şeyleri sevmeye programlıyız lakin bu nispeten daha sağlıksızdır. Evrimsel süreç bizi onları ateşte pişirip yemeye yöneltti lakin evrim senin multu veya uzun yaşamanı şeyine takmıyor. Sağlıklı bir şekilde bol bol çocuk yaptıysan, evrimin seninle işi bitmiştir. O yüzden 80 yaşında sağlıklı olmanın yolunu evrimsel mekanizmalarda aramak geri zekalılıktır. Biz bu sevgimizin evrimden geldiğini biliyoruz lakin buna pozitif önyargılı davranmaktansa negatif yönlerini bilerek yaklaşmalıyız. Konu beslenme olunca bu evrimsel mekanizmacılar geliyor sinir oluyorum henüz gelmemişler peşin peşin saydırmak istedim. Evrimle alakalı okuyup ettikleri şeyler hakkaten bir halta yaramamış demektir.

kettle iyidir. Sağlıklı diye mangalda sevip bunu bir rutin haline getirecek olanda günde iki üç kez yapsın ki belki şans yüzümüze güler de gen havuzundan çıkarlar

M