Yobazlık nedir? sadece dindarlara özgü müdür?

Yobazlığın sadece dindarlıkla alakalı olmadığını benim gibi düşünenler var mı? Örnek: Laik insanın yobazlığı.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Laiklikle ilgili nasil bir yobazlik yapabilirsin? Aklim almiyor, ornek verebilecek olan varsa, dusuncelerim degismeye cok musaittir .

B

Laik bi insanda yobaz olabiliyor.

Ebru Fıdan 6 yıl

Laikligin tanimi nedir? Laikligi destekleyen kisiler elbette ki yobaz olabilir, her ideoloji sahibi kisi o kanaatte yobazlik yapabilir, ben ideolojinin kendisini soruyorum, Laik Yobazlik nedir ve ornek istiyorum. Boyle birseyin olabilecegini sanmam, cunku Laiklik din ve devlet islerinin birbirlerinden ayrilmasidir, bir inancsiz kisinin laikligi savunmasi yobazlik olarak gorulemez, hak olarak gorulur. Oteki takdirde bir mahkeme veya herhangi bir otorite karsisinda ayricalikli olarak dezavantajli olacaktir.

Berkay Bitter 6 yıl

Berkay Bitter laik insan olarak yapılan yobazlığa verdiğim isim laik yobazlık.

Ebru Fıdan 6 yıl

Yanlis tanim, farkli bir anlam cikiyor, sahsen ben yanlis anladim, laik yobazliga ornek istesem sanirim biraz daha aydinlatabilirsiniz beni. Sizin bahsettiginiz seyi insanlar Laiklik adi altinda mi yapiyor? Yoksa anti-islamist bir tavir sergileyerek mi? Laikligi Ateizm veya Anti-Din gibi tanimlarla karistirmayin

Berkay Bitter 6 yıl

Berkay Bitter hiç bir şeyin aşırısı iyi değil, laikiz diyen insanların yaptığı tutuculuklar, önyargılar öteleştirme ve ayrıştırmalarda yobazlık. Hiç bir türlü Yobazlık iyi bir şey değil nokta kom.

Ebru Fıdan 6 yıl

Bende diyorum ki, o kisilere Laik sifatiyla bakmayin, ateist veya deist veya anti-islamist gozuyle bakin. O ideolojiler onlar icin daha onde gelirler. Laiklik sadece din ve devlet islerinin birbirlerinden ayrilmasidir, bunda ne gibi bir yobazlik yapabilirsin? Bunun tersi dayatma ve yobazliktir, laiklik olsa olsa hak aramak olur. Size gore laikligin tanimini sorsam, sanirim daha net cevaplar verebilirim. Sayet paylasimda ki yorumlarda insanlarin kafasinsa laiklik baska bir sifatta, ne oldugunu bilmiyorlar .

Berkay Bitter 6 yıl

Berkay Bitter aslına bakarsan hepsi etiket, ben bunu örnek olarak verdim, herkes yobaz olabiliyor, kıraldan fazla körü körüne o kadar kıral taraftarı varki, her konuda böyle.

Ebru Fıdan 6 yıl

Kesinlikle, ancak ben hala Laikligin yobazlik tanimiyla uyusmayacagina diretiyorum, Laik kisiler yobaz olabilir ama Laiklik ideolojisi yobazlikla bagdastirilamaz diyip konuyu acikliga kavusturabiliriz. Zaten laikligin temelinde baska dusuncelere acik olmak vardir, bahsettigimiz kesimde ki yobaz kisiler genelde sukse pesinde olan, ideolojilerin tanimini bile bilmeyen, bilgi yoksunu, andaval ve saygisiz kisiler. Umarim en kisa zamanda soylari tukenir, cevabiniz icin ayrica tesekkur ederim

Berkay Bitter 6 yıl

Berkay Bitter senin için paylaşımdaki laik yobazlığı laik insan yobazlığına çevireceğim, rahat et, bişey değil, ben teşekkür ederim sorgulayıp bırakmadığınız için.

Ebru Fıdan 6 yıl

Hahaah, cok tesekkur ederim

Berkay Bitter 6 yıl

Ateist yobaz daha doğru bir tanım gibi.

Tuncay Ergoksel 6 yıl

Kimse teist bir yobaz kadar tehlikeli ve zarar verici olamaz. Çok boş bir gönderi. Ve Laik yobaz diye bir tanım da olmaz. Bu da cahillik. Arkadaşın da belirttiği gibi laiklik kişi olmaz bir yönetim biçimidir. Hepimiz laiklikle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Ben laikliği tanımıyorum diyemezsin. Laiklik din ve devlet birbirindem ayrılması, insanların inanç veya inançsızlık özgürlüğünün devlet tarafından garantiye alınmasıdır.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya elbette olur, kıraldan fazla kıral taraftarı sistemin parçası olan körü körüne kuralcılık yapan herkes yobazdır. Ateistin de yobazı var satanistinde, laikliği benimsemiş insanında, giydiğimiz etiketler bizleri mükemmelleştirmiyor.

Ebru Fıdan 6 yıl

Ebru Fıdan hala anlamış değilsin. Biz mi anlatamadık sana. Kullandığın terim yanlış. Laik insan diye bir tanım olmaz.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya Laik insan din ve devlet işlerini beyninde ayırmış insan, seküler toplum, laik toplum da çoğulu oluyor bu arada.

Ebru Fıdan 6 yıl

Ebru Fıdan laik insan diye kavram olmaz diyoruz hala aynı hatayı yapıyorsun.. Laiklik yönetim şeklidir. Bunun nesini anlamıyorsunuz..Hala yanlışta diretiyorsunuz. Devletin yönetim şeklidir.

Onur Dağkaya 6 yıl

Inancın seni bağlar herkese dayatamazsın. Dogrusu da budur.. Laiklik bu özgürlüğün devlet tarafından teminat altına alınmasıdır.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya senin şu anda yapmış olduğun yobazlık gibi.

Ebru Fıdan 6 yıl

Aslinda bakinca her kesimden yobaz cikar. Ateisttende dindarindanda ki bana gore en tehlikelisi dindarlar tarih bunlarin eylemleriyle dolu bide ic acitan kisim var aydin yobaz. Kendine ataturkcu diyip yobazin onde gideni olan ve bizi bu hallere dusuren. En guzeli hicbirseye koru korune baglanmamak, baglanacagin seyi inanacagin seyi akilla bulmak.

Muhammet Aybakan 6 yıl

Ebru Fıdan beni yobazlıkla itham etmen cehaletin göstergesi. Cahil diyince de kızmayın. Durum tespiti yapıyoruz. Sığ ve bağnaz düşüncelisin.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya elbette senin kadar değilim.

Ebru Fıdan 6 yıl

Ebru Fıdan zaman kaybısın. Senin gibi cahilin kavramları anlamasını beklemek hataymış.

Onur Dağkaya 6 yıl

Muhammet Aybakan yanlışın var seni bu hale düşüren Atatürkçüler değil, dindarlar ve dolayısıyla din. Ülkeyi 60 yıldan fazladır muhafazakarlar yönetiyor. Her şey Köy Enstitülerinin kapatılmasıyla başladı. Cehalet o günden beri yükselişte.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya yanlis anlamissiniz beni ben bir ataturkcu olarak diyorumki en buyuk sorunumuz dinciler fakat bir okadarda kendini egitememis ve zamaninda bu dincilere karsi duramamis ataturkcu var ataturk sevgisini sadece onun heykelini dikmek zanneden. Oysaki benim fikirlerimi yasatin diyen bir insandir atam. Bu arada insanlara biraz daha yapici olmayi deneyin herkeze sen boylesin sen cahilsin senin yanlisin var seklinde konusarak sadece kendi egonuzu tatmin edersiniz merak etmeyin yanlisim yok koy enstutulerinide biliyorum karsi devrim tarihinin tamaminida. Biz ataturkculerin amaci insanlari assagilamak yerine onlari dinlemek ve onlari anlamak olmalidir. Yoksa ne yazikki suanki muhalefetin durumuna duser bi 15 yil daha gecse bir arpa boyu yol alamayiz.

Muhammet Aybakan 6 yıl

Muhammet Aybakan Atatürkçülüğü kullanan rozet Atatürkçüleri de olmuştur.. Bu doğru. Bunu kullananlar da olmuştur. Atatürkçülerin sadece heykel yaptı iddiası dinci algısıdır. Tamamen uydurma ve yalandır. Bu hataya düşmeyin.. Bakın tarihe Chpnin iktidar olduğu olduğu dönemlere icraatlarını görürsün. Şimdi diğer konu gönderiyi yapan kişinin yanlışında ısrar etmesi. Haliyle karşında anlamamakta ısrar edince sinirleniyorsun. Kendi ideolojisini ve dinini dayatmaya çalışıyor. Laiklik bir düzendir ve işte bu yüzden vardır. Birileri dini dayatmasın diye.. Herkes teist olmak zorunda değil.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya bak arkadasim ben bir deistim ve ataturkcu bir turk genciyim emin olun tarihi ki ozellikle yakin tarihi cumhuriyet tarihini gayet iyi biliyorum anlatmaya calistigimi anlamamakta israrcisiniz. Ben zaten dinlerle ve onlarin dunyaya biraktigi etkilerle yakindan ilgilenen birisiyim. Lutfen egonuzu ustun gelme duygunuzu bir kenera birakip bir ust yorumda yazdigimi tekrar okuyun. Diger konuya gelince arkadasa yaklasiminizi elestiriyorum ben. Direk sen cahilsin dediniz bu nasil bir saygisizlik kim karar veriyor o arkadasin cahilligine sizmi?

Muhammet Aybakan 6 yıl

muhammet yorumlarıma bak direk cahilsin demedim.. Hatasında ısrarcı olunca cahil dedim. Aynı şeyi gönderide bikaç daha irdeledi. Hatada ısrat edene ne denir? Ikincisi kusura bakma yakın tarihi bilseydin Atatürkçüler sadece heykel yapıyor demezdin.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya ben ataturkculer sadece heykel yaptimi dedim

Muhammet Aybakan 6 yıl

"Atatürkçülüğü sadece heykel dikmek zanneden" diye bir cümle kurdun. Öyle bir kesim yok.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya ataturkculugu sadece heykel dikmek sanan insanlarda var bu ulkede ne yazikki dedim ben.

Muhammet Aybakan 6 yıl

Bu dinci algısı.

Onur Dağkaya 6 yıl

Var

Muhammet Aybakan 6 yıl

Hemde okadar cokki

Muhammet Aybakan 6 yıl

Sen de bu hataya düşüyorsun

Onur Dağkaya 6 yıl

Ben bir ataturkcuyum

Muhammet Aybakan 6 yıl

Ancak dincilerden ne kadar nefret ediyorsam atamizi anlayip fikirlerini benimsemek yerine onu arac olarak kullananlardanda bir okadar nefret ediyorum

Muhammet Aybakan 6 yıl

Ayrıca o insanlara bak sadece heykel dikmiyorlar. Seni de öyle inandırmışlar.

Onur Dağkaya 6 yıl

Muhammet Aybakan Atatürk'ü kullananları ben de sevmiyorum

Onur Dağkaya 6 yıl

Eeee

Muhammet Aybakan 6 yıl

Ona bakarsan simdiki iktidar da Atatürkçü kesildi. Sen her Atatürkçüyüm diyeni Atatürkçü zannedersen o senin sorunun.

Onur Dağkaya 6 yıl

Ben sadece bunu soyluyorum senin soyledigin laflara bak arkadasim bu ulke cok eziyet cekti yobazliktan ozellikle din yobazligindan

Muhammet Aybakan 6 yıl

Onur Dağkaya dostum takil kafana gore

Muhammet Aybakan 6 yıl

Muhammet Aybakan Ben soylediklerimde bi hata göremiyorum.. Dinin insanları ne hale getirdiği ortada evlat.

Onur Dağkaya 6 yıl

Ne evlati arkadasim ne bu samimiyet hayirdir

Muhammet Aybakan 6 yıl