Yurtdışına köpeğimi de yanımda götürücem prosedür nedir?

Merhaba arkadaşlar, gelecek ay yunanistana yerlesiyorum ve köpeğimi de yanımda götürmek istiyorum fakat prosedürler hakkında bir fikrim yok. Herhangi bir bilgisi olan paylasabilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Ne olursa olsun aynı uçakta yanımda götürücem diyorsanız baya zahmetli süreçte uzun. Esasında canlı hayvan kargosuyla göndermeniz daha az zahmet ve zaman ama daha maliyetli. Her halükarda aşı karnesi kuduz aşısı testi falan olması gerekiyor. Ardından o test evraklarıyla tarım il müdürlüğü gümrük müdürlüğü gibi resmi dairelerden yasal izinleri almanız gerekiyor. Hava yolu şirketleride evrak imzaladır. Köpeğe bişey olduğu takdirde mesuliyet kabul etmiyoruz gibilerinden.

E

Hayvan kargolarına ne kadar güvenebiliirim ki

Asya Özaydınlı 6 yıl

Eş zamanlı gitmezsiniz. Ticarî kargo şirketiyle anlaşır. Prosedürleri yerine getirirseniz Sorun olmaz. Sonuçta adamların işi bu özen gosteriyorlardir. Kafeslerde sizin köpeğiniz gibi diğer evcil hayvanlarla yolculuk yapacak.

Ertuğrul Melekşe 6 yıl

Doğru haklisiniz. Dönüp tekrar da alabilirim yalnızca prosedurleri uygulamam gerek

Asya Özaydınlı 6 yıl

Aynen öyle. Zaman kazandırır size fakat gümrük için falan ödemeler yapmanızı ister gümrük. O yüzden normal yolculuğa göre biraz daha maliyetli olur.

Ertuğrul Melekşe 6 yıl

Maaliyetini net bilmiyorum ama her türlü benim geliş gidiş uçak ucretimle es değer olacak gibi duruyor ya da prosedürleri uyguladıktan sonra atinaya gelecek birini bulup transferde isteyebilirim

Asya Özaydınlı 6 yıl

Herşeyi hazırlayıp burdan birisinede gönderimi yaptırabilirsiniz. Sizin ucusunuzdan 1-2 gün sonrasına mesela ayarlarsanız. Belki firmalarda vardır aracı bu işleri halleden sizden sadece aşı ve test evrakları isteyip belli bi ücret karşılığında tüm işleri halledebilen.

Ertuğrul Melekşe 6 yıl