Zamanda yolculuk mümkün mü ışık hızı ve kara delikleri keşfeden Einstein bulguları doğru mu?

Zamanda yolculuk mümkün mü ışık hızı ve kara delikleri keşfeden Einstein bulguları doğru mu?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Bizim düşündüğümüz anlamda mümkün değil.

S

Yani olmaz diyorsun

Cem Bilen 6 yıl

Ben demiyorum, bilim diyor.

Sedat Yanaşık 6 yıl

zamanda ileriye gitmek mümkündür

Mehmet Çermik 6 yıl

Mehmet Çermik geriye geçmişe peki

Cem Bilen 6 yıl

geçmişe gitmek imkansızdır. bunun için ışık hızını geçmeniz gerekir. ki bu imkansız evrende ışık hızını hiç bir şey geçemez. ışık hızına yaklaşmanız zamanın yavaşlaması anlamına gelir. ışık hızında gitmeniz zamanın durması anlamına gelir. ışık hızını geçmeniz ise zamanda geçmişe gitmeniz demektir ki bu şu an imkansız

Mehmet Çermik 6 yıl

Mehmet Çermik ya şöyle söyleyim bence mümkün insanoğlu buna çözüm bulur çünkü ölüm harici bu dünyada herşey mümkün

Cem Bilen 6 yıl

Bilim kurgu filmlerde izlediğimiz gibi bir seyahat mümkün değil. Işık hızından daha fazla bir hızla hareket edersek geçmişe ait görüntülere ulaşabiliriz. Bu arada geri döndüğümüzde de dünyadaki zamana göre daha az zaman harcadığımızı görürüz. Yani biz 10 yıl yaşlanmışken dünyada 15 yıl geçmiş olabilir, yani bize göre zamanın 5 yıl ilerisinde oluruz. Zamanda yolculukla kastedilen budur. Yoksa kafamıza göre canımız isteyince 1800 yılına, canımız isteyince 3200 yılına gidemeyiz.

Sedat Yanaşık 6 yıl

Sedat Yanaşık bahsettiğimiz teorik zaten. tabi ki bir kabinin içine girip ekrana tarih yazıp düğmeye basınca o tarihe gitmicez. burada yanılgımız bizim zamanı ne olarak algıladığımız? zaman evrende boyutsal bir düzlemdir ancak bizim evrendeki 3 boyutlu algımız fiziksel evrimimiz zamanı algılamamıza yeterli gelmiyor bu nedenle geçmişi ve geleceği göremiyoruz. zamanı düz akan nehir gibi algıladığımız için. ama gerçekte zaman akan nehir değil donmuş bir nehire benzetebiliriz. ilerisi de var gerisi de var. şöyle açıklayayım..düz bir kağıt üzerinde 2 boyutlu canlıların yaşadığını düşünün. yani genişlik ve uzunluk. derinlik yok dümdüzler.. 3 boyutlar haberleri bile yok idrak bile edemezler ne olduğunu..şimdi oradaki canlıyı alıp yukarı kaldırın. canlı yaşadığı o kağıda bakınca büyülenicektir çünkü boyut değiştirmiş olacaktır. bizim de 4. boyuta ulaşmamız ve anlamamız saçma. çünkü 3 boyutlu algılarımızla bunu bilemiyoruz. yaşıyoruz ama göremiyoruz üzerine basıp da yolculuk edemiyoruz zaman düzleminde. ancak bu boyutun bükülebildiğini biliyoruz.

Mehmet Çermik 6 yıl

Kesinlikle katılıyorum. Boyut değiştirme şansımız olmadığı için zamanda yolculuk diye bir kavram yoktur.

Sedat Yanaşık 6 yıl

Mehmet Çermik senin bu zamanla ilgili söylediğin film hangisi

Cem Bilen 6 yıl

ileriye doğru vardır kanıtlanmıştır ama geriye doğru yok. adına ne dersek diyelim ister yolculuk ister seyahat.. bükülebilen uzayda bir noktadan başka bir noktaya gidilebilir kütle çekim yasaları bunu kanıtlıyor. burada yanıldıımız nokta boyut değiştirmiş olmuyoruz bunu yaparken..yine 3 boyutlu "gerçekliğimizde" hareket ediyoruz bunu yaparken.

Mehmet Çermik 6 yıl

Cem Bilen Interstellar (yıldızlararası)

Mehmet Çermik 6 yıl

Mehmet Çermik sağolasın

Cem Bilen 6 yıl