Abla abi kardeş ilişkisi nasıl olmalı?

Erkeklere soruyorum. Kız kardeşi olanlar için. Abi kardeş ilişkisini nasıl kuruyorsunuz, ne şekilde olmalı, samimiyet bağının bir sınırı var mı, olmalı mı? Bunu neye göre belirliyorsunuz? Aşktan daha güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Sen aşk'ı daha tanımamışsın o zaman

G

Yok, tanıdım. Aşk denilen şey evrimsel surecte üreme olarak ortaya çıkıp sekillenmis bir şey. Basit ve herkesin yaşadığı, temelinde cinselligin yattığı bir olay. Cinsellik olmazsa olmaz. Salgılanan hormonlar bunun üzerinedir. Bu öyle ulaşılmaz zor vs büyülü bir kavram değildir. Gerçek aşk o değil bu kadar basit değil vs diye bunu tanimlamayi bile zor bulanlar kafalarında utopik bir aşk dünyası yaratmışlardir ve bunu mükemmel ulasilmaz büyülü elde edilemeyen asla basit ve ayağa dusmeyecek kadar degerli bir şey haline getirmislerdir. Gerçek aşk demişlerdir buna da. Oysaki tam tersi. Bu gerçek aşk değil bu onların hayallerinde yarattığı aşk. Bu yaratılmış kurgulanmis bir aşk. Oysaki bunun gerçeği gayet basit olandir ama kimse bunu kabul etmek istemez. O yüzden edebiyat yapıp dururlar. Şairler gerçek aşktan hic anlamayan ama utopik asktan müthiş anlayan insanlardir.

Fatma Beyoglu 5 yıl

Katılıyorum sana ama bunu temellendiremezsin. Yani kesin böyledir diyemezsin çünkü soyut bi kavram. Çok büyülü bi hal de alabiliyor. Benim anladığım da aynı, cinsellik üzerine şekillenen acayip duygular silsilesi işte

Teo Suzan 5 yıl

Bir de bi insan neden aseksüel olur? Çok garip

Teo Suzan 5 yıl

Fazla porno seyrediyorsunuz anlaşılan. Aşk bazen öyle bir hal alır ki, çükünüz kalkmaz. Salt cinsellik ve üreme üzerinedir diye kestirip atılacak bir kavram değil. Salt tutku da demek değil, saygı da değil, romantizm filan da.. Her şeyi yazar da insan kalemle, iş aşka geldiği zaman hiç bir şey söyleyemez. Anlaşılan daha sevgi ve tutku arasında gidip gelmişsiniz. Hakiki aşka denk geldiğiniz zaman anlarsınız.

Görkem Gönülay 5 yıl

Sen aşırı romantik olduğun için böyle düşünüyor olamaz mısın?

Teo Suzan 5 yıl

Dostum ben bildigin kalasim.

Görkem Gönülay 5 yıl

Ama şansli bir kalas

Görkem Gönülay 5 yıl

Aşkın evrimsel oluşu zaten temelli bir şey dolayısıyla cinsellik oluşu da temelli. Cinsellik sadece seks demek değil. Sarılmak koklamak bakmak düşünmek de cinseldir çünkü sana bu anlamda hormon salgilatan şey cinselligi kapsar. O yüzden bir kişi bütün bunları yapmadan sevemez. Bskmadan görmeden dokunmadan tatmadan. Eğer seviyorum diyorsa o aşk değil başka bir şeydir zaten. Ben cinsellik olmadan da severim demek aşkın otesinde çok utopik ve imkansiza yakındır. Soyut kavram dediğiniz aşk da beyinde islenen bir olay kalpte değil. beynin limbik ve korteks merkezinde işlenir.

Fatma Beyoglu 5 yıl

Hakiki aşk diye yarattiginiz şey sizin hayal ürününüz. Adına da cinsellik temelli biyolojik bir olayı vermissiniz. Hormon salgiladin mi aşk vardir bu bu kadar basit bir şey ama kimse bunun basitligini kabullenemez ve özellestirmek ister. Az önce saygıdigim görmeden dokunmadan koklamadan dusunmeden sevmeyi bir becer o zaman konuşalım. Ben seni dokunmadan da severim diyebilir misin karşı cinse. Eğer diyemiyorsan aşk cinsel temellidir. Sevgiline hiç dokunmadan bir ömür sev onu mesela. Becerebilir misin. Aşk cinselliksiz asla olmaz.

Fatma Beyoglu 5 yıl

Bu aşk fevzusu bana yapış yapış geliyor, uzatamicam konuyu

Teo Suzan 5 yıl

Bak o tespitlerin hepsini at cope. Bildiigin halde at. Ask oyle. Bir sey. Gonul ferman dinlemiyor, derler ya... Aaaah aaaah!!! Mutsuz da olacaksa, yaralancaksa sa gidiyor iste.. Hele karsilik da varsa.... Yapis yapis az kalir dostum. Kalp mantiga hukmeder.

Görkem Gönülay 5 yıl

Ya dostum sen hala anlamiyorsun ferman diyorsun. İşte o fermanı dokunmadan bakmadan gormeden yapamazsin diyorum. Cinsellik olmadan yapamazsin

Fatma Beyoglu 5 yıl

Alina Destina cinselliksiz de yasanir ask. Cinsellik olamadan da olur. Nasil olur anlatamam ama; mesela yumurta kirarken gelir o his, mesela konusu onemli degil bir program izlerken.....

Görkem Gönülay 5 yıl

Kalp mantığa hüküm mu eder.. Sen yazdiklarimi da okumuyorsun galiba. Kalbin görevi sadece kan pompalamaktir. Aşk beyinde islenir ve buna mantik karar verir. beynin limbik ve korteks merkezinde işlenir aşk.

Fatma Beyoglu 5 yıl

Garip bir sey, dokunmasan da hissedersin onu. alip gogus kafesinden iceri hapsetmek istersi

Görkem Gönülay 5 yıl

Kalp sembolik olarak yazildi oraya ama anlamadiysan teorik devam edelim: S

Görkem Gönülay 5 yıl

Dostum sen cinselligin neleri kapsadigini anlamiyorsun. Yumurta kırarken de bu hormonlari salgılarsin seviyorsan. Bu zaten cinseldir. Cinselligi seks zannedip duruyorsunuz.

Fatma Beyoglu 5 yıl

O his olayı cinseldir iste. Eğer cinsel olmasa arkadaş sevgisinden farksiz olurdu

Fatma Beyoglu 5 yıl

Sevgilini 40 yil boyunca yanaktan bile öpmeden durabilir sarilmadan yapabilir misin.

Fatma Beyoglu 5 yıl

Iti kakaya cikartayim gelecem. Ama cinsellik kesin degil.

Görkem Gönülay 5 yıl

Heee iste dostum can alici soru bu. Benim olmasa da esimi benimmis gibi severdim. Adini bilmem ama neyse o icimdeki his, ben onu daha ilk gordugumde hissettim... Alakasiz bur yerde alakasiz insanlarin yaninda, gunes batimina karai gordugum o 2 dk yeterdi yine bana. Benim olmasa da, o 2 dk bir hayat yeterdi bana.

Görkem Gönülay 5 yıl

Görkem Gönülay Hocam Alina olaya bilimsel bakmış. Aşk dediğimiz şey oksitosin hormonundan ibarettir. Birisi ile seks yapmadan aşık olabilirsin fakat, seks yapmazsan bu duygularda zaman ile ölür. Bu hormon hiç cinsel birliktelik yaşanmadığı taktirde 3 yıl içerisinde ölür. Yani bi insan ile seks yapmazsan 3 yılda ona olan aşkını yitirirsin. Kalanı senin yalanlarından ibarettir.

Can Sekban 5 yıl

Dostum ne dediğimi hala anlamadin anlamiyorsun. Cinsellik olmadan sevemezsin. O hissettim dediğin şey cinsel zaten. Cinsel olmasa arkadaşliktan farki olmaz aşk olmazdi zaten.

Fatma Beyoglu 5 yıl