Aleviler neden namaz kılmazlar?

Aleviler neden namaz kılmazlar?
Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Bana sunni arkadaslar bu soruyu soruyorlar. Bende bu soruya tutarli bir cevap arayış peşindeyim.
İçimizde bu sorunun yanıtını bilen alevi yoldasim vardir diye ümit ediyorum...

Z

Aleviler, orta asyadan anadoluya geçildiği sırada, muslumanlığın etkisinde değilde şaman geleneğini surduren, turk kulturunu korumak isteyen topluluklardır, şamanizm ile alevilik arasındaki benzerlikleri araştır bir internetten, aleviliğin kokenini, bektaşiliği felan kavrarsın birşeyler neden namaz kılmdıklarını

Haydar Salar 6 yıl

Benim alevi arkadaşım vardı onun Anlattığına göre hz ali namaz kılarken sırtından hançerleniyor öldürüyor bu yüzden diye biliyorum.

Taner Sçl 6 yıl

Taner Sçl hayır kardeşim ne alakası var bu sadece insanları camiden namazdan uzaklaştırmak için uydurulmuş bişey hz ali evinin önünde yezid'ler tarafından öldürülmüştür camide değil .

Hasan Özogan 6 yıl

Aleviler namaz kılmaz değil camide namaz kılmaz çünkü arkadaşın da dediği gibi alinin camide öldürüldüğü söylenir aleviler namaz kılar sünnilerin namazında farklı bir şekilde kılar ( neyse boş mevzular bunlar )

Ilker Balyer 6 yıl

Hasan Özogan valla nette baktım şimdi orda da yazıyor tam emin değilim yine de

com-hfbab0rf6po7tex8h9h2.jpg

Taner Sçl 6 yıl

Böyle kaynaklar gerçekten çok uzak bir alevi dedesine sor gercegi söylerler. Böyle birşey Yok yani tabiki Bnde kessin konuşamam yoktuk yanında bilmiyoruz görmedik gözlerimizle değilmi.. Ama dedeler böyle anlatır. Camide olayı Aleviler üzerinde oynanılmiş bir oyundur .

Hasan Özogan 6 yıl