Aleviliğin kurban konusunda farklılığı

Aleviliğin sempati duyduğum yanları vicdanlaridır. Mesela alevilikte kurban kesmek olsa dahi dişi hayvan kesilmez. Doğurgan olması ve hamile olma riski sebebiyle böyle düşünür, hatta kasaptan et alırken bile özellikle erkek olmasını ister, özel kasap belirlerler.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Canı baş koymuşuz aşk meydanına, hayvan kesmek gibi kurban gerekmez demiş ibreti baba

D

Biliriz mevlayi vicdanimizda, Allah asikardir seyranimizda, Kus dili okunur irfanimizda, Arabi farisi lisan gerekmez. Yurekte gizlidir bizim derdimiz, Taklide baglanmaz hic bir ferdimiz, Nefsimiz iledir daim harbimiz, Cahil-i nadanla kavga gerekmez. Ibreti nadanla etme ulfeti, Dist kapisin bekle, eyle hizmeti, Anlamak istersen ilm-i hikmeti, Asktan baska din ve iman gerekmez.

Görkem Gönülay 5 yıl

Her insanın dini vicdanıdır.

Ali Buğra 5 yıl

Görkem Gönülay gerçeği Türk dilidir ayrıca tolga sağ öyle okuyor bu da bir düzeltme olsun

Damla Rışvanlı 5 yıl

com-3cr9p30ektny1ej18e2z.jpg

Ali Buğra 5 yıl

Mantıksal hata olur o zaman Damla Rışvanlı. Lisana gerek yok, kuş diliyle dahi okunur irfanimiz derken; kus dili yerine baska bir millet dilini koyarsak anlam butunlugu bozulur. Turk dili protest bir tavirla daha sonradan degistirilmis olabilir.

Görkem Gönülay 5 yıl

Görkem Gönülay arabi farisi lisan gerekmez dediği için Feyzullah Çınar bunu Türk dile okumuştur Aslı öyledir, daha sonra tolga sağ bunu ilk defa kuş dili olarak okumuştur ibreti baba da Türk dili demiştir, bu daha önce tolga sağ ile de tartışılmış bir konu Ve siyasi oldugu için değiştirilmiş vs

Damla Rışvanlı 5 yıl