Onları bulduğunuz yerde öldürün ayeti tam olarak ne anlama geliyor?

Bugün yolda giderken iki tane ateist gördüm, hemen aklıma "onları bulduğunuz yerde öldürün" ayeti geldi. Çektim silahı vurdum bi tanesini. Arkadaşı ne yapıyorsun diye bağırdı. Ayeti uyguluyorum dedim. O ayetin anlamı o değil, biz size savaş açmadığımız sürece sizin bize savaş açmamanız lazım dedi. Ohoo dedim, ayeti uygulayınca anlamı o değil diyorsunuz, uygulamayınca ne biçim müslümansınız diyorsunuz...

Anlayacağınız yukarıda uydurduğum bu hikaye, toplumda hiç bir Müslümanın durduk yere gidip inançsız birini öldürmediğine dair lakayt bir yaklaşımdır. İslamı yargılarken hadisler üzerinden eleştiriyorsunuz, müslümanların yaşamları üzerinden eleştiriyorsunuz da, niye kimseyi durduk yere öldürmeyen Müslümanın yaşamdaki rolünü baz almıyorsunuz?

"Onları bulduğunuz yerde öldürün" ayetini azıcık aklı selim olarak düşünün ve öyle başlık açın. Çamur atınca cidden izi kalabiliyor, ve kötülüğü elinizle ve gönlünüzle bu şekilde yaymış oluyorsunuz.

İslam ise; iyiliği emret kötülüğü nehyet mantığıyla yaşıyor..

U
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
25
25 CEVAP

Çok güzel örnekle açıklamıssın. Sorunun cevabı yazdığın anektotda var zaten. Amaçları islamı karalamak. Onlar çok iyi biliyorlar ne olduğunu yüksek ihtimal bir örgüte bağlılar ve bu örgüt islamı hedef alıyor. Çünkü verdikleri bilgileri eleştirileri hep islam üzerinedir. Durmadan müslümanlara laf ederler. Cahil olanları örnek gösterir egolarını şişirirler ama bilen birini bir alimi örnek olarak göstermezler gösteremezle çünki kendiyle çelişir bunun farkındalar. Durmadan bilimden gelecekten bahsederler ama bir gül fidanı bile toprağa ekemezler. Bilim adamlarını örnek aldıklarını söylerler ama onların 10/1 olamazlar. Hristiyanlar, yahudiler günümüzde bile durmadan katliam yapıyor kıkları çıkmıyor ama Resulullah'ın(s. A.v) 1440 yıl evvel kendini savunmak için savaştığını dile getirip islamı kötülerler. Nasılda kendi içlerinde bile çelişiyorlar. Bu konu böyle uzarda gider kardeşim.

M

Doğru olmasına doğru fakat yapılan bütün olumsuzlukları malesef İslamiyete yüklüyorlar bunda da haksız sayılmazlar bence kendi Ülkemde dahil İslamiyet açısından büyük sorunlar vardır bu açıklar giderilmediği sürece bir şey değişmeyecektir. Nedir O derseniz Adalet yok. Paylaşım yok. Eşitsizlik hat safada. En önemlisi kamu malının çalınması? İslami bir Ülke Uygulamasıyla ön pilana çıkar fakat lafla hiçbir zaman müslümanlık olmaz. Temizlik başta gelir bunların en önemlisi çevre temizliği bir müslüman çevresini temiz tutmuyorsa bir sorun var demektir. İsraftan kesinlikle sakınması gerekir. Şuan baktığım zaman bunların hiç birisi uygulanmıyor bazı istisnalar hariç genele bakarak söylüyorum.

A

Katilamiyorum yazdiklarina, evet durum bu gun TÜRKIYEDE böyle, kimse kalkip bir digerini sen ateistsin diye ölüdrmüyor.
Niye öldurmuyor bunu destekleyen kanunlar yok Toplumda .
YAsadigimiz Toplum nasil bir toplum neye inaniyor neyi kabul ediyor bunu bi irdeliyelim
Toplumun DIn anlayisi bu gun

Kuran + sunnet+icma+kiyasdan olusuyor.

Buna her kez bu ülkede biat ediyor
ayni durumu biz bu gun bir afganistanda yada arabistanda göruyormuyuz irani örnek vermiyorum ayni durum onlar icinde gecerli olmasina ragmen sia deyip salliyacaksiniz zaten. Peki ayni seye inandiklari halde neden arabistanda bir afganistanda sizin sokakda bir ateist görme imkaniniz yok, yok cunku cezalari ÖLÜMDÜR.
Onlarin size savas acmasina luzum yok, bu hadis dini onlara savas acmisdir, her birisi dini terk ettigi icin MÜRTED durumundadir ve katli vaciptir.

SImdik laik ve demokratik bir devlet anlayisinin icerisinden cikin, kendinizi bu anlayis olmazsa basiniza gelecek olan sözde SERIAT sisteminin icine koyun, bunlari tekrar yazmayi bi deneyin, Bu kadar kolay yazabilecekmisiniz???

C

Uluslararası Gallup Enstitüsü"nün raporuna göre, "İslami ilkelerin sıkı şekilde uygulandığı" Suudi Arabistan"da, ateistlerin oranı beklenmedik şekilde artarak yüzde 5 ila 9 arasında değişen rakamlara ulaştı. Raporda, Suudi Arabistan için açıklanan oranın diğer Arap ülkeleri ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek olduğu, Lübnan ve Tunus gibi laikliğin benimsendiği ülkelerde bile bu oranın yüzde 5 civarında seyrettiği ifade edildi. Riyad"taki Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Enver el-Aşki, Suudi Arabistan"da ateizmin artışında bazı nedenlerin rol oynadığını söyledi. Aşki, bu nedenlerin başında Suudi toplumundaki "baskıcı dini kurallar ve çocukların ailede aldığı katı eğitim" olduğunu ileri sürdü. Aşki, "Günümüzün basın organları ve sosyal medya, bu olgunun yayılmasında kilit rol oynadı. Bu fikirler açığa çıkarak başka bir boyut kazandı. Söz konusu fikirlerin Suudi Arabistan toplumunun tüm katmanlarında yayılmasını medya organları sağladı" dedi. Suudi Arabistan"da "ateizmi terör kapsamına alan" kararın özgürlükler açısından "baskı unsuru" olmadığını savunan Aşki, "Ateizm eğer Suudi Arabistan toplumunu değiştirmeyi hedefleyip fitne unsuru olursa ve dine karşı kullanılırsa yasal sorumluluk gerektirebilir. Bu aşamada devletin ateizmi yasadışı sayma hakkı var" diye konuştu. Suudi Arabistan"daki ateistler, sosyal paylaşım sitesi facebook ve Twitter"da açtıkları sayfalarla propaganda yapıyor.

Haksız mı arabistan şimdi?

U

Ugur hakli olabilirmi yahu??
adam inanmak istemiyorsa, zorlami inandiracaksin??
Baskiylami inandiracaksin..
YAda fikirlerini dusuncelerini bilgisini sunmasinimi engelleyeceksinß
Eger bir insan ateist argumanlari bilkipte cevap veremiyorda imanini kaybediyorsa, onda zaten iman yokdu demektir. Birak kaybetsin.
Imanin taklidi ile yasayan bir toplum, allahin istedigi toplum degilki
Allahin istedigi toplum, kendisine karsi sunulan her argumana ragmen dik durabilen bir toplum

KImse kimseyi ölduremez dusunceleri yuzunden.
AMa göruyorsunki ölduruyorlar, simdik turkiyede niye öldurulmuyorlar bir daha dusunelim

C

Abi fitne unsuru olarak hareket ederlerse diyor

U

Ugur fitne nedir kardesim kurana göre?
Bu konuyu biz grubda isledik.

C

Özperi Altun Bugün sen ben inanmayan birisinin gırtlağına sarılmıyorsak bu Cumhuriyet ve Laik bir sistem sayesindedir.

A

Orda da sarılmıyor kimse. Ama ateizmi meşrulaştırmak isteyenlere karşı durulmayacaksa topraklar için ölmenin bi anlamı kalmıyor.

U

Toprak icin ölmeni kim söyluyor kardes ??
Insan kendisine daha önemlisi IBADET hakkina zulüm edildigi zaman savasa girer, kurandas toprak icin öleceksiniz diye bir sey yok??

C

Bir ateist dusuncesini söyleyerek senin ibadet hakkina zulümmü ediyor

C

Ilk önce toplumda kullanilan FITNE kavraminin, toplumsal duzene aykiri seylerin oldugu yanlisindan bir kurtulalim, bu kurani bir anlayis degil
Kurana göre fitne insanlar tarafindan ise ZULÜM demektir

C

Kimin ne kadar ateist olduģunu nasıl tespit etmişler... Bu tespit edilecek bir şey değil doģru da değil... Topluma sorsan herkes müslümanım der... Ama içeriģini uygulamıyan bir toplum ne kadar müslümandır?

N

Neslihan hanim gunahkar müslümandir yaratıcıyı reddetmez Emirler'ini yerine getirmez günahkar olur

A

Bo toplumlar icin kimin ne dusundugu önemli degilki, topluma getirilmis bir düzen var ve bu duzene karsi cikma istersen icinden makarnaya tap .
yeterki sakal carsaf cuppe icinde dolas
Yaradanin istedigi tip muslumanda bu zaten!!
Bu toplumlar adami münafik yapiyor. Adam inanmadigi halde kendisini muslumanmis gibi göstermek zorunda birakiliyor.

C

Ayse Salepci hanım günahkar olanlar nasıl müslüman sınıfına girmiş oluyor. Açık görüyorsun mesela... Yalan dolan hilesini... Bunlara müslüman denir mi? Bence denilmez

N

Neslihan eger Yaradani kabul ediyorsa, dinini kabul ediyorsa, müslüman denir .
Mümin denmez

C

Lafda yaradıcıyı red etmeyen... Uygulamalarında red etmiş oluyor değilmi?

N

Insan bu, melek degil hatalari var, ögreniyor tecrubeler ediniyor, kendisini zaman icinde kaliteli bir hale getiriyor
3 asagi 5 yukari
yani hatalari olacak

C

Abi Kabul etdiģini söylemekle iş bitiyormu... Kendini deist hatda Ateist birisi... Kuranın hükümlerine fıtraten uyuyorsa müslüman olmuyormu.

N

Aslında denilmez bende öyle düşünüyorum ama tövbe ederken Allah'ın rahmetlinden umut kesemek gerek birinin yanlışını görünce hemen dinde vuruyoruz bu nasıl müslüman

A

Hata bilmeyerek yapılana denir bilerek yapılanlar Hata değildir.

N

Kimse dört dörtlük degil Neslihan hanim

Ayse Salepci 6 yıl

Evet tabiki...

Neslihan Seydin 6 yıl

Ufak tefek hatalar herkes yapar. ..

Neslihan Seydin 6 yıl

İşlediği yaptığı yanlişi suçlamıyoruz direkt kişiye saldırıyoruz

A

Neslihan bence olmuyor, bir yaradan kavramini kabul etmeyene kuran ne diyor
onlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar onlarin amelleri bir ise yaramaz demiyormu??

C

Hangi ayet

Neslihan Seydin 6 yıl

- “İçinizden her kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, işte onların dünyaya ve âhirete yönelik tüm yaptıkları boşa gidecektir. Yaptıkları iyiliklerin faydasını bu dünyada da, öte dünyada da göremeyeceklerdir. Onlar cehennem halkıdırlar ve sonsuza dek orada kalacaklardır.”(Bakara, 2/217).

Cem Turkarslan 6 yıl

"dininden döner ve kâfir olarak" ne demek?

Ugur Cayci 6 yıl

hadi gel bunu aciklamaya calisalim ayete bir soralim niye??

Cem Turkarslan 6 yıl

Allahin dinini bilir ve buna ragmen bildiklerinin uzerini örter ve red ederse

Cem Turkarslan 6 yıl

Kurandaki amaç nedir. ... Allah kendini kabul ettirme amacı nedir... Kendisine peygamberlere iman dan kast edilen... Barışcıl bir yaşam tarzını benimsetmek deģilmi.?

N

RUM 30: O halde sen yüzünü/yönünü, bir hanîf/dönek olarak dine, Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah'ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.

Ugur Cayci 6 yıl

Rum 28 -34 e kadar hatda

Neslihan Seydin 6 yıl

30:30 hatirlamasi kolay diye bunu veriyorum hep

Ugur Cayci 6 yıl