Türk tarihinde dönüm noktası olan savaşlar

Tarihimizdeki zaferle sonuçlanan ve büyük dönüm noktası savaşlarımız hangi savaşlardır?
Malazgirt savaşı: Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı.
Varna savaşı: Osmanlıyı Avrupa’dan atma ümitleri sona ermiştir.
İstanbulun fethi: Ortaçağ kapandı Yeni çağ açıldı. Osmanlı Yükselme dönemine girdi. Karadeniz-Akdeniz ticaret yolu Osmanlılara geçti.
Çanakkale savaşı: Önemini yazmaya gerek var mı
Peki ya bir sonraki büyük savaş? Sizce kimlerle, hangi tarihte ve nerede büyük karşılaşmaya gireceğiz? Gelecekteki zaferlerimiz hakkında yorumlarınızı merak etmekteyim. Suriye, Irak savaşları gibi çol çocuk savaşlarından bahsetmiyorum. Gerçekten büyük! Dünya tarihine okkalı bir damga vuran.

S
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
8
8 CEVAP

2.viyana

M

93 harbi başkentimize kadar ruslar girdi...

T

93 harbine zafer mi diyorsunuz yani?

Sadık Limon 6 yıl

zafer olmasada dönüm noktasıdır üstteki arkadaşta ankara savaşı demiş oda mağlubiyetti

Talha Bekman 6 yıl

Kırımın alınması karadeniz türk gölü haline geldi

Talha Bekman 6 yıl

Öngörülerime göre, Rusya ve Çin destekli, İranın başını çektiği bir Şii bloğu ile, ABD ve Avrupa destekli, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın başının çektiği bir Sünni bloğu savaşabilir. "Büyük İslam İç Savaşı." Bunun da sonucunda, Ortadoğunun her karışında kitle katliamlar olacaktır. Suudi Arabistan ve İran parçalanacaktır. Eğer Türkiye bu savaştan uzak durursa, Mısır yönetimi belli paylar almak şartı ile Şii bloğu ile anlaşabilir ve savaşı Şiiler kazanabilir. İran yıkılmaz. Ancak Suudilerin yıkılacağı her iki ihtimalde de kesin gibi.

F

Savaş bittiğindr hangi taraf kazanırsa kazansın Kutsal topraklar denilen Mekke-Medine için bile yeni savaş açılabilir

Ali Tüter 6 yıl

İran'ın yarısı Türklerden oluşuyor nerdeyse ancak bu Türkler ne kadar bilinçli, eğer Türk milliyetçiliğini benimserlerse Azerbaycan Türkiye ittifakıyla İran'da yeni bir Türk devleti veya toprakları Azerbaycan'a katabiliriz.

Buğrahan Alcan 6 yıl

İran nüfusunun büyük çoğu, dini lidere ölümüne bağlıdır. Ancak savaşı kaybederlerse, parçalanma kaçınılmaz olacaktır.

Furkan Azıtepe 6 yıl

İran ilk fırsatta İsraili ( Yüzlerce Roketle vurur , Nükleer olabilir) ..Demir kubbe hiçbir işe yaramaz İsrail- Bittimi AMERİKA ÇÖKER Rusya da İsrail sermayesi - Ameri ka sermayesi hiç yok denecek kadar az.... ( Rusyanın- SSCB den Çok büyük [kuyruk acısı hafifkalır].... Hangi sermaye var) Soğuk Savaş devam ediyor Zaten yapılan Hacker Saldırılarına bakın İranın Nataz da ...Engellemeye çalıştılar... "" Hani Amerika ya Tesislerini açmıştı ne oldu bu görüşmeler"".... Suriye meselesi Bence İşi şekillen diren EN BÜYÜK GELİŞME BUR DA ... RUSYA - ABD buralarda boşuna Mücadele ve Servet harca mıyor herhaldeee.. Uzatmiyim

Ilkay Şişman 6 yıl

Ilkay Şişman bide Türkçesini alabilir miyim?

Berkay Dümen 6 yıl

Savaş kaçınılmaz.Ama tarafların ne olacağını tahmin ettiğin için topraklarımız tam savaş alanında olduğu için savaşa girmek yerine avantajlı hale gelmeyi beklemeyi tercih ederim.İki tarafından yıkıcı silahları var.Irak-İran savaşı gibi bir taktik izlemek yararlı olur.Irak iran savaşında da herhangi bir taraf tercih etmesekte iki tarafta bizle iyi geçinmek için çok şey yaptı.İleride hükümetin hangi taraf şeçeceği önemli olacak iki tarafta hangisini seçsek bile iki tarafta topraklarımızı arzuluyor.

A

İran'ın topraklarımızı arzuladığını sanmıyorum. Ancak dediğin gibi savaşta herhangi bir safta yer almadan çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmek çok güzel olur. Ama savaş bu. Komşuda pişer sana da düşer. Savaşa girmememiz düşük bir ihtimal.

Sadık Limon 6 yıl

Eğer bu savaşa yakın İran tarafıyla veya ınun tarafında biriyle kavgaya girerse şu anki hükümetin olduğunu varsayarsak erdoğan hemen gireceğine eminim ve ülke direk darmadağın olur.Osman Pamukoğlu nun bir programda dediği gibi 1.Dünya,2 dünya savaşında bile 15 temmuz sonrasında tutuklanan veya atılan subay kadar zaiyat olmadı ki biz savaşta bile değildik.Şu andaki durumla savaşa girmek bizim toprakların işgal olması demek

Ali Tüter 6 yıl

İsrail bölgede aynı Türkiye gibi çok önemli rolü olucak.Zaten arapların sindiremediği bir Altı gün savaşı var.

A

Ortadogu ve avrupa savaşı

S

Birleşik Avrupa Orduları ve Nato, bir çok bahane ile Letonya Litvanya ve Estonya üzerinden geçerek Rusya'yı işgale başlayacak, Minsk, St. Petersburg düşecek, Çin de Rusya'nın yanında yer aldığını açıklayacak. Türk Ordusu ise zaten karışık olan Rusya üzerinden öteki Türk devletlerine ulaşacak, Rus egemenliğindeki Türkler bağımsız olacak (Yakutistan vb) böylece dünya birbirini herken Turanı kurmuş olacağız. Bu sırada Moskovaya 30 km kala tüm ekipmanları buz tutan Abd, Nato, Avrupa orduları, Moskova önündeki Çin ve Rus güçleri tarafından püskürtülmeye başlayacak. Dünya birbirini hırpalayıp yorgun düşmüş bir duruma geleceğinden büyük Turan Birliği Devleti, zaman kazanarak kısa sürede süpergüç olacak ve savaşa girecek, önce ABD ve müttefiklerini, sonra Rusya ve müttefiklerini haritadan silerek tüm dünyaya hükmedecek.

O

Yarın gerçekçi bir şekilde bir senaryo daha yazacağım.

Oğuz Keceli 6 yıl

Bu arada Yakutsk bağımsız olunca Çin ile Rusyanın bağlantısı kesileceğinden bize muhtaç olacaklar. Çin bizi çiğneyerek Rusyaya yardım ulaştıramayacak çünkü öyle bir durumda Abd safına geçeriz ve dengeler bozulur. Çin ile Rusya arasındaki ikmal hattını sağlayacağız, karşılığında yeni dünya düzeninde büyük paylar alacağız.

Oğuz Keceli 6 yıl

Güldürdün bildiğin 2.Dünya savaşındaki Nazi almanyasının rusya daki hali gibi getirmişsin natoyu ve abd yi Biraz daha realist yaparsan yorumumu yazarım:D

Ali Tüter 6 yıl

ilk iki savaş meydan savaşı üçüncüsü kale fethi sonuncusu savunma savaşı bu çizelgeye göre son büyük savaş soykırıma uğrayacağımız savaştır

M