Türkiye'nin kaçta kaçı kur'anı türkçe okumuştur?

'Allah'a kulluklarını unutmuş, ilahi dinin, hayatlarında hiçbir etkinliği kalmamış, Kur an ı tozlu raflara ve lafızlara hapsetmiş bu toplumun fertlerinden hergün birileri, Allah tan bihaber, İslam dan bihaber, yanlış Allah bilgisi, yanlış Allah inancı, yanlış Allah anlayışı, eksik din bilgisi, bulanık, pürüzlü, Allah ın kabul etmeyeceği bir akideyle öte dünyaya gidiyordu.

Tevhidi çizgide Allah ı bilen, İslam a gönül veren insanlar, bu insanlara karşı sorumludurlar... Tekrar tekrar anlayabilecekleri, kavrayabilecekleri şekilde Allah, ilah, Rab, Din, bu insanlara anlatılmalıydı/dır, aktarılmalıydı/dır.'

(Mezar Notları, syf. 42)

C
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
18
18 CEVAP

image
C

Kavramlarin düzeltilmesi lazım. Bunun hakkinda Muhammed Kutub'un (duzeltilmesi gereken kavramlar) adli kitabini tavsiye ederim.

M

Bravo! Herkes okumalı

Ahmet Kilicarslan 6 yıl

Bu araştırma diyaneti sarsmaz sonuç zaten istedikleri gibi onlar okumayan anlamayan diyanet ne derse sadece ona inanan koyunlar istiyor.

I

Diyanet sayısız mealli kuran basıyor ve dağıtıyor kardeşim ayrıca komisyon tefsirleri ve hadislerle islam kitapları var ve 44 cilde ulaşmış islam ansiklopedisi var biz şunu kabul edelim insanımız okumuyor naparsan yap alışkanlığımız yok adam tv izlemekten başka bir şey yapmıyor ki meal okusun tefsir okusun ideali olan insanlar okur yıllık kişi başı kaç kitap okuyoruz ona göre kuran meal ve tefsiri okuyacak kişi sayısını siz hesap edin

M

Yani, dejenere etmemişler ,

K

Yani anlamamislar, kandirilmislar

C

"Kandırılmak" ne kadarda kolay telafuz ediliyor. Sanki herkesin zekası, algılaması ya da kavrayışı aynıymış gibi her insanın dini, kuranı aynı şekilde, tek tip olarak algılamasından mı söz ediyorsunuz. Okuma yazma bilmeyen, ömrü boyunca köyden çıkmamış, Allah ı ineklerine su verdiğini bildiği için seven, başkaca fikri olmayan biri sizin inancınızda ki noktaları göremez ise kandırılmış mıdır? Annem Fatiha suresinin anlamını bilmeden 11 yaşından beridir namaz kılmış. Anamın okuma yazması halen çok zayıf. Ne dersiniz. İmanı da mı zayıftır? Yok sa içindeki imanı ölçecek bir cihaz mı buldunuz? Doğru zannetiğiniz şeyleri savunurken başkalrının doğrularını çiğnerseniz aynı muameleyi hak edersiniz. Böylece yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyi düzeltme şansınız olmaz. Ha derdiniz zaten bu değilse, benim doğrum zaten en doğrudur diyorsanız, o zaman yolunuz doğru. İnsanları sonsuz eleştirmeye devam.

B

Bravo hem seviyeli hemde gerçekçi bir yorum. Ama bu yorumunuzu da eleştirinin muhatabı olanlar anlamayacaklardır.

Izzet Özekici 6 yıl

Harika

Karaca Afşar 6 yıl

Imanin zayif olup olmadigini ben bilemem, dedigin gibi elimizde bir iman ölcer yok ama ben bir seyi bilirim Sadece iman ettim demekle bu is olmaz Kuranin belli basli buyruklarina uymuyacaksin, sonra kuru kuru ben inandim deyip yirtacaksin, nerde o bolluk Allahin kesinlikle affetmem dedigi sirk bataginin icerisinde hareket ediyorsa bir insan isterse bu dunyanin en samimi insani olsun, ona kurana göre bir kurtulus yok. Mekkenin musrikleride allaha cani gönulden inaniyordu, varmi bunda bir suphe bu kuranin mekkeli musrikleri aciklamasi O samimiyetlerine ragmen kuran onlar icin bir kurtulus olmadigini cunku atalarindan ögrendikleri sirk bataginda bogulduklarini anlatiyor, Bilmemek yada samimi olmak insani kurtarmiyor. Validenize soracaklar "ellerinden öperim" hanim sen bunu bunu bunu yaparken kime sordunda yaptin benim kitabimda böyle bir sey yaziyormu Validen cevap verecek: Bu benim sucum degil aha bana bunu anam babam ögretti onlarada onlarin atalari ögretti onlarada atalalri ve onlarin atalari ögretti, gelen cevap cok aci olacak, ozaman onlarin yanina !!!

Cem Turkarslan 6 yıl

Bu benim validem icinde daha degisik degil, ben de isterim onlarin samimiyetleri ile kurtulmalarini, allahin rahmeti boldur, umulur, ama kuranmda yazan bu.

Cem Turkarslan 6 yıl

Umarim o atalardan olmazsiniz. Olmayiz.

Barış Erturk 6 yıl

O haber balon kuran ı okuyan ne okuduğun a da bakıyor

D

ne balonu yahu
allah icin senden rica ediyorum su an cik sokaga 10 kisiye sor bakiyim bi KURANI ANLIYARAK okumuslarmi
ltf yap bunu bi9

C

Ben kuran okuyanlar diyorum okumayana ne soram genler 200 tane şarkı biliyor fatiha yı bilmiyor acı bir durum

D

Cem'in kızının kafası şarkılarla karışmaz, dinle karışır

Ahmet Kilicarslan 6 yıl

FAtihayi biliyorlarda ne oluyor, papagan gibi arapcasini okuyup duruyorlar, verdigi tevhid mesajini kim anlamis, hangi cocuk biliyormus, kemndinizi kandirmayin, papaganlar yetistiriyorsunuz sadece

Cem Turkarslan 6 yıl

Cem Turkarslan zina bekar lara serbest mi

Dinçer Sığın 6 yıl

Ilk önce git kelimeleri bi ögrende gel, Daim olmayan bir iliskiye, yani gecelik iliskilere FUHUS denir. Zina evli insanlarin birbirini aldatmasidir.

Cem Turkarslan 6 yıl

Ikiside yasakdir

Cem Turkarslan 6 yıl

ACABA DİYANET YETKİLİLERİ KENDİLERİ OKUYUPTA UYGULAMASINI YAPIYORLARMI YOKSA HOCANIN DEDİĞİNİ YAP AMA GİTTİĞİ YOLDAN GİTME Mİ DİYORLAR

M

Zaten o yüzden hala prim yapıyorsunuz..

B

Sayın Barış Erturk kandırılmak kolay telaffuz ediliyor demişsiniz. Peki kandırılmak bu kadar kolaymı olmalıydı? Anneniz hanımefendi masumane müslüman. Bizimde annelerimiz o şekilde yaşadılar yaşıyorlar onlar için burda kimse eleştiride bulunmadı onlara bunu aşılayanlara eleştiriler ve onları ineğe su verdi diye ALLAH ı sevdiklerine değil onların böyle sevin cennet sizindir diye körü körüne bir inanca mahküm edenleredir eleştireler. Atalarımız böyle iman ettiler bizde onların yolundan devam ederiz üzerine ayet de var bunu anlatmaya çalışmakmı kçtü olan? Annenizin imanı son derece kuvvetli bundan hiç şüpheniz olmasın benimde yok fakat herşeye vakıf olupda hala eleştiriyi eleştirmekten kaçınmayan insanlardır düşündürücü olan...

S

"Ya atalarınız yanlış yol üzerelerse" ayetinin bu kadar yanlış ve bu kadar genel manada kullanıldığını ilk. Krz bu grupta görüyorum. Bu ayetten hareketle atalarimizin yaptığı her şeyi kötülemek, yanlış saymak maalesef bir alışkanlığa dönüşmüş. O ayette bahsedilen atalar islamiyetin tebliğ edildiği tarihte de, hz. İbrahim peygamberin yaşadığı tarihtede Rahman tarafindan insanlari uyarmak icin gönderilen peygambere muhalefet edenlermiş. Onlari itibarsizlastirmaya calisanlarmis. Hic burdan baktınız mı? Peki hiç düşündünüz mü? Ya atalar olarak torunlarınıza "yanlış yol. Üzere atalar" oluyorsanız. Sizi ve bu gruptaki sizin gibi düşünenleri itham. Etmiyorum. Aksine. Ama yanildiginiz bir nokta var. Ki bence kırılma noktası. Gerek sünnet konusunda, gerek hadisler konusunda, gerekse evliya ve ulema konusunda, yanlış anlaşılan, yapılan ve süregelen uygulama ve fikirleri genele mal ederek, bunlara inananlari şirkle itham etmek. Buna bir tanim bile bulamiyorum. Ve bu o kadar keskin yapiliyorki şaşmamak elde degil. Anacigimin imanina gelince. Onu bir örnek olarak gösterdim. Lalplerin derinlikerini bilen Rabbime yapilacak. İmanı ölçmek kimsenin haddi değil. Yazinizda körükörüne diyorsunuz hala. Görmek sizce atalardan farkli düşünmek midir? Konu dağıldı değil mi? Ezcümle istikamet doğru ise menzil değişmez.

Barış Erturk 6 yıl

Körü körüne sözüm anneniz için değil bizler için iyi okuyun. Ata yolu yorum için ise kuran hz ibrahim veya indiği dönemde insanlar için uyarı fakat kuran evrensel ve ezelidir. İman ölçere takılmayın elbet kalbleri bilen Allah'tır. Hadislerin kuran-a ters düşmeyenlerine boynum kıldan ince sadece kuran mantığına aykırı buharisinede tirmizisinede vs. Karşıyım ve reddediyorum. İslam onun bunun eften püften sözleriyle yaşanmaz...

Selami Yrdmcı 6 yıl

Unlar büyük kaşif arayıp tarayıp müşrik bulmuşlar:(haşa)0

Ahmet Kilicarslan 6 yıl

Benim demek istediğimde budur. Bir iki yanlış var diye kökten reddetmek kolaycılıktır. Zararlıdır. Akla yatkın değildir. Allah herkese akıl vermiş. Oku anla ve uygula. Bu kadar basit. Ama maalesef bir çok kişi yanlışları mana ederek işi getirip "ya atalarınız yanlış yolda ise" ye bağlıyorlar. Benim eleştirdiğim nokta budur.

Barış Erturk 6 yıl

eğitimin ilk 2 yılın da tamamen kuran ve kuran ahlakı öğretilmeli. Başka hiç bir ders verilmemeli.

A

Ülkenin belli bir % desi hala okur yazar değilken neden şaşırılıyorsa

G

Okuyan %8'in de ne anladığı belli değil.

J

Ozaman mutlu ol türkiyede bir kaç zeki adamdan birisin bay marul

D

Ben de birşey anlamadım ama.

J