Türkiye'nin kaçta kaçı kur'anı türkçe okumuştur?

'Allah'a kulluklarını unutmuş, ilahi dinin, hayatlarında hiçbir etkinliği kalmamış, Kur an ı tozlu raflara ve lafızlara hapsetmiş bu toplumun fertlerinden hergün birileri, Allah tan bihaber, İslam dan bihaber, yanlış Allah bilgisi, yanlış Allah inancı, yanlış Allah anlayışı, eksik din bilgisi, bulanık, pürüzlü, Allah ın kabul etmeyeceği bir akideyle öte dünyaya gidiyordu.

Tevhidi çizgide Allah ı bilen, İslam a gönül veren insanlar, bu insanlara karşı sorumludurlar... Tekrar tekrar anlayabilecekleri, kavrayabilecekleri şekilde Allah, ilah, Rab, Din, bu insanlara anlatılmalıydı/dır, aktarılmalıydı/dır.'

(Mezar Notları, syf. 42)

com-r18gb9i4s9n8etuovav4.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

"Kandırılmak" ne kadarda kolay telafuz ediliyor. Sanki herkesin zekası, algılaması ya da kavrayışı aynıymış gibi her insanın dini, kuranı aynı şekilde, tek tip olarak algılamasından mı söz ediyorsunuz. Okuma yazma bilmeyen, ömrü boyunca köyden çıkmamış, Allah ı ineklerine su verdiğini bildiği için seven, başkaca fikri olmayan biri sizin inancınızda ki noktaları göremez ise kandırılmış mıdır? Annem Fatiha suresinin anlamını bilmeden 11 yaşından beridir namaz kılmış. Anamın okuma yazması halen çok zayıf. Ne dersiniz. İmanı da mı zayıftır? Yok sa içindeki imanı ölçecek bir cihaz mı buldunuz? Doğru zannetiğiniz şeyleri savunurken başkalrının doğrularını çiğnerseniz aynı muameleyi hak edersiniz. Böylece yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyi düzeltme şansınız olmaz. Ha derdiniz zaten bu değilse, benim doğrum zaten en doğrudur diyorsanız, o zaman yolunuz doğru. İnsanları sonsuz eleştirmeye devam.

B

Bravo hem seviyeli hemde gerçekçi bir yorum. Ama bu yorumunuzu da eleştirinin muhatabı olanlar anlamayacaklardır.

Izzet Özekici 6 yıl

Harika

Karaca Afşar 6 yıl

Imanin zayif olup olmadigini ben bilemem, dedigin gibi elimizde bir iman ölcer yok ama ben bir seyi bilirim Sadece iman ettim demekle bu is olmaz Kuranin belli basli buyruklarina uymuyacaksin, sonra kuru kuru ben inandim deyip yirtacaksin, nerde o bolluk Allahin kesinlikle affetmem dedigi sirk bataginin icerisinde hareket ediyorsa bir insan isterse bu dunyanin en samimi insani olsun, ona kurana göre bir kurtulus yok. Mekkenin musrikleride allaha cani gönulden inaniyordu, varmi bunda bir suphe bu kuranin mekkeli musrikleri aciklamasi O samimiyetlerine ragmen kuran onlar icin bir kurtulus olmadigini cunku atalarindan ögrendikleri sirk bataginda bogulduklarini anlatiyor, Bilmemek yada samimi olmak insani kurtarmiyor. Validenize soracaklar "ellerinden öperim" hanim sen bunu bunu bunu yaparken kime sordunda yaptin benim kitabimda böyle bir sey yaziyormu Validen cevap verecek: Bu benim sucum degil aha bana bunu anam babam ögretti onlarada onlarin atalari ögretti onlarada atalalri ve onlarin atalari ögretti, gelen cevap cok aci olacak, ozaman onlarin yanina !!!

Cem Turkarslan 6 yıl

Bu benim validem icinde daha degisik degil, ben de isterim onlarin samimiyetleri ile kurtulmalarini, allahin rahmeti boldur, umulur, ama kuranmda yazan bu.

Cem Turkarslan 6 yıl

Umarim o atalardan olmazsiniz. Olmayiz.

Barış Erturk 6 yıl

Valla ben sorguya cekilecegim seyden yaziyorum, KURANDAN eger batarsamda en azindan kendi aklimla battim diye savunurum kendimi, kitabinda yazilani böyle anladim diye savunurum kendimi topu anama babama onun atalarina suna buna atmam

Cem Turkarslan 6 yıl

Çocuklarınıza "bana sormayin, kuran da ne anladysaniz o" mu diyorsunuz ?

Barış Erturk 6 yıl

Benim kizim daha 4.5 yasinda, onun kafasini dinle karistirmak gibi bir derdim yok su an simdik bilim zamani beyninin en guzel aldigi su anlarda onu bilgiyle doldurmakla mesgulum, benim validem ben istesemde istemesemde kizima yeterince dini bilgi veriyor, bir yandan kiziyorum bir yandan bir allah sevgisi icin fazla karismiyorum, ilerde ise kizimi sadece dogru kaynaklara yönlendirecegim DOgru kaynak---> KURAN +FEN BILIMLERI+ INSANLIK TARIHI+DINLER TARIHI Ondan sonra aklini kullanabiliyorsa kendisi secimini yapar Benim görevim o akli ozamana kadar sonuclara ulasabilmesi icin bilgiyle doldurmak

Cem Turkarslan 6 yıl

Kafasını dinle karıştırmak mi? İlginç. Şunun icin sormustum. Sizin mantiginiza göre onu yonlendiremezsiniz. Kendi akli ile batacaksa batacak. (Dilerim Rahman dan cumle müslümanların çocuğu cennette buluşur) Ama bizim dininize gore baba anne ailesini atesten korumakla mükelleftir. Sizin bu düşünceniz kurana tezat. Bence yaptiklariniz soylediklerinizle çelişiyor.

Barış Erturk 6 yıl

Evladini atesden korumak istiyorsan, ona ilk önce medeniyeti ögreteceksin yani sira ahlak kavramini vereceksin, kendisi icin degerler üretmesine yardim edeceksin, kendi ayaklari uzerinde durmasi icin destek olacaksin bir dik durusa bir gerekdiginde isyan cikarabilecek mantiga ve akla ve kimseye bagli olmak zorunda olmadigi bir hayat duzenine ulasirsa yorma kafani ona hic bir ates bir sey yapamaz

Cem Turkarslan 6 yıl

Bunlarin hiç birini dinini öğretmeden yapamazsin. "Onlarin yaptiklari ameller, kayanin uzerindeki toz gibidir", ""Onlar bir yere dayanmis kutukler gibidirler, onlara baktiginda guvende olduklarını sanirsin". Dinle kafasi karışmaz. Bilakis kafası durulur. Asıl sen korkma derim. Dinle kafasi karışmaz.

Barış Erturk 6 yıl

Onlarin yaptiklari ameller diye bahsettigi kisiler, allahi bildikleri halde allahin dinini red eden insanlar yada bozulmus dinlere inanalardir . Benim kizimin amellerinin yaninda bir inancinin olmayacagini nereden biliyorsun Imanin taklidine kimsenin ihtiyaci yok ilk önce amelin ne oldugunu ögrenecek, ilk önce aklin nasil calistirilacagini ögrenecek, ilk önce destek olmayi yardimlasmayi korumayi esirgemeyi ögrenecek bunlari ögrendimiydi zaten musluman olacak .

Cem Turkarslan 6 yıl