Merhabalar, sanırım benim hukuki bir hak arama olasılığım yok ama belki bir umut paylaşmak istiyorum. Sırf kadın olduğum için dışlanıp, annem ve babam, erkek kardeşime daire aldılar( 8 yıldan fazla tarlada çalıştım, benim alın terim de var o dairede, kardeşim 1 gün bile çalışmadı),hem anneme hem babama kalan tarlaları yine kardeşim için satmaya çalıştılar, amca çocukları imza vermediği için şimdilik kaldı. Ben bu daire üzerinde hukuken hak iddia edemem galiba değil mi:(
(Anne ve babam yaşıyor, daire annemin üzerine, hala kardeşimin üzerine geçmediyse)
Gülcan Kırtay
G
Anne baba kendi üzerinden satarsa buna hemen itiraz etmenizde fayda var. Bozulabilir satış. Yalnız direk 3.şahıstan kardeşine edinilen mala bişiy yapamazsınız.
Teşekkür ederim ilginize, bu tarlalar için geçerli sanırım, tarlalar şimdilik amca çocukları olur imzası vermediği için iptal oldu, ama bunu söylediğiniz iyi oldu, yakın zamanda en büyük tarlayı satabilirler, çünkü halamın babama verdiği tarlalara kendi evlatlık oğlu toplamda 10 yıl, şimdi 4 yıl içinde itiraz etmezse, babam satış yapabilecekmiş. O tarlaya itiraz hakkım var o zaman. Fakat daire annemin üzerinde, satış değil, devretmek mi oluyor artık hukuki terimi bilmiyorum, onda söz hakkım yok galiba.
Anne ölünce size de hak düşer daireden
Bir avukata danışın gidip, biraz karışık gibi sizin durum aile değil sülale
Annem ölünce dairenin tapusu kardeşimin üzerine olucak, ondan hak düşeceğini sanmıyorum, bir kaç avukata eşim danıştı, buradaki avukat beyin dediği gibi sağ iken istediklerini yapabiliyorlar, hak sahibi olamıyormuşum. Babam şu an 65 yaşında, yaşla ilgili kanunlar da varmış galiba, avukat yardımı şart dediğiniz gibi, çok teşekkürler.
İtiraz edin zamanı gelince. Kanun önünde eşit kadın erkek. Tereke neyse eşit pay edilir, saklı pay vardır. Ama tabi dediğim gibi bir avukatla işbirliği önemli.