Antidepresan ilaçların faydaları zararları?

Antidepresanlar hakkindaki fikirleriniz nelerdir? Faydasimi cok zararimi?
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Arkadaşlar elbette hiç kimse ilaç kullanmak istemez. Ama bir rahatsızlığımız olduğunda ilaç kullanmamız gerekiyor. Nasıl bir tansiyon hastası vücudunda oluşan dengesizlikten dolayı ilaç kullanıyor ve vücut işleyişini dengeliyorsa, bizim gibi psikolojik rahatsızlık yaşayan insanların vücudunda ki denge artık bozulmuş bu yüzden bu semptomları yaşamaktadır. Bu dengenin yerine getirilmeside ilaçlarla mümkün olmaktadır. İlaç kullanımının yanında terapi alma şansı olanların başarıya ulaşmaları daha kuvvetlidir. Fakat bu denge yerine getirilmeden psikoterapi almanın çok bir faydası olacağını düşünmüyorum. Sen orda nefes alamıyorsun nefesin daralıyor vücudundan terler boşalıyor gözlerin kararıyor dengem bozuluyor etrafa yabancılaşıyorsun dehşetli bir korku içindesin fenalık geçiriyorsun sana diyorlar ki : "hadi gel bi terapi yapalım sana neyin var senin neye kafanı taktın filan diyorlar" . Ben bir ilaç savunucusu kesinlikle değilim. Ayrıca bir ilacı içerken kırk kez düşünen biriyim ve çoğu zaman içmemeyi tercih eden biriyim. Bence hekimlere güvenmemiz gerekiyor.

B

Hangi depresanı kullaniyosunuz ?

Güler Gürsönmez 6 yıl

Prozac kullanıyorum

Burak Gergin 6 yıl

Ben de prozac kullanıyorum fakat çok halsizlik yapıyo sizde de oluyomu

Güler Gürsönmez 6 yıl

İlaçların kişiler üzerindeki etkileri farklıdır hanımefendi prozac bende halsizlik yapmıyor. Mesela lustral adlı ilacın yarısı bile beni uyutuyordu başka bir kimsede aksine canlılık ve enerji verebiliyor. Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

Burak Gergin 6 yıl

Yaklaşık iki ay kadar oldu

Güler Gürsönmez 6 yıl

Haklısınız kişiden kişiye değişiyor ve hastalığın seyriylede alakalı sanırım

Güler Gürsönmez 6 yıl

Kesinlikle her birimiz farklı insanlar ve farklı zihinsel yapılara sahip bireyleriz. Benim size naçizane tavsiyem ilacınızı büyük alerjik reaksiyonlar göstermiyorsa ve dayanılmaz yan etkileri yok ise kesinlikle bırakmamanızdır. İlacın etkisini kaynamaya bırakılmış bir su gibi düşünebilirsiniz suyun kaynama derecesi 100 santigrat derecedir. Siz ilacınızı kullandıkça 60 70 80 diye gider eğer yarıda bırakırsanız su kaymamadan kalır ve ilacın etkisi yarım kalır ve soğumaya başlar yani başa dönülür. İyileşme sağlanamaz. İlaçla birlikte bir psikoterapist hekim ya da güven duyduğunuz ya da referans aldığınız bir psikolog ile görüşerek ilaç tedavisinin yanında psikoterapi alırsanız düzelme ihtimaliniz kuvvetlenir.

Burak Gergin 6 yıl

Teşekkür ederim duyarlılığınızdan dolayı iyi geceler olsun

Güler Gürsönmez 6 yıl

Rica ederim ufacık bile olsa faydalı olabildiysem inanın bende çok mutlu olurum. Nasrettin Hoca damdan düşmüş hoca seni doktora götürelim demişler hocada hayır beni damdan düşen bir adama götürün demiş bende yaşıyorum bu sıkıntıları ve sıkıntılarınızı paylaşıyorum

Burak Gergin 6 yıl

Aynen hele bu tür bi rahatsızlığı ancak yaşayan anlar .

Güler Gürsönmez 6 yıl