Ateistler iyi kötü ayrımını nasıl yapıyor?

Hayatınızda iyi-kötü ayrımını nasıl yapıyorsunuz?
özellikle ateist arkadaşlar, kötü insanların yaptıklarınin karşılığını nasıl alacağını düşünüyorsunuz. Ya da kime göre iyi - kötü diye düşünenler var mı acaba.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

İyide iyi-kötü ahlaka bağlı ve bu da insanın kendi içinde değil mi? Ahlaklı olmayı dinlerden öğrenmedik ki dini reddedince unutalım.

S

Ateist ile bağdastirmamin sebebi dinde cennet cehennem kavramının olması ve insanların bu şekilde mükafatlandirilacaginin dusunulmesi.

Ayfer Arabaci 6 yıl

Ayfer Arabaci Gerçek hayatta da hapis ve diğer hukuki cezalar var. O yüzden tam ve bağımsız bir adalet anlayışı olmalı bir devlette.

Eser Altmış 6 yıl

Devlet bunu tamamen başaramaz diye dusunuyorum. Kapsamim katillerden, belli suçlardan daha geniş aslında. En basit örnekle sizin hayatınızı olumsuz etkileyen bi insanın yaptığının karşılığını alacağını düşünüyor musunuz

Ayfer Arabaci 6 yıl

ayfer hanım Ben ahirete inanmam varsada asla korkmam. Çünkü ahlakli bir insan olmak icin dine ihtiyaç duymam. Kutsalım iki çocuğumun kılına dokunanı ne öbür dünyaya nede böyle bir ulkenin adaletine teslim ederim. Sıkarım kafasına Aslan gibi girip Yatan ben olurum.(bilmek istediginiz konuya yakın bir örnek olmuştur umarim.

Ufuk Özcüler 6 yıl

ufuk inanmadığın ahirette vakti kemale erince hesap vermeye başladığınizi görünce o an anlarsınız zaten pişmanlığınızı

Memet Dağçiçek 6 yıl

kendi adaletimi kendim sağlarım diyorsunuz.

Ayfer Arabaci 6 yıl

ayfer hanım. Bu ulkede magdur olupta adalet aramak ne kadar zor hiç düşündünüz mü.? Bir isvicrede bir hollandada belki adalete inanirsin ama sen bu ulkenin adaletine guveniyormusun.??Mehmet sakın tartismaya girme imam hatip mevzuyum. Bu saatte içi boş sacmalikları tartismak istemiyorum. Konunun senle bi alakasida yok..

Ufuk Özcüler 6 yıl

Haklısınız maalesef Ufuk Özcüler

Ayfer Arabaci 6 yıl