Ateistler iyi kötü ayrımını nasıl yapıyor?

Hayatınızda iyi-kötü ayrımını nasıl yapıyorsunuz?
özellikle ateist arkadaşlar, kötü insanların yaptıklarınin karşılığını nasıl alacağını düşünüyorsunuz. Ya da kime göre iyi - kötü diye düşünenler var mı acaba.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

İyi kötü ayrımı için vicdan yeterli.

Kötü insanların karşılığını almayacaklarını düşünüyorum.

E

Bu iyilere haksızlık değil mi. Kötüler istediği gibi yaşayıp etrafını kırıp dôkerken iyiler iyileştirmeye çalışıyor. E . Bi karşılığı olmayacak mı yani. Bi karşılıgi yoksa kötüleri öldürüp yok edelim. Dünya cennet olsun

Ayfer Arabaci 6 yıl

Agnostiğim bu arada. Aynen öldürelim de kurtulalım diyorum.

Ege Hasbolat 6 yıl

Karşılığı falan yok. Ceza almayacaklar. Biliyorum çok boktan bir durum ama olay bu. Bir şey yapamadığım için de endişelenmiyorum.

Ege Hasbolat 6 yıl

saçma. .

Ayfer Arabaci 6 yıl

Neden mutlak bir adalet olması gerekiyor ki? Dünya adil ve süper mantıklı bir yer olmak zorunda mı?

Ege Hasbolat 6 yıl

Süper olmasa da karşılık olmalı diye düşünüyorum. Kötü olmayı seçen bi insanın yaptıklarının karşılığının olmadığını bilmek sinir bozucu değil mi?

Ayfer Arabaci 6 yıl

Karşılığı olmalı gerekir diye düşünüyor olabilirsiniz, fakat bir o kadar da yanılıyor olabilirsiniz. Yani oturun gerçekten düşünün, bir karşılığı olmak zorunda mı? Varsa neden? Dünya gerçekten adaletli değil kabul, fakat bir öbür dünyada adaletin yerin bulması şart mı? Yaptıklarımız üstümüze kalarak bu dünyadan ayrılmamıza ne engel olabilir ki?

Ege Hasbolat 6 yıl

Karşılıklıgin illâ öldükten sonra olması gerektiğini dusunmuyorum aslında. Sadece karşılığının olduğunu bilsem daha rahat olurum

Ayfer Arabaci 6 yıl

Evet, karşılığının olacağını bilmek insanı rahatlatır. Asıl problem, o karşılık gerçekten var mı? Var olduğuna dair iddiaların (karma, ilahi adalet, vs) hiçbiri kanıtlanamadı. Bundan sonra da kanıtlanamaz zaten.

Ege Hasbolat 6 yıl

belki vardır da biz farkedemeyiz

Ayfer Arabaci 6 yıl