Ateistler neden sadece Allah'ı, Muhammedi ve kuranı eleştirip saçma sapan şeylere inanıyor?

Ateis arkadaşlar sabahtan akşama akşamdan sabaha Allahı, Muhammed'i ve Kuran'ı eleştirip dalga geçiyorlar. Kuran'ı kerimdeki yasaları ve ayetleri yerden yere vuruyorlar. Ama ben şu ana kadar kendilerinden ne evrenin oluşumu, ne dünya düzeninin aslında Nasıl iyi olabileceği konusundaki görüşlerini, ahlak, toplum, evlilik kadın, erkek, çoluk çocuk, temizlik, sağlık, aile hayatı, kul Hakkı vs konuları Hakkı'nda zeka içeren bir açıklama, bir tez varsayım hiç göremedim. İnanmıyorsun tamamda neden inanmıyorsun? Biz inanıyoruz ve bu konuyla ilgili tatminde olmasanız bir görüşümüz var. Niye inanmadıklarınıda bilmiyorlar. Sorsan pek çoğu bizim aşırı muhafazakarlar!!! Gibi okumamış haberi yok ne yazılıp ne çizilmiş. Ada'm sadece inanmıyor. Yiyiyor içiyor geziyor, ...... Yor ama hiç inanmıyor hiç bir şeye herşey tesadüf... Geçenlerde birisi içgüdüsel bir şekilde insan öğreniyor diye yazmış. Ada'm Allah'a inanmıyor ama altıncı hissi savunuyor enteresan!!!

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
58
58 CEVAP

Hala hanımefendinin atacağı bilimsel ayetleri bekliyorum, lütfen acele eder misiniz Tülay Öznergiz hanım. Uykum geliyor tahmin edebileceğiniz üzere.

F

"Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Âdem'in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) hâline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)..." (Mü'minun, 23/12-14). Görüldüğü gibi, insanın ilk yaratılıştan itibaren geçirdiği devreler safha safha nazara verilmektedir. Bunlardan kendi yaratılış devrelerimizi anlamak, ilk yaratılışa da ışık tutacaktır. yukarıdaki ayet-i kerimede geçen yaratılışla ilgili hususlara, bir hadis-i şerifte de işaret edilir: "Her birinizin yaratılışı ana rahminde nutfe olarak 40 gün derlenip toparlanır. Sonra aynen öyle (40 gün daha) alaka (yapışan şey) olur. Sonra yine öyle (bir 40 gün daha) mudga (et parçası) hâlinde kalır. Ondan sonra melek gönderilir. Ona ruh üfler..." (Mehmet Sofuoğlu, Sahih-i Müslim ve Tercemesi, VIII/114).

Tülay Öznergiz 6 yıl

Çamurdan yaratılma.. Oldukça bilimsel. Nihat Hoca'yı anımsatıyorsunuz bana.

Fatih Nebiye 6 yıl

Fatih Nebiye nihat hatip hocamı çık kırıldım bukadar ileri gitmeyin lütfen...

Tülay Öznergiz 6 yıl

la bu nası bir allah kelamıki bi kan pıhtısından bi suyumsu yapışkandan kaburgadan çamurdan bi karar verememiş tüm yolları denemiş insanı yaratmak için

Bedir Karteper 6 yıl

tülay sana bi soru neden varsın nasıl var oldun

Bedir Karteper 6 yıl

Bedir Karteper sen sen olmadan önce bulanık bir suydun ama

Tülay Öznergiz 6 yıl

yoo öyle birşey değildim hatta hiç yoktum. Tıpkı öldüğümde olucağım gibi

Bedir Karteper 6 yıl

bak arkadaş sana bilgilenmen için çok güzel bir makale paylaşmış zahmet olmassa acta oku onu çok sey öğrenicen çook

Bedir Karteper 6 yıl

Günümüzde '' yaratılış '' denen bir olayın olmadığı zaten kabul görmüştür. Ayrıca bütün bu gelişmeler bilimin ışığında ortaya çıkartılmadan önce neden müslümanlar bu bilgilerden haberdar değildi? Her gün okuyup '' Alla alla, su diyor, nediyo bu necati? '' falan mı yapıyorlardı? Yoksa bunlar ortaya çıktıktan sonra mucizevi bir şekilde bu ayetlerin anlamları anlaşıldı mı?

Fatih Nebiye 6 yıl

Tipik '' Ya zaten bu kuranda yazıyodu, bak Allah yazmış onu oraya, ne uğraşıyosun bilimle falan '' tarzı argümanlara devam edecekseniz izniniz ile uyumaya gidiyorum.

Fatih Nebiye 6 yıl

Bak hanfendi biz ateistler kimseyi dinsiz yapmaya çalışmıyoruz biz sorgulayın kendiniz. Doğru yoku bulun diyoruz

Bedir Karteper 6 yıl

Bedir Karteper ben konuya bu kadar basit bakmıyorum rahat olun

Tülay Öznergiz 6 yıl

Biz rahatız sizde olabilirsiniz

Bedir Karteper 6 yıl

tülay , Topraktan yaratılış inancı neredeyse her toplumda vardır. Sümerler, Babilliler, Mısırlılar, Yunanlılar, Mayalar, Yahudiler vd. Çoğu toplumun inançlarına göre insan topraktan yaratılmıştır. Bunlar çok eski zamanlardan beri pek çok toplumda itibar görmüş masallardır. Eminim mucizeciler de bundan haberdardır, bunu Kur’an’a mal edip, ilk defa Kur’an söylemiş gibi lanse edip “mucize” demen pek gülünç olmuyor mu? Ayrıca, alak kelime anlamı kan pıhtısı demek yani kadın adetten kesildiği dönem itibariyleo, kanın çocuğa dönüşmüş olabileceğine inanılıyordu.

Murat Floydian 6 yıl