Ateistler neden sadece Allah'ı, Muhammedi ve kuranı eleştirip saçma sapan şeylere inanıyor?

Ateis arkadaşlar sabahtan akşama akşamdan sabaha Allahı, Muhammed'i ve Kuran'ı eleştirip dalga geçiyorlar. Kuran'ı kerimdeki yasaları ve ayetleri yerden yere vuruyorlar. Ama ben şu ana kadar kendilerinden ne evrenin oluşumu, ne dünya düzeninin aslında Nasıl iyi olabileceği konusundaki görüşlerini, ahlak, toplum, evlilik kadın, erkek, çoluk çocuk, temizlik, sağlık, aile hayatı, kul Hakkı vs konuları Hakkı'nda zeka içeren bir açıklama, bir tez varsayım hiç göremedim. İnanmıyorsun tamamda neden inanmıyorsun? Biz inanıyoruz ve bu konuyla ilgili tatminde olmasanız bir görüşümüz var. Niye inanmadıklarınıda bilmiyorlar. Sorsan pek çoğu bizim aşırı muhafazakarlar!!! Gibi okumamış haberi yok ne yazılıp ne çizilmiş. Ada'm sadece inanmıyor. Yiyiyor içiyor geziyor, ...... Yor ama hiç inanmıyor hiç bir şeye herşey tesadüf... Geçenlerde birisi içgüdüsel bir şekilde insan öğreniyor diye yazmış. Ada'm Allah'a inanmıyor ama altıncı hissi savunuyor enteresan!!!

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
58
58 CEVAP

ateistler dinlerle dalga gecmezler bu konuda bir anlasmaya varmak lazim...
ama iyi yada kotu yaptiginiz bir seye veya dusuncenize dini bir olguyu neden olarak gosterirseniz bu ateist kisi icin komik bir durum olusturur.
hele ki din kitaplarinizdan ornekler verirseniz temelli olayi parodilestirirsiniz.
emin olun ki ateist/dinsiz dediginiz insanlar dogustan beri boyle degillerdi.
hepsi egitildikleri sistem icinde en az sizin kadar dini bilgi aldilar.
hatta ve hatta cogu din savunucusundan dini acidan daha bilgilidirler.
farkli bir yol secmislerdir.
ateistler her dini aslinda hos gorur ve bir insanin dinine sahip olmasini takdirle karsilarlar. Tabi gercekten dinine sahip olup dinine uygun yasiyan bir insansa...

hatta o soylemedigi muddetce siz onun ateist oldugunu bile anlayamazsiniz...

M

Tam da aynı şeyi yazacaktım, kimse ateist doğmadı. Biz de müslümandık, inandıkları şeye biz de sebepsizce inandık. Hepimiz aynı toprağın, aynı kültürün insanlarıyız.

Fatih Nebiye 6 yıl

Tabi yaaa sanki biz direk ateist olduk. Yıllarca inandık kuran ne kadar bizi sizden daha üstün görsede biz bunun etik olmadığını size anlatmaya çalışıyoruz. Napıyoruz biz

Mehmet Karagöl 6 yıl