Ateistler neden sadece Allah'ı, Muhammedi ve kuranı eleştirip saçma sapan şeylere inanıyor?

Ateis arkadaşlar sabahtan akşama akşamdan sabaha Allahı, Muhammed'i ve Kuran'ı eleştirip dalga geçiyorlar. Kuran'ı kerimdeki yasaları ve ayetleri yerden yere vuruyorlar. Ama ben şu ana kadar kendilerinden ne evrenin oluşumu, ne dünya düzeninin aslında Nasıl iyi olabileceği konusundaki görüşlerini, ahlak, toplum, evlilik kadın, erkek, çoluk çocuk, temizlik, sağlık, aile hayatı, kul Hakkı vs konuları Hakkı'nda zeka içeren bir açıklama, bir tez varsayım hiç göremedim. İnanmıyorsun tamamda neden inanmıyorsun? Biz inanıyoruz ve bu konuyla ilgili tatminde olmasanız bir görüşümüz var. Niye inanmadıklarınıda bilmiyorlar. Sorsan pek çoğu bizim aşırı muhafazakarlar!!! Gibi okumamış haberi yok ne yazılıp ne çizilmiş. Ada'm sadece inanmıyor. Yiyiyor içiyor geziyor, ...... Yor ama hiç inanmıyor hiç bir şeye herşey tesadüf... Geçenlerde birisi içgüdüsel bir şekilde insan öğreniyor diye yazmış. Ada'm Allah'a inanmıyor ama altıncı hissi savunuyor enteresan!!!

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
58
58 CEVAP

Yaradılışa ispat isteyen ateist arkadaşlara gelsin bu. Umarım üzerinde düşünmeyi başarırsınız..... 'Bizi kuranı kerimde tatmin eden ayetlerden sadece bazıları ; Özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış' göğe andolsun; siz, gerçekten birbirini tutmaz bir söz (çelişkili ve aykırı görüşler) içindesiniz. Ondan çevrilen çevrilir, kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'; ki onlar, 'bilgisizliğin kuşatması' içinde habersizdirler. (Zariyat Suresi, 7-11)

Şüphesiz sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden, işleri evirip-çeviren de Allah'tır. O'nun izni olmadıktan sonra, hiç kimse şefaatçi (aracı) olamaz. İşte Rabbiniz olan Allah budur, öyleyse O'na kulluk edin. Yine de öğüt alıp düşünmeyecek misiniz? (Yunus Suresi, 3) Yaratmak bakımından siz mi daha güçsünüz yoksa gök mü? (Allah) Onu bina etti. Boyunu yükseltti, ona belli bir düzen verdi. Gecesini kararttı, kuşluğunu açığa-çıkardı. Bundan sonra yeryüzünü serip döşedi. Ondan da suyunu ve otlağını çıkardı. Dağlarını dikip-oturttu; size ve hayvanlarınıza bir yarar (meta) olmak üzere. (Naziat Suresi, 27-33)

O sabahı yarıp çıkarandır. Geceyi bir sükun (dinlenme), güneş ve ay'ı bir hesap (ile) kıldı. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen Allah'ın takdiridir. (Enam Suresi, 96)

"Güneş ve ay bir hesap iledir" (Rahman Suresi, 5)

Allah, gökleri ve yeri yaratan ve gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü ürünler çıkarandır... Ve güneşi ve ayı hareketlerinde sürekli emrinize amade kılan, geceyi ve gündüzü de emrinize amade kılandır. Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür. (İbrahim Suresi, 32-34) Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler.
(Yasin Suresi, 40)

Güneş'ten, gezegenlerden ve kuyruklu yıldızlardan oluşan bu çok hassas sistem, sadece akıl ve güç sahibi bir Varlık'ın amacından ve hakimiyetinden kaynaklanabilir... O, bunların hepsini yönetmektedir ve bu egemenliği dolayısıyladır ki O'na, "Üstün Kuvvet Sahibi Rab" denir. 51

"Biz gökyüzünü, yeryüzünü ve ikisi arasında bulunan şeyleri batıl olarak yaratmadık. Bu, inkâr edenlerin zannıdır..." (Sad SureŞüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün art arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, Güneş'e, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (Araf Suresi, 54)

"Görmüyor musunuz; Allah, yedi göğü birbirleriyle bir uyum (mutabakat) içinde yaratmıştır?" (Nuh Suresi, 15).. O inkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

T

Neden 6 gün? Zamana mı ihtiyacı var? Hani zamandan ve mekandan bağımsızdı. Hani ol deyince oluyordu?

Ümit Akacin 6 yıl

Ümit Akacin sizin yalan yanlış hadisler ve Kuran'ı bir masal gibi anlatan din adamlarının söylemleri gibi değildir yaradılış. Herşeyde bir matematik ve ilim vardır. Zahmet edip araştırabilirsiniz kendiniz için. Sizin varoluşla ilgili bir açıklamanız olurmu? Çok memnun olurum

Tülay Öznergiz 6 yıl

Var işte. Big bang ve evrim teoremi çok güzel açıklıyor. Zamandan ve mekandan bağımsız bir kavramın 6 güne ihtiyaç duymasından çok daha mantıklı.

Ümit Akacin 6 yıl

ümit komik olmayın. Bing bang olayı Allah'ın " ol" demesidir. Bilim adamlarının herşeyin başlangıcı olan maddeye yani bing bang'i gerçekleştiren o küçücük maddeye ne isim verdiğini biliyormusunuz? TANRI PARÇACIĞI.... Okumak lazım tabi. Ayrıca sizin bu evrim teorisi bizim yaradılış teorimizdeki zincirin küçük bir halkası. Bunuda araştırın lütfen. Sapmaları yok saydığımızda tabi

Tülay Öznergiz 6 yıl

tülay hanım siz yeterince komik oldunuz. Tanrı parçacığı bir kelime oyunudur ve aslı "tanrının lanet parçacığı" deyiminden gelir. Siz herşeyi bırakın da şuna cevap verin. Neden 6 gün? Bilim bunların hepsine cevap veriyor 13.7 milyar yıl diyor. Tanrı niye kendini 6 günle sınırlıyır ihale süresi mi o kadar.

Ümit Akacin 6 yıl

Bilim insanlarının tanrı parçacığı dediği şey de sizin sandığınız şey değil o higgs bozunu.

Ümit Akacin 6 yıl

Ümit Akacin tanrı parçacığının diğer adı higgs bozunu dur. Bing bang anshtain'nın bir teorisidir. Kendileri yaradılış teorisini savunurlar. Yani ateizme ait bir olay değildir bing bang. Komik olmayın derken bunu kastetmiştim ama siz anlamadınız tabi

Tülay Öznergiz 6 yıl

Şu 6 gün olayına hala bir cevap alamadım.

Ümit Akacin 6 yıl

ümit şu bing bang olayı komik oldu harbiden neyse 6 gün olayı Allah'ın evreni yada dünyayı yaratırken çok net hatırlamıyorum şu an geç oldu saat. Gerçekleştirdiğini ifade ettiği bir Zaman dilimi. Niye takıldınızki buna? Bir anda yapabilirdi niye altı günde yaptı diyorsanız biraz astronomi araştırmanızı ve okumanızı öneririm. Zaman kavramı Kuran'da belirtiliyor. Açın okuyun

Tülay Öznergiz 6 yıl