Ateistler, ölümden sonraki hiçlik sizi korkutmuyor mu

Peki ya öldükten sonra? Bir hiç olmak? Daha doğrusu olamamanın bile var olmamış olması. Biraz korkuyorum. Ya sen?
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Dinlere inananlar hiçlikten korkmaz ancak inanmayanlar için cidden sıkıntılı bir durum olabilir.

Ö

Tam tersi benim için

Şengül Usul 5 yıl

Ölümden zerre korkmuyorum

Şengül Usul 5 yıl

O da olabilir tabi haklısınız insan hiçlik korkusundan kurtulabilir ancak uzun yaşayın ama ölüm döşeğindeyken de böyle düşünebileceğinizden emin misiniz ?

Ömer Anonim 5 yıl

Şu an korkmadığınızı anladım ama gerçekten ölümle yüz yüze geldiğinizde de korkmayacağınızdan emin misiniz ?

Ömer Anonim 5 yıl

Ölümden korkmurum çünkü bize anlatılan masallar gerçek değil tabiki hayat güzel Her şeye rağmen ama inancliyken çok korkuyordum

Şengül Usul 5 yıl

Bakın anlatamıyorum galiba şu an korkmmadığınızı anladım ancak ölümle karşılaştığınızda veya yaşlılık vs ile ölüm döşeğine düştüğünüzde de korkmayacağınızdan emin misiniz? Evet veya Hayır ?

Ömer Anonim 5 yıl

Şöyle bir korku olur sevdiklerinden tamamen kopuyorsun ölüm korkutucu değil üzücü desek daha doğru olur

Şengül Usul 5 yıl

Zaten asıl sıkıntı o ben doğmadan önce de yoktum diyenlerin hatası burda. Evet hiçlik e göre siz doğmadan önce yoktunuz ancak ondan önce de bişey iniz yoktu yani herhangi bir değişim hissetmememiş olmanız normal. Ancak artık bir yaşamınız sevdiğiniz kişiler var. Bunları sonsuza kadar kaybetmekten bahsediyoruz. Ve bakın bunu boş bir sayfa ile karıştırmayın. sayfanız bile olmayacak. Üzücü veya korkutucu önemli olan ölüm korkusu değil zaten sonrasının korkusu hiçliğin korkusu.

Ömer Anonim 5 yıl

Ayrıca inançlıyken hiçlik ten korkamazsınız ancak ölümden korkabilirsiniz.

Ömer Anonim 5 yıl

Ölen kişi için bu zorlu süreç yani hayattan kopmak dediğin gibi sadece uzulursun ama ölüm gerceklestiginde artık hiç bir şey hissetmeyecegiz bu yüzden ölüm korkutucu gelmiyor sadece ölüm gerçekleşince kadar eziyet insana

Şengül Usul 5 yıl

Inanclilar ölümden sonrası için korkar

Şengül Usul 5 yıl

Evet ama hiçlikten değil inandıkları sınavı geçtiler mi diye korkarlar. Zaten hiçlikte acı olacak vb demedim. Sıkıntı insanın hiç yaşamamış gibi olacağı yani hayatınız boyunca doldurduğunuz kağıdın silinmesi değil yakılması bile değil çünkü yansa bile oluşan gaz kalır ancak bu tamamen yok olmadır kağıdın enerjiye dönüşmesi bile değildir asıl korku işte o kağıdı geriye hiçbir şey kalmayacak şekilde kaybetmesidir.

Ömer Anonim 5 yıl