Ateizm ne kazandırır?

Ateizm ne kazandırır?
Kişiye?
Topluma?
Ve insanlığa?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
188
188 CEVAP

Ateizm hiç bir şey kazandırmaz kişiye, insanlığa ve topluma. Din iyi bir şey değildir ama tersinden "dinsizlik"te iyi bir şey değildir. İnsanlara "dinsizliği" öneremeyiz. Ben bir ateist olarak öneremem. "Ben öneririm" diyen varsa buyursun önersin.

Sorgulama, aydınlanma, topluma faydalı bir birey olma sosuna bandırılarak anlatılıyor ateizm, sanki bu tür kavramlar ateistlerin tekelindeymiş gibi, en çok onlara yakışıyormuş gibi anlatılıyor ama tüm yarım doğrular gibi yanıltıcı bir saptamadır bu. İnançlı biri de pekala sorgulayabileceği, aydınlanabileceği, topluma faydalı bir birey olabileceği gibi aralarından nice alim, bilim insanı, fizikçi vesaire çıkmıştır. Yani din bunların hiç birinin önünde engel değildir.

G

Evet engel degildir.. TUBITAK'ta görüyoruz hangi icatlar derece girdiğini..

Hülya Akbayrak 5 yıl

Derece giremeyen icatlarsa yurtişinda birincilik aliyo.. Teheeyy

Hülya Akbayrak 5 yıl

'Hurafelere inanıp korkuyla hareket etmek iyi birşey değildir ama hurafelere inanmamakta iyi birşey değildir. İnsanlara 'hurafelere inanıp korkuya kapılmayın' diyemeyiz'' mi dediniz?

Mutlu Irmali 5 yıl

Mesela ben bir gücüm diyelim, yarından tezi yok camilerden "Allah yok, din yalan" propagandasını yaptırtmaya başladım. Ve 78 milyon insan da bana inandı ve hepsi dinsiz imansız oldular diyelim. Ne değişecek insanların hayatında? Yaşamak için çalışmak zorunda olanların her gün sömürüldüğü gerçeğini değiştirecek mi bu? Ateist emekçiler her gün sömürülecek bu seferde.. 12 yaşındaki çocukların makine başında sabahladıkları dünya düzenini değiştirecek mi bu? Ee bana ateizmin faydalarını anlatır mısınız? Topluma ne faydası varmış? İnsanların hangi derdine derman oluyormuş ?

Gökhan Güdeş 5 yıl

posttaki sorgu; Size ''ben uyuşturucuyu bıraktım, sanada tavsiye ederim'' demiş olmamla sınırlıdır. Faydayı algılar yada algilamazsiniz size kalmış. Ötesi ateistide ateizmide bağlayan unsurlar değildir. Uyuşturucuyu birakan beyaz unlu ekmek yemiş yok tam tahilli yemiş sorumlu değildir. (Süreçten geçmiş insanlar oldukları için genele yakını iyi cikarimda bulunsalarda ateizmi yine bağlamaz )

Mutlu Irmali 5 yıl

Gören Dardağan'ın sorusu çok açık ; "ateizm ne işe yarıyor?". Sigarayı bırakan insana bile sakız çiğnemek yahut elektronik sigara kullanmak önerilir. Ki boşluğa düşmesin diye. Şimdi siz uyuşturucuyu bıraktınız, bıraktırdınız diyelim. Yerine ne öneriyorsunuz? Ateizmi öneremiyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Bir şey eleştirilirken yerine bir alternatif sunulur ki "sen ne yapıyorsun?" sorusuyla karşılaşmamak için. Dinleri bıraktık diyelim, insanlara da tavsiye ettik, tavsiyelere pek kulak asılmaz ama insanlar kulak astılar, bizi ciddiye aldılar ve onlar da dinsiz oldular diyelim... Ee sonrası yok mu? Bir adım sonrası... Boşluğa düşmesin sakın yıllardır Allah'la yatıp Allah'la kalkan insanlar ?

Gökhan Güdeş 5 yıl

Bem kendimi boşlikta his etmiyorum mesela ateist demek inançsiz demek değildir ki

Hülya Akbayrak 5 yıl

Boşluğa düşmekten kastın ne(!)? Boşluğa düşmeden önceki yalanlara inanma, korkma halinin 'doluluğa tutunma/düşme' olduğunu mu iddia ediyorsun? 'Tatlı yalanlar mı acı gerçekler mi?' diyecem ama ne eskiye tatlı nede yeniye acı diyemem o yüzden demiyorum. 'Afyonu ' bıraktım yetiyor temizim ve sorguluyorum bu bana fazlasıyla yetiyor. Sizde olmamış gibi...

Mutlu Irmali 5 yıl

Elbette ateist demek inançsız demek değil. Ateistler bilime, sevgiye, merhamete, tarla kuşlarına vesaire inanırlar. Müzik yazabilirler, resim dinleyebilirler, şiir çizebilirler vesaire ... ) Ama bunlara inanmak yahut yapmak için ateist olmaya gerek yok ki. Pekala dindar biri de bunlara inanabilir, bunları yapabilir. Biz dini bir kenara koyduk. Tamam din iyi bir şey değil. Bu konuda hem fikiriz. Hepimiz dinsiziz diyelim. Peki dinsizliğin kişiye, topluma ve insanlığa ne faydası var? Onu anlatmaya çalışıyoruz. Ben anlatamıyorum. Çünkü yok bence. Olmayan bir şeyi nasıl anlatayım ?

Gökhan Güdeş 5 yıl

Uyuşturucuyu bırakmış (ve bırakın diyen) olmakla kafii yeterde olanı ''yemek yemeden nasıl yaşayacağız'' tabanında sorgulamak ve sorumlu tutmak çıkmaza sokar. S.S. Kooperatifi sorumluluk alanından sorumlu tutalım yeter

Mutlu Irmali 5 yıl

Hurafelerii ve ispatsız kabulleri reddetmiş olmanın faydasını daha iyi anlamak için bi an, yaşayan herkesin hurafeler, ispatsız kabullerin esaretinde korkularla yaşadıklarını varsay. Bide tümüyle tersten bak..

Mutlu Irmali 5 yıl

4000 bin senelik allah 2500 yıllık din icatları bu güne kadar dünya insanına ne katmıştır. İlk önce bunun cevabını vermek gerekiyor 150 yıllık ateizmin bu gün insanlığa ne katkı sağlamıştır bir de bunun cevabını verin. AYDINLANMA diyoruz insanın din allah gibi hurafeleri aklından sildiğinde beyninde ki boşluğu diğer bilgilere yönlendirebiliyor fuzuli işler ile aklını yormuyor en basitinden evrimi öğrenmeye başlıyor kel alaka derseniz adem ve havvanın allah ıcadı olmadığına aklı yatıyor yetmez mi

Yasar Ikitimur 5 yıl

Kimseyi ateist yapamazsın. Ama dindar itaatkar yapabilirsin. Temeli doğru eğitim ve araştırmadır. Bilgisiz insan araştırma yeteneğine sahip değildir.

Ibrahim Karaboğa 5 yıl